• سه‌شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403022518041
  • خبرنگار : 71660

رئیس‌جمهور سابق اوکراین: کمبود مهمات باعث تسلیم نیروها شده است

رئیس‌جمهور سابق اوکراین: کمبود مهمات باعث تسلیم نیروها شده است

رئیس‌جمهور سابق اوکراین گفت تاخیر طولانی کنگره آمریکا در تصویب کمک‌های نظامی به کی‌یف «اتلاف وقت بسیار زیادی» است و این کمبود مهمات موجب شده تا نیروهای اوکراینی مجبور به «تسلیم» شوند.

به گزارش ایسنا، «ویکتور یوشچنکو» رئیس‌جمهور سابق اوکراین در مصاحبه‌ای به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «کمبود مهمات که نیروهای ضعیف اوکراینی را مجبور به تسلیم شدن و ترک روستاها در خط مقدم می‌کند، متحدان غربی این کشور را نسبت به چشم‌انداز کی‌یف در دفع حملات روسیه نگران کرده است. هم‌چنین تاخیر کنگره آمریکا در ارسال کمک‌ها موجب می‌شود رئیس‌جمهور روسیه خسارات بیشتری به بار بیاورد و جنگ اوکراین طولانی شود.»

این رئیس‌جمهور سابق اوکراین به عنوان اصلاح‌طلب طرفدار اروپا که در طول دولت خود طی سالهای ۲۰۰۵ الی ۲۰۱۰ به دنبال فاصله گرفتن کی‌یف از مسکو بود، ادعا کرد: «مسئله کمبود مهمات به پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) سیگنالی را جهت حمله و تخریب زیرساخت‌های اوکراین ارسال می‌کند. و البته این موضوع روحیه افرادی در جهان را که از اوکراین حمایت می‌کنند، تضعیف می‌سازد.»

«ویکتور یوشچنکو» که در فیلادلفیا جهت شرکت در رویداد شورای روابط جهانی حضور داشته است، در ادامه این مصاحبه تاکید کرد: «این تاخیر برای اوکراین مرگبار نیست اما برنامه‌ریزان جنگ اوکراین را وادار کرده تا در کارزار انتخاباتی سال جاری تجدید نظر کنند.»

وی ضمن حمایت از «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور کنونی اوکراین درخصوص نحوه مدیریتش نسبت به جنگ این کشور، خاطرنشان کرد: «هیچ سیاستمدار اوکراینی سرزمین‌های این کشور را برای خاتمه جنگ واگذار نخواهد کرد. اگر ایالات متحده و اروپا چنین انتظاری را برای توافق صلح داشته باشند، مرتکب اشتباه بزرگی خواهند شد و این اقدام صرفا پوتین را برای حمله مجدد تقویت خواهد کرد. برای مثال، این کار به پوتین ۵ تا ۷ سال زمان خواهد داد تا قوی‌تر شود و مجددا این مصیبت را آغاز کند.»

رئیس‌جمهور سابق اوکراین در ادامه علاوه بر اینکه از متحدان غربی خواست تا تصمیمات سیاسی را «سریع‌تر» اتخاذ کنند و کمک‌هایی را به اوکراین ارسال نمایند، گفت: «خط مقدم ۲۴ ساعته فعالیت می‌کند و تعطیلات نمی‌رود!»

کمک‌های کنگره آمریکا به اوکراین که با پیشنهاد مجلس سنا مطرح شده بود، ماه‌ها در یک بن‌بست و با مخالفت‌های جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده بود. پس از آنکه این کمک‌ها به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار به اوکراین در ماه گذشته میلادی تصویب شد، بسیاری از تحلیلگران و مقامات این موضوع را برجسته کردند که اوکراین حتی با وجود این کمک‌ها به دلیل آنکه شدیدا با کمبود نیرو دست‌وپنجه نرم می‌کند، احتمالا قادر به کسب پیروزی چشمگیری در میدان نبرد نخواهد شد.

یوشچنکو هم‌چنین اذعان کرد: «تلفات گسترده‌ای که اوکراین در بیش از دو سال جنگ متحمل شده، هر روز به قیمت جان انسان‌ها تمام می‌شود و مردمان عادی را مجبور می‌کند تا به نبرد محلق شوند. من همینطور از شنیدن استدلال‌هایی مبنی بر "خستگی جنگ" شرمنده هستم اما این نباید بهانه‌ای برای توقف جنگ باشد.»

او در پایان این مصاحبه گفت: «هر روز ما از جان‌هایمان مایه می‌گذاریم، از جان‌های کودکان، زنان و سربازان اوکراین. زیرساخت‌های ما هر روز تخریب می‌شوند. برای پوتین، چالش اصلی ژئوپلیتیک آزادی و دموکراسی است و امروز او از همه امکانات موجود برای نشان دادن ضعف جهان غرب استفاده می‌کند.»

همزمان با عملیات ناگهانی ارتش روسیه در نزدیکی خارکیف، کاهش تعداد سربازان ارتش اوکراین، خسته‌شدن آنها و عقب‌نشینی‌های پی‌درپی از خطوط مقدم برای کی‌یف دردسرساز شده است. طی سه روز گذشته نیروهای روسیه با پشتیبانی جنگنده‌ها، توپخانه و پهپادهای خود در جبهه شمالی اوکراین پیشروی داشتند و دست‌کم ۹ روستا و شهرک را تحت کنترل خود آورده‌اند که بیش از هر زمان دیگری در جنگ بوده است. در برخی از مواضع، نیروهای اوکراینی عقب‌نشینی کرده و فرماندهان این کشور نیز یکدیگر را بابت این شکست سرزنش می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha