به گزارش ایسنا، سخنگوی ارتش اشغالگر تاکید کرده که گذرگاه کرم ابوسالم در حال حاضر بسته است و زمانی باز خواهد شد که شرایط امنیتی برای آن مناسب باشد.
ارتش صهیونیستی در کانال رسمی تلگرام خود مدعی شده است گذرگاه کرم ابوسالم در شرق رفح را هدف قرار داده است زیرا «اطلاعات نشان میدهد که گذرگاه شرق رفح برای اهداف تروریستی استفاده میشود».
این ارتش با توصیف این عملیات به عنوان «دقیق» گفته است: قبل از این عملیات، ارتش اسرائیل ساکنان منطقه شرق رفح را تشویق کرده که به طور موقت به منطقه المواصی تخلیه شوند، جایی که ارتش اسرائیل مدعی است به بیمارستانهای صحرایی، چادر، آب و غذا تدارک دیده است.
آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی عملیات زمینی خود را در منطقه شرقی شهر رفح در مرز با مصر تشدید کردهاند.
ادرعی در گفتوگو با وبگاه الحره گفت: در حال تکمیل کنترل عملیاتی بر منطقه در سمت فلسطینی گذرگاه رفح هستیم.
وی ادعا کرد: نیروها در منطقه خاصی در شرق رفح در حال عملیات هستند و اکثر قریب به اتفاق ساکنان منطقه عملیات نظامی تخلیه شدهاند.
ادرعی در بیانیهای توضیح داد که «نیروهای لشکر ۱۶۲ یک عملیات غافلگیرانه» را برای خنثی کردن اهداف حماس در شرق رفح آغاز کردند.
بر اساس این بیانیه، در بخشی از این عملیات، هواپیماهای جنگی متعلق به نیروی هوایی و نیروهای تیپ ۲۱۵ به اهدافی که ادعا شده متعلق به حماس بوده حمله و آنها را منهدم کردند.
رسانههای عبری زبان در این باره نوشتند «لشکر گفعاتی» بر گذرگاه رفح و محور صلاح الدین تسلط یافته و کنترل آنها را به دست میگیرد.
اداره گذرگاههای غزه نیز اعلام کرد: حرکت مسافران و ورود کمکها به نوار غزه به طور کامل از گذرگاههای رفح و کرم ابوسالم متوقف شده است.
وائل ابوعمر، مسؤول اطلاعرسانی گذرگاه رفح گفت: فعالیت گذرگاه رفح بعد از ورود تانکهای اسرائیلی به تاسیسات گذرگاه متوقف شد.
او به المیادین تاکید کرد: حرکت مسافران و ورود کمکها به غزه به طور کامل متوقف شده است.
خبرگزاری فلسطینی وفا نیز گزارش داد خودروهای نظامی اسرائیلی از تردد مسافران به ویژه بیماران و مجروحان و ورود کمکهای بشردوستانه یا انتقال کمکهای انبوه به مردم نوار غزه در مناطق جنوبی و شمالی جلوگیری کردند که این امر تهدیدی برای قحطی است و یک خطر واقعی برای جان بیماران است.
منابع پزشکی نیز گفتند که بسته شدن گذرگاه رفح، بیماران سرطانی را به دلیل فروپاشی سیستم بهداشتی در نوار به مرگ محکوم میکند.
در رابطه با این موضوع، وبگاه آمریکایی «آکسیوس» به نقل از ۲ منبع آگاه نوشت: اسرائیل معتقد است که کنترل گذرگاه رفح، تواناییهای حماس و اینکه تلاش میکند نشان دهد همچنان بر غزه حکومت میکند، از بین میبرد.
این وبگاه مدعی شد اسرائیل قصد دارد فلسطینیهای غیرمرتبط با حماس را مسؤول توزیع کمک در دوره آتی کند.
این در حالی است که منابع امنیتی به تلویزیون الاقصی گفته بودند که طرف مصری به طور رسمی به مقامات گذرگاهها اطلاع داده است که اشغالگران قصد اشغال گذرگاه رفح را ندارند و خودروهای دشمن در حال انجام عملیات امنیتی اطراف آن برای جستجوی قابلیتهای مقاومت ادعایی هستند و فردا صبح از اطراف گذرگاه عقبنشینی خواهند کرد.
گردانهای القسام شاخه نظامی حماس نیز اعلام کرد مجموعه حملاتی را به مواضع نیروهای دشمن که در شرق رفح نفوذ کردهاند انجام داد که در یکی از این حملات تانک صهیونیستها را منهدم کرد و با نیروهای صهیونیست درگیر شد.
خبرنگار الجزیره پیشتر از یورش اشغالگران به گذرگاه رفح خبر داده بود.
کاروانی از تانکهای ارتش رژیم صهیونیستی که در حال نفوذ به شرق شهر رفح در جنوب نوار غزه بودند، بامداد امروز سهشنبه به بخش فلسطینی گذرگاه زمینی رفح در مرز با مصر رسیدند و به سوی بخش فلسطینی گذرگاه تیراندازی کردند.
