• جمعه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403022114935
  • خبرنگار : 71628

فرمانده پیشین ناتو کالینینگراد را «شکافی جغرافیایی» میان اعضای ناتو دانست

فرمانده پیشین ناتو کالینینگراد را «شکافی جغرافیایی» میان اعضای ناتو دانست

یکی از فرماندهان پیشین ناتو با اشاره به اهمیت منطقه کالینینگراد برای کشورهای عضو، گفت که در صورت بروز جنگی با روسیه، این منطقه باید غیرنظامی‌سازی شود.

به گزارش ایسنا، «جیمز استاوریدیس» دریاسالار بازنشسته نیروی دریایی ارتش آمریکا و فرمانده نظامی عالی سابق ائتلاف ناتو هم‌زمان با جشن پیروزی روسیه به مناسبت هفتادونهمین سالروز پیروزی در قبال نازی‌ها، دیدگاه خود را درباره منطقه کالینینگراد به عنوان آخرین مانع تبدیل شدن دریای بالتیک به «دریاچه ناتو» مطرح کرد.

او منطقه کالینینگراد را «شکاف جغرافیایی» میان اعضای ناتو ارزیابی کرده و گفت که این ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا باید در صورت وجود خطری جدی از سوی روسیه علیه امنیت کشورهای بالکان، این غربی‌ترین منطقه روسیه را «غیرنظامی‌سازی» کند.
شبکه راشا تودی گزارش داد: کالینینگراد تا پایان جنگ جهانی دوم متعلق به آلمان بود و ذیل توافق «پوتسدام» به اتحادیه جماهیر شوروی واگذار شد. این منطقه تا زمان فروپاشی شوروی متعلق به روسیه بود و پس از گسترش ناتو، به احاطه اعضای این ائتلاف درآمد.

این فرمانده پیشین ناتو گفت: نگاهی به نقشه به درستی نشان می‌دهد که این خط ساحلی دربرگیرنده بخش‌هایی از قلمرو روسیه است. بقیه خط ساحلی در دستان ناتو است، یعنی سوئد، فنلاند، استونی، لتونی، لیتوانی، لهستان، آلمان و دانمارک.
استاوریدیس از عملیات‌های دریای بالتیک در سال گذشته تمجید کرده و آن را نشان‌دهنده «چگونگی استفاده ناتو از نیروهای دریای بالتیک خود در قالب فعالیت‌های دریایی» برای ارسال «پیامی تهدیدآمیز» به روسیه دانست.
او گفت: امیدوارم ناتو از دریای بالتیک خود برای فشار آوردن به کالینینگراد کوچک استفاده کند که به عنوان شکافی جغرافیایی میان کشورهای بالیتک ناتو، یعنی استونی، لتونی و لیتوانی و دیگر اعضای آن عمل می‌کند. اگر جنگی رخ بدهد، کالینینگراد باید غیرنظامی‌سازی شود تا نیروهای زمینی روسیه که احتمالا از طریق کشور تابع روسیه، یعنی بلاروس عملیات خواهند کرد، نتوانند کنترل شکاف مهم سوالکی را در دست بگیرند.
شکاف سوالکی باریکه‌ای میان بلاروس، ماحد روسیه و کالینینگراد است که هم‌مرز لیتوانی و لهستان است.
با رخ دادن جنگ اوکراین، اعضای بالتیک ناتو ذیل تحریم‌های اتحادیه اروپا تردد زمینی میان روسیه و کالینینگراد را محدود کردند.
اگرچه، آن‌ها اقدام به محاصره کامل نکرده‌اند، چراکه برخی تحلیلگران گفته‌اند ممانعت از دسترسی روسیه به بخش‌هایی از خاک خود ممکن است اقدامی تحریک‌آمیز برای برپایی جنگ شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha