غلامرضا مرادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: میانگین میزان بارندگی ثبت شده در ایستگاههای هواشناسی استان مرکزی در سال زراعی جاری(از ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۲۴۳.۵ میلیمتر بوده است که در ایستگاه شازند با ۴۲۵.۳ میلیمتر بیشترین میزان بارش و در ایستگاه ساوه با ۱۰۳.۱ میلیمتر کمترین میزان بارش به ثبت رسیده است.
وی افزود: میزان بارندگی در سال زراعی گذشته استان ۱۸۰.۱ میلیمتر و میزان بارندگی سال زراعی بلندمدت استان ۲۶۰.۶ میلیمتر بوده است که نسبت به پارسال ۳۵ درصد افزایش بارندگی و نسبت به بلندمدت ۷ درصد کاهش بارندگی داشتهایم.
مرادی با بیان اینکه میزان بارندگی در تمامی شهرستانهای استان در سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی گذشته بیشتر بوده است، گفت: میزان بارندگی ثبت شده سال زراعی جاری در ایستگاه اراک ۲۲۹.۱ میلیمتر، در سال زراعی گذشته ۲۰۴.۹ میلیمتر و در سال زراعی بلندمدت ۲۸۷.۲ میلیمتر بوده است.
وی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی بارشهای بهاره امسال نسبت به بلند مدت تصریح کرد: از ابتدای فروردین سال جاری تا به امروز در استان مرکزی ۱۰۱ میلیمتر بارندگی داشتهایم درحالیکه میزان بارندگی بلندمدت در فصل بهار ۸۶ میلیمتر بوده است.
مسئول واحد پیشبینی هواشناسی استان مرکزی افزود: بارش برف بهاره در ارتفاعات استان مشاهده شده است ولی چون این بارش در ایستگاههای هواشناسی صورت نگرفته میزان دقیق بارش برف بهاره مشخص نیست.
مرادی با بیان اینکه انتظار بارشهای زیادی را در خرداد و تابستان نخواهیم داشت، گفت: بر اساس الگوهای بارش بلندمدت، ۹۴ درصد بارشها را تا انتهای اردیبهشت داریم و فقط ۶ درصد بارشها مربوط به خرداد و تابستان است. پیشبینی میکنیم تا پایان تابستان حدود ۱۵ میلی متر بارندگی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه استان مرکزی از لحاظ بارندگی در سال زراعی جاری در جایگاه هفدهم کشور است، اضافه کرد: در سالهای گذشته نیز در ردههای میانی کشور از لحاظ ثبت بارندگی بودهایم. همچنین پیشبینی میکنیم که دمای هوای تابستان سال جاری نسبت به نرمال، یک درجه بیشتر باشد.
مرادی با اشاره به هشدار سطح زرد هواشناسی استان مرکزی برای هفته جاری گفت: از امروز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت تا پایان هفته، احتمال وزش باد شدید به همراه رگبار، رعد و برق، تگرگ و گرد و خاک را برای تمامی شهرستانهای استان پیش بینی میکنیم.
انتهای پیام
نظرات