منابع مصری به العربی الجدید گزارش دادند که درگیری بین مقاومت و نیروهای اشغالگر در نزدیکی دروازه گذرگاه رخ داد.
پس از پیشروی خودروهای نظامی اشغالگران به سمت گذرگاه زمینی رفح چندین گلوله توپخانه به ساختمانهای آن اصابت کرد.
خبرنگار العربی الجدید در این خصوص گفت: خودروهای نظامی اسرائیل در حدود ۲۰۰ متری گذرگاه زمینی رفح در جنوب شهر رفح در میان شلیک گلولههای متعدد به ساختمانهای گذرگاه مستقر شدند.
وی خاطرنشان کرد: حملات توپخانهای رژیم صهیونیستی اطراف گذرگاه رفح و کرم ابوسالم و محلههای السلام و الجنینه و حملات هوایی محله التنور در شهر رفح را هدف قرار داد.
کانال خبری قاهره نیز از تبادل تیراندازی بین مقاومت و رژیم صهیونیستی در نزدیکی دروازه رفح از سمت فلسطین خبر داد.
همچنین از طرفی دیگر، نیروهای رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه و امروز به حملات توپخانهای و هوایی خود به مناطقی در شرق شهر رفح ادامه دادند.
خبرنگار آرتی امروز گزارش داد که در نتیجه حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به ۲ منزل مسکونی خانوادههای الدربی و ابوعمره در منطقه تل السلطان در غرب شهر رفح در جنوب نوار غزه، ۱۴ فلسطینی به شهادت رسیدند.
خبرنگار آرتی گفت: ۹ فلسطینی بر اثر هدف قرار گرفتن خانه خانواده الدربی در تل السلطان در غرب شهر رفح به شهادت رسیدند.
در بمباران رژیم صهیونیستی علیه خانه خانواده ابوعمره در غرب شهر رفح پنج تن شهید شدند که ۲ نفرشان زن و یک نفر از آنها کودک است در عین حال در این حمله ۱۰ نفر دیگر هم زخمی شدند که همگی به بیمارستان کویتی منتقل شدند.
منابع پزشکی فلسطینی از شهادت ۲۰ فلسطینی در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به منازل در رفح طی بامداد سه شنبه خبر دادند.
همچنین حمله هوایی دیگری به محله التنور در شرق شهر رفح منجر به شهادت تعدادی از شهروندان و زخمی شدن تعدادی دیگر شد.
در ادامه بر اثر هدف قرار دادن خانه خانواده الشمالی در کنار مسجد ابوبکر در محله برازیل در رفح تعدادی از شهروندان شهید و تعدادی مجروح شدند.
همچنین در نتیجه حمله هواپیمای اشغالگر به خانه خانواده عبدالعال در پشت مقر «الویر هاوس» در مرکز شهر رفح، یک شهروند نیز شهید و تعدادی مجروح شدند.
از سوی دیگر، نیروهای دفاع مدنی اعلام کردند که در تلاش برای مهار آتش سوزی در خانه بمباران شده توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی در غرب رفح برآمدند و همچنان در حال بیرون آوردن تعدادی از شهدا و مجروحان از زیر آوار خانه هستند.
ینس لایرکه، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه روز سه شنبه گفت اسرائیل دسترسی سازمان ملل به گذرگاه رفح در نوار غزه را رد کرده است. او در یک کنفرانس مطبوعاتی معمولی در ژنو گفت: «ما در حال حاضر در گذرگاه رفح حضور نداریم زیرا دفتر هماهنگی فعالیتهای دولت اسرائیل در سرزمینهای فلسطین اجازه دسترسی به این منطقه را به ما نداد.
همچنین دفتر رسانهای دولتی در غزه اعلام کرد: وضعیت شرق استان رفح به دلیل حملات اشغالگران در معرض یک فاجعه انسانی است. اشغالگران ۳۵ نفر در استان رفح را ظرف ۲۴ ساعت به شهادت رساندند و کمک به حدود ۲ میلیون آواره در رفح متوقف شده است.
این تحولات پس از آن است که جنبش حماس اعلام کرد که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس عصر دیروز تلفنی به محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر و عباس کامل، رئیس اطلاعات عمومی مصر اطلاع داده جنبش با پیشنهاد آنها در مورد توافق آتشبس در غزه موافقت کرده است.
حملات به رفح در حالی است که این شهر آخرین پناهگاه آوارگان در نوار آسیب دیده غزه از آغاز عملیات زمینی نیروهای اشغالگر در ۲۷ اکتبر گذشته است که از شهروندان خواسته شده بود از شمال و مرکز نوار غزه به سمت جنوب و به ادعای آنها به «مناطق امن» بروند.
انتهای پیام
نظرات