سجاد محمدیشمیم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از حدود بیش از یکسال پیش طرح مهمی به نام طرح شهید «محمودوند» در آموزش و پرورش سراسر کشور و به تبع آن در شهرستان اسدآباد در حال اجرا بوده که این طرح نسبت به شناسایی و جذب دانشآموزان بازمانده از تحصیل پیگیری لازم را دارد و اقدامات خوبی در این رابطه انجام شده است.
وی با بیان اینکه طرح فوق در شهرستان با قدرت بسیاری در حال اجراست، تصریح کرد: در این رابطه مدیران مدارس مکلف شدهاند آمار دانشآموزان بازمانده از تحصیل خود را احصاء و شناسایی کنند.
محمدیشمیم افزود: براساس آماری که از ثبتاحوال گرفتهایم، مدیران مدارس ابتدایی دانشآموزان اول ابتدایی که مشمول ثبتنام بوده و ثبتنام نکردهاند را با مراجعات حضوری برای ثبتنام آنها پیگیری لازم را داشتند.
وی ادامه داد: مدیران مدارس متوسط اول را هم مکلف کردیم پایههای ششم فارغالتحصیل ابتدایی بازمانده از تحصیل را پیگیری کنند و علت عدم ثبتنام آنها را جویا شوند ضمن اینکه دانشآموزان بازمانده از تحصیل متوسطه دوم هم در پایه نهم را پیگیری کردیم و با این اقدام آمار تمام دانشآموزان بازمانده از تحصیل شهرستان در تمام مقاطع و علت عدم ادامه تحصیل آنها شناسایی و احصاء شد.
محمدیشمیم بیان کرد: دلایل متعددی در بحث ادامه تحصیل این دانشآموزان وجود داشت که تمام این موارد و علت چرایی ادامه تحصیل آنها را بررسی، رسیدگی و پیگیری کردیم، بخش اعظمی از این دانشآموزان بازمانده از تحصیل دوباره به چرخه تحصیل بازگشتند.
وی خاطرنشان کرد: ازدواج زودهنگام دختران به ویژه در پایه متوسطه دوم یکی از علتهای ترک تحصیل دانشآموزان دختر در این شهرستان بود که در این رابطه تمهیدات لازم اندیشیده شده و دو مدرسه برای این دانشآموزان مهیا و آماده شده ضمن اینکه میتوانند در سایر مدارس عادی نیز تحصیلات خود را ادامه دهند و هیچگونه مانعی وجود ندارد و از سالهای گذشته این قانون اصلاح شده است.
رئیس اداره آموزش و پرورش اسدآباد، یکی دیگر از دلایل مشکلات دانشآموزان بازمانده از تحصیل این شهرستان را مهاجرت دانست و گفت: این دانشآموزان بازمانده از تحصیل به شهرستان و یا استان دیگر مهاجرت کرده و در محل تحصیل جدید در شهرستان هدف ثبتنام خود را انجام دادهاند.
محمدیشمیم مطرح کرد: علت بازماندگی از تحصیل برخی از دانشآموزان نیز به علت فقر اقتصادی بوده که چنین مواردی با کمک خیرین و نهادهای حمایتی دوباره به چرخه تحصیل بازگشتند.
وی با بیان اینکه شهرستان اسدآباد بهترین عملکرد را در سطح استان در بحث بازگشت دانشآموزان بازمانده از تحصیل به چرخه تحصیل داشته است، خاطرنشان کرد: هیچ دانشآموز بازمانده از تحصیلی در شهرستان نداریم که شناسایی و کار آنها پیگیری نشده باشد بلکه تک تک این دانشآموزان و علت ترک تحصیل آنها طبق لیست و آمار در سامانه ثبت شده و کار آنها با پیگیری لازم تعیین تکلیف شده است و تقریباً دیگر بازمانده از تحصیل در شهرستان نداریم.
محمدیشمیم ادامه داد: مجموع دانشآموزان بازمانده از تحصیل شهرستان اسدآباد در سالهای گذشته به ویژه در ایام کرونا ۱۰۰۰ نفر بوده که همه این دانشآموزان در طرح شهید «محمودوند» شناسایی شدند.
وی با بیان اینکه تمام دانشآموزان بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی شهرستان اسدآباد با شناسایی لازم به چرخه تحصیل بازگشتهاند و در حال حاضر هیچ دانشآموز بازمانده از تحصیل در مقطع ابتدایی در اسدآباد نداریم، گفت: دانشآموزان بازمانده از تحصیل متوسطه اول و دوم نیز با پیگیری لازم اکثراً به چرخه تحصیل بازگشتهاند اما برخی از این دانشآموزان به سایر شهرها مهاجرت کردهاند و متأسفانه در شهرستان هدف نیز ثبت نام خود را انجام ندادهاند که این دانشآموزان به عنوان تارکان تحصیل مشخص و محسوب میشوند ضمن اینکه دیگر منزل آنها به علت مهاجرت در اسدآباد نیست و ممکن است با مهاجرت به سایر شهرها به همراه خانواده خود جذب بازار کسبوکار شده باشند.
رئیس اداره آموزش و پرورش اسدآباد یادآور شد: تعداد ۱۲۰ نفر از دانشآموزان بازمانده از تحصیل دختر شهرستان در مقطع متوسطه دوم نیز به علت ازدواج دیگر تمایل به تحصیل نداشتهاند.
وی با بیان اینکه بیشترین موارد دانشآموزان بازمانده از تحصیل شهرستان مربوط به متوسطه دوم بوده است، گفت: بیشتر ترک تحصیلها در بین قشر دختران و نیز بیشترین تراکنش دانشآموزان بازمانده از تحصیل شهرستان در مناطق روستایی بوده که این موارد شناسایی و اکثر آنها به چرخه تحصیل بازگشتند.
انتهای پیام
نظرات