به گزارش ایسنا، میزان نوشت: تاکنون ۱۲ جلسه از دادگاه رسیدگی به اتهامهای ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان بهعنوان یک شخصیت حقوقی، در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجتالاسلام والمسلمین دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری و وزیری، نماینده دادستان در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) بهصورت علنی برگزار شده است.
برگزاری این دادگاه نقش مهمی در تبیین جنایتهای این گروهک تروریستی داشته است.
در این رابطه سید میثم حکیمزاده حسینی، یکی از وکلای تیم حقوقی شکات پرونده رسیدگی به جنایتهای منافقین در گفتوگو با خبرگزاری میزان میگوید که تعداد قربانیان و متهمان پرونده بسیار زیاد است که همین موضوع جمعآوری مستندات را پیچیده کرده است.
حکیمزاده با اشاره به فعالیت تیم حقوقی شکات و افرادی که به این تیم برای دستیابی به اسناد و مستندات کمک میکنند، گفت: تیم وکلای شکات شامل چهار نفر است؛ تعداد قربانیان و در عین حال متهمان پرونده به قدری زیاد است که جمعآوری مستندات برای آنها کار سخت و پیچیدهای است؛ به همین دلیل ما به نحوی تقسیم کار کردیم تا بتوانیم در هر جلسه قسمتی از اطلاعات را با کمک کارشناسان امر یعنی مورخان و پژوهشگران جمعبندی کنیم؛ این افراد میتوانند به ما در جمعآوری اطلاعات کمک کنند.
وی با بیان اینکه ما با افرادی که خودشان بهعنوان شاهد، مطلع یا اقرارکننده نسبت به اقدامهای مجرمانه منافقین میتوانند اطلاعاتی را در اختیار تیم حقوقی شکات قرار دهند، در ارتباط و تبادل نظر هستیم، اظهار کرد: ما با این کار مستندات لازم را تهیه و کیفرخواست را برای دادگاه در جهت تایید آن تبیین کرده و در صورت لزوم مستندات موید وقوع جرم کیفرخواست را تکمیل میکنیم.
وکیل شکات پرونده منافقین با اشاره به اینکه جلسات دفاع طولانی خواهد بود، بیان کرد: لایحه اخیر من صرفا لایحهای مقدماتی برای یک برهه کوتاه از جنایتهای منافقین بود؛ در ادامه ما باید ابعاد دیگری را توصیف و تبیین کنیم و به بخشهای فنی و حقوقی برسیم تا ادله با افعال مجرمانه منطبق شوند و ما بتوانیم این افعال مجرمانه را به مواد قانونی و ادله مستند کنیم و ارکان قانونی، سوءنیت و فعل مجرمانه در کنار هم قرار بدهیم تا بتوانیم رای دادگاه را علیه منافقین بگیریم.
حکیمزاده درباره نحوه ارتباط تیمهای وکلای شکات و منافقین، عنوان کرد: هر کدام از ما وظیفه دفاع از موکلان خود را داریم و باید این وظیفه را انجام دهیم؛ همچنین با توجه به شناختی از تیم وکلای منافقین دارم میدانم آنها بسیار مقید به قانون هستند و به میثاق و عهد خود درباره حقوق از موکلان خود پایبند هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون شاهد واکنشی از سمت منافقین نبودهایم و امیدواریم آنها بپذیرند که جنایتهایشان باید بالاخره رسیدگی شود و باید در مقابل یک مرجع قضایی پاسخگو باشند، گفت: اگر منافقین فکر میکنند که حقی دارند، از خودشان دفاع کنند و اگر نگران حضور در ایران هستند، با وکلای خود ارتباط بگیرند یا وکیل خود را معرفی کنند.
وکیل شکات پرونده منافقین در پایان گفت: سیستم قضایی ایران هیچگونه محدودیتی در این زمینه ندارد و تلقی ما از عقبنشستن منافقین این است که آنها حرفی برای دفاع از خود ندارند.
انتهای پیام
نظرات