• سه‌شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1403021812696
  • منبع : نمایندگی اردبیل

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خواستار شد

تقویت نهادهای اجتماعی برای حمایت از بیماری‌های خاص و صعب العلاج

تقویت نهادهای اجتماعی برای حمایت از بیماری‌های خاص و صعب العلاج

ایسنا/اردبیل معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خواستار تقویت نهادهای اجتماعی برای حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در استان شد.

دکتر رامین نسیمی دوست ۱۸ اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفت: بیماری‌های خاص و صعب العلاج به آن دسته از بیماری‌هایی گفته می‌شود که در جامعه عمومیت نداشته و برای درمان آنها شرایطی ویژه‌ای باید فراهم شود و در واقع درمان این بیماری‌ها سخت و هزینه سنگینی در پی دارد و فرد تا آخر عمر این بیماری ها را بهمراه خواهد داشت.

وی افزود: بر اساس تعریف وزارت بهداشت، بیماری تالاسمی، هموفیلی، دیالیز، MS، CF، SMA، پیوند، EB، اوتیسم، MPS و بیماران با نقص ایمنی اولیه در زمره بیماران خاص قرار می‌گیرند و درمان این بیماری‌ها به عنوان درمان‌های صعب العلاج به حساب می آید و بیماری‌های سرطان، دیابت و سایر بیماری‌های نادر را نیز جزو بیماری‌های‌ صعب العلاج دسته‌بندی می کنند.

نسیمی دوست ادامه داد: از آنجا که اغلب این بیماری‌ها جنبه ژنتیکی دارند بنابراین مؤثرترین راهکار در مورد این بیماری آموزش همگانی و پیشگیری از بروز بیماری ها است. 

وی تصریح کرد: تغییر سبک زندگی و نوع تغذیه، عاملی برای ابتلا به بیماریهای خاص و مزمن می باشد و زندگی صنعتی، تغذیه نامناسب و ماشینی شدن و عدم تحرک نیز از عوامل دخیل در این بیماری ها هستند.

معاون درمان علوم پزشکی اردبیل افزود: با توجه به درمان مادام العمر و هزینه سنگین درمان این بیماران، تقویت نهادهای اجتماعی برای حمایت از این افراد ضروری است.

وی اضافه کرد: به منظور کمک و حفاظت مالی از این بیماران، بسته حمایتی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین و جهت اجرا به کلیه مراکز و بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاهها ابلاغ شده است.

این مقام مسئول حوزه درمان استان بیان کرد: بر اساس این بسته حمایتی تمامی خدمات تشخیصی، درمانی، دارویی، توانبخشی و دندانپزشکی این بیماران بر اساس تناوب خدمات تعریف شده در بسته حمایتی، چه بصورت سرپایی و چه بصورت بستری با فرانشیز رایگان به بیماران ارائه می‌شود. 

نسیمی دوست مطرح کرد: نهادهای غیردولتی و انجمن های خیریه فعالیتهایی با هدف ساماندهی و ارتقاء وضعیت این بیماران در زمینه های مختلف آموزش، پیشگیری،درمانی، دارویی و بهبود وضعیت معیشتی به بیماران ارائه می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: از طرفی جهت حفاظت مالی کامل از بیماران صعب العلاج (۱۰۷ نوع بیماری) صندوق حمایتی با مدیریت سازمانهای بیمه گر برای بیماران مذکور از سال ۱۴۰۱ آماده ارائه خدمت می‌باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: به منظور سهولت در امر تهیه دارو توسط بیماران خاص و جلوگیری از تردد به مکان های مختلف اداری برای تمامی بیماران خاص حواله دارویی الکترونیکی برای داروخانه های منتخب صادر شده و بیمار با در دست داشتن نسخه و مراجعه به داروخانه های مذکور دارو تهیه می کند. 

نسیمی دوست با اشاره به اینکه اغلب بیماریهای خاص جنبه ژنتیکی دارند و بنابراین برنامه آموزش همگانی جهت پیشگیری از بروز بیماری مهمترین اصل در این مورد می‌باشد، اظهار کرد: تقویت روحی این بیماران به علت افسردگی ناشی از درمان طولانی خیلی مهم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha