«سعید جاویدبخت» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در رابطه با جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی و کاه و کلش مزارع کشاورزی افزود: هر سال پس از پایان فصل برداشت کشتهای پاییزه از جمله گندم و جو، تعدادی از کشاورزان بهمنظور تسریع در عملیات آمادهسازی زمین برای کشت و همچنین صرفهجویی در هزینهها اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی و کاه و کلش مزارع میکنند، که این عمل علاوه بر ایجاد آلودگی های محیط زیستی و بیماریهای تنفسی و اتلاف سرمایههای بخش کشاورزی بعضاً موجب سرایت آتشسوزی به عرصههای طبیعی و انتشار حریق در مراتع و جنگلهای استان که سرمایههایی بینظیر و دارای کارکردهای فراوان از جمله تولید آب، تولید اکسیژن و تلطیف هوا، پیشگیری از فرسایش خاک و مقابله با آلودگی هوا و ... هستند، میشوند.
وی اظهارکرد: سوزاندن بقایا و ضایعات محصولات کشاورزی باعث از بین رفتن مواد ارزشمند خاک، افزایش شوری خاک و آلودگی آبوهوا و محیطزیست شده و سلامت ساکنان مناطق همجوار اراضی کشاورزی را نیز به خطر میاندازد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: براساس ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع؛ آتش زدن نباتات در مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت مأموران جنگلبانی ممنوع است و درصورتی که در نتیجه بیمبالاتی حریق در جنگل ایجاد شود مرتکب به حبس تأدیبی از دو ماه تا یکسال محکوم خواهد شد.
جاویدبخت تصریح کرد: استفاده از کاه و کلش بهعنوان علوفه دام، استفاده از مواد تجزیهکننده، دستگاههای خردکنندهی ضایعات و بقایای گیاهی و همچنین جمعآوری و استفاده از بقایای گیاهی بهعنوان بستر تهیه کمپوست و نیز تولید کودهای آلی مناسبترین روش حذف باقیمانده محصولات کشاورزی از جمله کلش از زمینهای زراعی است.
وی بیان کرد: از مردم شریف و طبیعت دوست استان کهگیلویه و بویراحمد درخواست داریم که در صورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف و آتشسوزی در عرصههای طبیعی با قید فوریت با شمارههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی تماس گرفته و مراتب را اطلاع دهند.
انتهای پیام
نظرات