حجتالله عباسیان امروز (۱۹ اردیبهشت ماه) در حاشیه سمینار تخصصی فرصتها چالشهای گردشگری لرستان از سری برنامههای چهارمین جشنواره سراسری اقوام ایران زمین که در دانشگاه لرستان برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: دانشجویان غیربومی سفیران گردشگری لرستان محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه برای گردشگری لرستان کارهای پژوهشی انجام دادیم و طرح پهنهبندی و اولویتبندی مناطق گردشگری لرستان را تصویب کردیم، بیان کرد: بر این اساس، پهنههایی که میتوانند گردشگرپذیر باشند در تمام نقاط مختلف استان شناسایی و اولویتبندی شدهاند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه لرستان یک جاذبه است، گفت: لرستان در دنیا در حوزه گردشگری حرف برای گفتن دارد، اگر مطالعه کنید کمتر جایی در دنیا وجود دارد که اینقدر جاذبه گردشگری بهلحاظ تعدد و تنوع داشته باشد و این همه قدمت، طبیعت، تاریخ و فرهنگ در کنار هم دارد.
عباسیان بیان کرد: بهعنوان مثال در شمال لرستان برف و بوران است همان لحظه در جنوب لرستان هوای مطبوع بهاری را داریم، یعنی اقلیم لرستان یک جاذبه است و چنانچه یک گردشگر سلامت به لرستان بیاید میتواند انواع این اقلیم را ببیند.
لرستان خاستگاه مفرغ است
وی با تاکید بر اینکه لرستان خاستگاه مفرغ بوده و قدمت ۵۴ هزار ساله بشری در خرمآباد و در غار کلدر کشف شده است، اظهار کرد: لرستان جایی است که انسان هوشمند و غیرهوشمند با یکدیگر برخورد میکنند که فقط در فرانسه چنین چیزی بوده و از لحاظ تاریخی برای دنیا قابل توجه است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: مدنیت ۷۰۰۰ ساله در لرستان ثبت شده و این دیار دارای ۵۰۰۰ اثر تاریخی است که بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ اثر آن ثبت ملی شده است.
عباسیان با اشاره به اینکه در لرستان ۹۰ پل تاریخی وجود دارد که اکثریت آنها مربوط به دوران ساسانیان است، بیان کرد: در لرستان راه شاهی را داشتیم و این پلها برای عبور از روی رودخانهها ساخته شده است.
وی با اشاره به نقاشی در غارهای میرملاس و هومیان با بیان اینکه این نقاشیها پدیده تاریخی هستند و به رنگ قرمزند که فرهنگ انسان را نشان میدهند، افزود: نشان مدنیت را میتوان در نقاشیهای این غارها دید.
بزرگترین زمین لغزش دنیا در لرستان اتفاق افتاده است
معاون اداره کل میراث فرهنگی لرستان با بیان اینکه اولین انسانهایی که اسب را رام کردند ساکنان لرستان بودند، گفت: به استناد مصوبه سازمان زمینشناسی کشور لرستان پایتخت ژئوتوریسم کشور است و بزرگترین زمین لغزش دنیا در لرستان اتفاق افتاده است.
عباسیان ادامه داد: لرستان تالابها و بیش از ۴۰ آبشار فصلی و دائمی و ۳۵ منطقه نمونه گردشگری و ۱۲ روستای هدف گردشگری دارد و اعتقاد داریم بیش از ۸۰ روستای دیگر نیز این قابلیت را دارند که هدف گردشگری قرار گیرند.
وی بیان کرد: برای پرهیز از قطبی شدن و با هدف دستیابی به توسعه متوازن لازم است پتانسیلهای منطقهای خود را بشناسیم و برای ایجاد بنگاههای اقتصادی برنامهریزی کنیم.
عباسیان با اشاره به اینکه هدف ما از این پروژه دسترسی به توسعه متوازن گردشگری در استان با هدف توسعه پایدار گردشگری است، افزود: باید بهگونهای از منابع طبیعی استفاده کنیم که برای نسلهای آینده باقی بماند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه در شهر خرمآباد محورها و جاذبههای گردشگری زیادی وجود دارد، اظهار کرد: خرمآباد مرکز گردشگری لرستان است که بیشترین جاذبه گردشگری و گردشگر را دارد.
وی با تاکید بر اینکه کسب و کارهای کوچک در حوزه گردشگری در خرمآباد خیلی خوب رونق گرفته است، بیان کرد: افرادی هستند که چند سال پیش درخواست مجوز تأسیس بومگردی داشتند و الان به شرایط خوب اقتصادی رسیدند، چنانچه کسی میخواهد در حوزه بومگردی، تورلیدری و ... کار کند میتواند به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان مراجعه کنند.
عباسیان اظهار کرد: در سالهای گذشته، تور و بومگردی و از این دست مکانها نداشتیم و فقط چند دفتر زیارتی داشتیم که فقط در حوزه مکانهای زیارتی کار میکردند، اما اکنون فقط یک تورلیدر به تنهایی ۱۶۰۰ گردشگر را به استان آورده که برای استان درآمدزاست.
امسال دو پرونده دره خرمآباد و قلعه فلکالافلاک و روستای بیشه را برای ثبت جهانی ارسال کردیم
معاون اداره کل میراث فرهنگی لرستان بیان کرد: پهنهبندی تأسیسات گردشگری برای اولینبار در کشور در لرستان انجام شده است.
وی با بیان اینکه چالشهای گردشگری لرستان مشکلات مربوط به سرمایهگذاری است و با این همه داشتههای سرمایهگذار قوی ملی و خارجی مایل به سرمایهگذاری نیستند، اظهار کرد: اولین دلیل پروازهاست که پرواز خارجی نداریم و پروازهای داخلی ما خیلی محدود است و زیرساختهای ما در جاذبهها مانند آب و راه دسترس نیست و یکی از جمله مشکلات زیرساختی حوزه گردشگری در لرستان است.
عباسیان با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات اساسی استان این است که گردشگر خارجی کم داریم یا در حد دو تا سه هزار نفر بودند و شاید یکی از دلایل کمبود گردشگر خارجی این باشد که لرستان را آنگونه شایسته است معرفی نکردیم، گفت: دومین دلیل حضور نداشتن گردشگر خارجی در استان این است که جاذبه ثبت جهانی نداریم.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان افزود: امسال دو پرونده در خرمآباد و قلعه فلکالافلاک و روستای بیشه را برای ثبت جهانی ارسال کردیم.
انتهای پیام
نظرات