به گزارش ایسنا، دولت نظامی جدید نیجر که از زمان برکناری «محمد بازوم» رئیسجمهور طرفدار غرب در کودتای ژوئیه گذشته در قدرت بوده اقداماتی را برای قطع روابط با شرکای نظامی سابق این کشور شامل آمریکا و فرانسه انجام داد. اواخر اسفند ماه سال گذشته سخنگوی شورای نظامی حاکم بر نیجر چند روز پس از عزیمت هیات آمریکایی برای دیدار با مقامات دولت انتقالی این کشور، از لغو فوری توافقنامه نظامی که اجازه به حضور نیروهای آمریکایی در نیجر میداد، خبر داد. چندی بعد گزارش شد ارتش آمریکا که در طول یک دهه گذشته بیش از یک میلیارد دلار سرمایهگذاری در نیجر کرده بود موافقت کرده در چند ماه آینده بیش از ۱۰۰۰ نیروی خود را از این کشور خارج کند.
سیانان نوشت، همچنان که چند مقام آمریکایی گفتگوها را با نیجر درباره جزئیات خروج سربازان آمریکایی از این کشور شروع کردهاند مسئول غیرنظامی عملیاتهای ویژه ارتش آمریکا به سیانان گفت پنتاگون هنوز مذاکرات بر سر جزئیات دقیق را با حاکمیت نظامی نیجر از جمله بر سر مسائل لجستیکی خروج این نظامیان انجام نداده است.
مقامهای مطلع گفتند قرار است هیاتی از مقامهای آمریکا در روزهای اخیر به نیجر سفر کرده تا چنین مذاکراتی را انجام دهد.
«کریس مایر»، دستایر امور عملیاتهای ویژه و درگیریهای کم شدت در وزارت دفاع آمریکا به سیانان گفت: «ما حداکثر دستاوردها را از وضعیتی که به ما ارائه شده کسب خواهیم کرد اما قصد اصلی در نیجر این است که سطح حضور ما به حداقلیترین میزانی که نیجریها بتوانند با آن کنار بیایند برسد.»
مایر ادامه داد: «مقامهای نیجر شدیدا روی تصمیم دولت این کشور برای آنکه ما از آنجا خارج شویم یا حداقل در ارقام بسیار پایین در آنجا حضور داشته باشیم، مصر هستند.»
به نوشته این رسانه آمریکایی، از جمله مسائلی که مقامهای نظامی آمریکایی قصد مطرح کردنش را در دیدارها با مقامهای دولت نیجر دارند توافق بر سر پروازهای نظامی آمریکا به داخل و خارج از این کشور است. یکی از مقامهای آمریکایی به سیانان گفت از بعد از کودتای ژوئیه گذشته در نیجر، مقامهای نظامی حاکم حریم هوایی این کشور را به روی ارتشهای خارجی بسته و آنها را مجبور به دادن درخواستهای انفرادی به منظور استفاده از این حریم هوایی برای پروازهای نظامی کردهاند.
یک مقام نظامی آمریکایی نیز بیان داشت که این خروج در قالب چند مرحله و در دورهای چند ماهه انجام خواهد شد و در مرحله فعلی بر سر اینکه چه چیزهایی برای مسائل حیاتی و امنیتی و ایمنی ضروری نبوده و باید از این کشور خارج شود تصمیمگیری میشود و حضور نظامیان به تدریج در مراحل بعدی به همراه تجهیزات و پرسنل دیگری که غیرضروری تشخیص داده خواهند شد، کم میشود.
مقام آمریکایی به سیانان بیان کرد فعلا امید آمریکا برای حفظ کردن تعداد قلیلی از سربازانش در نیجر با وجود مذاکراتی که در جریان است عمدتا واهی است چون دولت نظامی نیجر تاکید کرده که میخواهد آمریکا کاملا این کشور را ترک کند.
انتهای پیام
نظرات