• چهارشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403021913759
  • خبرنگار : 30057

تدوین آیین‌نامه لرزه‌ای سازه‌های صنعت نفت در پژوهشگاه زلزله

تدوین آیین‌نامه لرزه‌ای سازه‌های صنعت نفت در پژوهشگاه زلزله

عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله از طراحی آیین نامه لرزه‌ای سازه‌ها برای شرکت های تابعه صنعت نفت توسط این پزوهشگاه خبر داد و گفت: اجرای آیین نامه برای شرکت‌های تابعه نفت الزام آور است و تمامی این شرکت‌ها موظف هستند از این آیین‌نامه استفاده کنند. 

به گزارش ایسنا، دکتر امید بهار در دومین روز از نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله با اشاره به برگزاری کارگاهی با موضوع آیین نامه" ۰۳۸" که برای صنعت، افزود:  از چندین سال پیش به این نتیجه رسید که برای طراحی لرزه‌ای سازه‌ها در صنعت نفت نیازمند تدوین آیین نامه منسجم هستیم از این رو تدوین آن از سالها پیش آغاز شد. 

وی اظهار کرد: سه ویرایش از آیین‌نامه فوق تدوین شده بود که در سال ۱۳۹۹ به این نتیجه رسیدند با توجه به تغییر و تحولات جدیدی که اتفاق افتاده لازم است ویرایش جدیدی از آیین نامه ارائه شود. مسئولیت ایجاد این تغییرات به پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله واگذار شد. 

عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه برای اولین بار تلاش کرد برای هر فصل از آیین نامه یک گروه تخصصی تشکیل دهد. گروه‌های تخصصی از اعضای دانشگاهی، صنعت و بدنه خود صنعت نفت بودند. در نتیجه از تخصص، دانش و تجربه‌های موجود کمال استفاده شده است.  

عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله یادآور شد: چند مسئله جدید در ویرایش آیین نامه فوق منظور شده است که مهمترین آنها مسئله ریسک لرزه‌ای بود. بر این اساس تاسیساتی که در مناطق مختلف با خطر لرزه‌ای متفاوت احداث شوند با ریسک فروریزش یا میزان آسیب مواجه می‌شوند. در این آیین نامه بسیاری از مسائل مرتبط با خطر بر اساس دانش روز شکل گرفته و تعریف شده است. 

بهار خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر در آیین نامه فوق ارتقای دانش مهندسی بود. در واقع چون مخاطبین صنعت نفت گروه‌ها و شرکت‌های خاصی هستند، به این سمت حرکت شد تا از مسائل روز مهندسی استفاده شود و اگر لازم است شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت دانش مرتبط را ارتقا و به مباحث جدید مسلط شوند. تا از این طریق شرکت‌های مهندسی که در سطح کشور فعالیت می کنند نیز راغب به ارتقای فعالیت‌های خود باشند. در واقع خودشان را در موقعیت و شرایط بهتری قرار بدهند. 

وی تاکید کرد: از آیین نامه فوق برای صنعت نفت بهره گرفته شد تا تلاشی برای ارتقای دانش و فعالیت‌های مهندسی در صنعت نفت کشور انجام شود. 

عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه ویرایش اول این آیین نامه به صورت توصیه‌ای تدوین شد، گفت: از ویرایش دوم به بعد اجرای آیین نامه برای شرکت‌های تابعه نفت الزام اور است و تمامی این شرکت‌ها موظف هستند از این آیین نامه استفاده کنند. به همین جهت ما در تدوین و ویرایش آن از بدنه کارشناسی خود صنعت نفت کمک گرفتیم تا همخوانی لازم در اجرا شکل بگیرد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha