به گزارش ایسنا، فلسطین در حال حاضر «دولت غیرعضو ناظر» در سازمان ملل است و صرفا میتواند در جلسات این سازمان شرکت کند اما حق رای ندارد. مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه (۲۱ اردیبهشت) پیشنویس قطعنامه به رسمیت شناختن فلسطین بهعنوان یک «عضو کامل» را به رای خواهد گذاشت.
خبرگزاری رویترز گزارش کرد که این رایگیری سطح حمایت جهانی از فلسطینیها را نشان خواهد داد؛ تلاش و حمایتی که پیشتر توسط ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد. لازم به ذکر است که درخواست برای عضویت کامل باید به تایید ۱۵ عضو دائم شورای امنیت و همچنین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برسد.
رویترز به نقل از «نیت ایوانز» سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نوشت: «ما از قطعنامه آگاه هستیم و بر نگرانیهای خود نسبت به اینکه سوالات حلنشدهای وجود دارد که آیا فلسطینیها در حال حاضر معیارهای منشور سازمان ملل را برآورده میکنند یا خیر، تاکید میکنیم.»
طبق قوانین ایالات متحده، اگر گروه یا طرفی «ویژگیهای شناختهشده بینالمللی» را نداشته باشد و در عین حال عضویت کامل سازمان ملل را دریافت کند، آمریکا نمیتواند به آژانسهای مربوطه سازمان ملل بودجه ارسال کند. در سال ۲۰۱۱، آمریکا کمک مالی به آژانس فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) را پس از عضویت کامل تشکیلات خودگردان فلسطین متوقف کرد.
ایوانز در ادامه گفت: «دیدگاه ایالات متحده این است که مسیری به سمت تشکیل دولت برای مردم فلسطین از طریق مذاکرات مستقیم میسر است.»
دیپلماتها با بیان اینکه تغییراتی میتواند در پیشنویس اعمال شود، به خبرگزاری رویترز گفتند که احتمالا ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل از تلاش فلسطین برای عضویت کامل حمایت خواهند کرد.
«گلعاد اردان» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل ادعا کرد که عضویت کامل فلسطینیان در سازمان ملل «با منشور این سازمان همخوانی ندارد.»
او افزود: «اگر چنین چیزی تصویب شود، من طبق قوانین ایالات متحده انتظار دارم که این کشور تمام بودجههای مربوطه به سازمان ملل و آژانسها را تماما قطع کند.»
مجمع عمومی سازمان ملل متحد صبح روز جمعه (۲۱ اردیبهشت) بررسی پیشنویس قطعنامه جدیدی مبنی بر درخواست به رسمیت شناختن فلسطین بهعنوان یک عضو کامل و همردیف و همانند سایر کشورهای جهان را آغاز خواهد کرد. طبق گفته یک منبع دیپلماتیک فلسطینی در سازمان ملل، رایگیری این پیشنویس ساعت ۱۰:۰۰ صبح روز جمعه به وقت نیویورک انجام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات