• یکشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۲۱:۰۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403022316963
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

به دنبال دستیابی به حلقه نهایی زنجیره ارزش گل محمدی هستیم

به دنبال دستیابی به حلقه نهایی زنجیره ارزش گل محمدی هستیم

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت زنجیره ارزش در صنعت پرورش گل محمدی و گلاب‌گیری گفت: حلقه‌های اولیه تولید اسانس و گلاب در استان وجود دارد و سیاست سازمان دستیابی به حلقه نهایی است تا از خام فروشی پرهیز و ارزش افزوده محصول گل محمدی حفظ شود.

صالح محمدی امروز، ۲۳ اردیبهشت ماه در مراسم روز مزرعه گل محمدی که در روستای گیلده شفت برگزار شد، گفت: متکی بودن اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی و تاثیرپذیری آن درآمدها از مسائل سیاسی و اقتصادی، موجب آسیب‌پذیری اقتصاد کشور شده است.

وی افزود: یکی از راه‌های مقابله با چالش‌های اقتصادی، توسعه تولیداتی است که ضمن بهبود وضع اقتصاد داخلی، سبب افزایش صادرات غیر نفتی شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان یادآور شد: در مقایسه با گیاهان دیم مانند گندم، جو و حبوبات، گیاهان دارویی سازگار با محیط می‌توانند عملکرد قابل ملاحظه‌ای در تولید داشته که از نظر درآمد و اشتغال مقرون به صرفه باشد.

محمدی تاکید کرد: گل محمدی از قدیمی‌ترین و مهمترین گونه‌های گل رز است که سه سال طول می‌کشد تا به مرحله گلدهی اقتصادی برسد و با توجه به زمین‌های مستعد و امکانات موجود در گیلان، امکان افزایش سالانه ۵۰ هکتار گلستان گل محمدی در این استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اواخر اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا پایان خردادماه ادامه دارد، گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بالغ بر ۱۸۵ تن گل محمدی در ۱۲۱ هکتار با ارزش اقتصادی ۹۳ میلیارد ریال در گیلان برداشت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تعداد بهره برداران این فعالیت را در استان بیش از ۲۵۰۰ خانوار دانست و گفت: علاوه بر شفت، ارتفاعات رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا مناطق مستعدی برای کشت گل محمدی در گیلان هستند.

وی با اشاره به فعالیت‌های شهرستان شفت در زمینه پرورش گل محمدی و گلاب‌گیری، خاطرنشان کرد: این شهرستان در تولید گل محمدی و گلاب گیری با دارا بودن بیشترین سطح زیر کشت رتبه اول را در استان گیلان به خود اختصاص داده است و در حال حاضر سطح زیر کشت گل محمدی در شهرستان شفت ۳۰ هکتار بوده که پیش بینی می‌شود بالغ بر ۶۰ تن محصول تر با ارزش اقتصادی ۳۰ میلیارد ریال از باغات شهرستان برداشت شود.

محمدی تعداد روستاهای زیر کشت گل محمدی را در شفت ۱۵ روستا دانست و گفت: ۱۳ کارگاه گلاب‌گیری به صورت سنتی و دو کارگاه به صورت نیمه سنتی به تولید ۷۰۰۰ لیتر گلاب و عرقیات در این شهرستان می‌پردازد و ۸۰ بهره بردار در این شهرستان مشغول به کشت و کار گل محمدی هستند.

وی به برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی گیلان برای توسعه سطح زیر کشت گل محمدی در استان پرداخت و یادآور شد: تشویق باغداران و فعالان حوزه تولید گل محمدی، توسعه سطح زیر کشت این محصول در طی دو سال متوالی، توزیع نهال رایگان گل محمدی، اعطای تسهیلات کم بهره در توسعه باغات و صنایع فرآوری گلاب گیری و همچنین حضور محققین معین مرکز تحقیقات کشاورزی در برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی از جمله اقدامات سازمان جهاد کشاورزی گیلان بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha