• شنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403022215708
  • خبرنگار : 71498

بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳

بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۳ از ۱۵ طرح پتروشیمی بهره برداری می‌شود.

به گزارش ایسنا، مرتضی شاهمیرزایی امروز در حاشیه بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری با بیان اینکه سال گذشته سال پرافتخاری برای صنعت پتروشیمی بود و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ابتدای امسال نیز جهت‌گیری‌ها برای تحقق شعار سال  را با حضور هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی آغاز کرده است، گفت: در همین راستا گام‌های زیادی برداشته شده است.

وی افزود: ۱۵ طرح پتروشیمی برای بهره‌برداری در سال ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی شده‌اند و شمار مجتمع‌های پتروشیمی ایران تا پایان امسال به ۸۰ مجتمع و ظرفیت صنعت به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد.

معاون وزیر نفت در خصوص برنامه تولید بنزین از متانول گفت: معتقد هستم که ارزش افزوده ایجادشده از محصولات تولیدی از انتهای زنجیره متانول اقتصادی‌تر است، اما نزدیک‌ترین راه برای جلوگیری از خام‌فروشی و صادرات متانول و جلوگیری از ایجاد ناترازی بنزین در کشور، اجرای طرح‌های MTG است.

وی افزود: رای بالابردن اقتصاد اجرای طرح‌های MTG، تخفیف خوراک تا ۳۰درصد در نظر گرفته شده است و تاکنون پنج سرمایه‌گذار که خود تولیدکننده متانول هستند، برای اجرای این طرح‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه راهبرد امسال شرکت ملی صنایع پتروشیمی این است که خوراک مجتمع‌های پتروشیمی به سهولت تأمین شود و کمترین محدودیت‌ها را داشته باشند، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی به‌منظور تأمین خوراک پایدار موردنیاز، سرمایه‌گذاری در بالادست صنعت نفت و ذخیره‌سازی گاز را در دستور کار قرار داده است. چند هفته گذشته نیز چندین تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری شرکت‌های پتروشیمی در توسعه میدان‌های نفتی و گازی با این هدف امضا شد.

شاهمیرزایی به تولید بعضی از مجتمع‌های پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ با بیش از ۱۲۰درصد ظرفیت اسمی اشاره و اظهار کرد: حاکمیت در فصول سرد سال، خود را متعهد به تأمین گاز و رفاه مردم می‌داند و تأمین گاز بخش خانگی و تجاری در اولویت قرار دارد، ازاین‌رو مدیریت مصرف انرژی با توجه به تولید بسیار مناسب گاز در کشور، اهمیت بسیاری دارد.

وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم صنعتی پویا، پایدار و روبه‌جلو در تراز جهانی داشته باشیم، باید به تکمیل زنجیره ارزش اهتمام ورزیم، گفت: کوتاه‌کردن مدت‌زمان تعمیرات اساسی مجتمع‌های پتروشیمی و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام از برنامه‌های صنعت پتروشیمی برای افزایش تولید است. تحریم محدودیت‌هایی برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایجاد می‌کند، اما نمی‌تواند مانعی برای اراده متخصصان ایرانی باشد، فقط ممکن است زمان اجرای طرح‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها را افزایش دهد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه وعده شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای بومی‌سازی کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی تا پایان سال محقق می‌شود، اظهار کرد: تلاش می‌شود سفارش‌های ساخت داخل در این صنعت افزایش یابد و تا چهار سال آینده به قله بومی‌سازی کالا و تجهیزات برسیم.

شاهمیرزایی با بیان اینکه بسته‌ها و شیوه‌های نوین سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی در آینده نزدیک ارائه می شود و لازم است هلدینگ‌ها در این مسیر، حرکت همسو داشته باشند، گفت:  بومی‌سازی دانش‌های ‌فنی ازجمله چالش‌های صنعت پتروشیمی بوده که در این زمینه نیز اقدام‌های بسیار خوبی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه توسعه مجتمع‌های پتروشیمی خوراک مایع در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار دارد و از سوی دیگر مذاکره‌های لازم با پالایشگاه‌ها برای تأمین خوراک مایع مجتمع‌ها به مقدار کافی انجام شده است، گفت: ۷ تا ۱۰ میلیون تن متانول در پارک متانول منطقه انرژی‌بر پارسیان با طرح‌های MTP/MTO در ۲۱ کارخانه به محصولات زنجیره این محصول تبدیل خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۲-۲۵ ۱۶:۲۷

چرانوشتیدشرکت ملی صنایع پتروشیمی!همه شرکتها هلدینگ وخصوصی هستند