فرماندار رفسنجان ۱۷ اردیبهشتماه در آیین اختتامیه رویداد ملی طراحی و بستهبندی صنایع خلاق محصولات خانگی و صنایع دستی در دانشگاه آزاد رفسنجان با اشاره به اینکه بستهبندی محصولات صادراتی کشاورزی مانند پسته، گیاهان دارویی، زعفران و دیگر محصولات ارزشمند ضعیف است و باید به صورت شکیل بستهبندی و در بازارهای داخلی و خارجی عرضه شوند، گفت: میتوان تنوع ایجاد کرد تا زمینه صادرات این محصولات بیش از پیش به کشورهای خارجی فراهم شود.
حسین رضایی با بیان اینکه رویداد ملی طراحی و بستهبندی صنایع خلاق محصولات با کمک دانشگاه در راستای برطرف کردن معضل نبود بستهبندی برگزار شد، عنوان کرد: با ارتباطگیری صنعت با دانشگاه توفیقات خوبی حاصل میشود لذا باید تغییر نگرشی در دستگاهها ایجاد شود و برای رفع مسائل مانند آسیبهای اجتماعی و دیگر مسائل محل رجوعمان به دانشگاه باشد.
وی خاطرنشان کرد: طرح آمایش سرزمینی رفسنجان توسط دانشکده اقتصاد دانشگاه ولیعصر(عج) در حال تدوین است و باید در دیگر مسایل منطقه به دانشگاهها رجوع کرد تا روشهای علمی و راهکار متناسب با رفع مسائل داشته باشیم.
ارائه ۱۱۰ ایده به دبیرخانه رویداد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: شهریورماه سال قبل این رویداد ملی آغاز به کار کرد و در دیماه ضمن رونمایی از پوستر فراخوان ارسال ایدههای بستهبندی هم منتشر شد و از سراسر کشور از جمله تهران، یزد، کرمان دیگر نقاط ۱۱۰ ایده ارسال شد.
دکتر رضا قدیری اناری با اشاره به اینکه اولین رویداد ملی طراحی و بستهبندی صنایع خلاق محصولات خانگی و صنایع دستی با مشارکت انجمن علوم و فناوری بستهبندی ایران، فرمانداری رفسنجان، سپاه، مجتمع مس سرچشمه، مرکز نوآوری شهید ستاری و شرکت همگامان مس برگزار شد، افزود: حدود نیمی از ایدهها برای داوری انتخاب شد.
وی بیان کرد: نگاه به حل مسئله، دغدغه مقام معظم رهبری بوده و هست، از این رو یکی از چالشهای کشور نبود بستهبندی شکیل و مناسب برای محصولات و تولیداتمان در حوزه کشاورزی و صنایع دستی بود که دانشگاه باید در حل مسائل کمک میکرد.
معاون علمی دانشگاه آزاد رفسنجان هم اظهار کرد: از ۱۱۰ ایده ارسالی به دبیرخانه رویداد ملی طراحی و بستهبندی صنایع خلاق محصولات خانگی و صنایع دستی ۴۷ ایده به مرحله داوری رسید.
سیدمحمدرضا حسینی بیان کرد: سه دوره آموزشی عمومی را در فروردین و اوایل اردیبهشت برای صاحبان این ایدهها داشتیم همچنین دو دوره تخصصی هم اوایل اردیبهشت برای آنها برگزار شد.
وی عنوان کرد: در نهایت پس از برگزاری این دوره ها ۱۰ داور به صورت حضوری و مجازی از بین ایدهها، سه طرح برتر و یک طرح هم به عنوان خلاقانهترین ایدهها معرفیکردند. امیدواریم طرحهای برتر مورد حمایت شرکت همگامان مس قرار گیرند تا با این اتفاق ایدهها مورد حمایت و به مرحله تجاری سازی برسند.
رشته بستهبندی در دانشگاههای کشور تدریس نمیشود
رئیس هیئت علمی انجمن علوم و فناوری بستهبندی ایران هم در ارتباطی ویدیویی با این مراسم اظهار کرد: این انجمن در حوزههای آموزشی، مشاوره و پژوهشی در حال فعالیت است.
مصطفی امامی افزود: در مبحث آموزشی هم کارگاههای جمعی و انفرادی به صورت حضوری و نیز غیرحضوری تحت عناوین آشنایی مقدماتی بسته بندی، مواد بسته بندی، ماشین آلات موثر در فرایند بسته بندی و دیگر مسایل در زمینه های موادغذایی، پوشاک، دارویی و غیره برگزار می شود.
امامی بیان کرد: این انجمن تنها مرجع رسمی علمی است که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کشور است.
وی با اشاره به اینکه رشته بستهبندی در دانشگاههای کشور تدریس نمیشود، تصریح کرد: امیدواریم با برگزاری نخستین رویداد ملی طراحی و بسته بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته بندی در رفسنجان کمکی به مجموعه آموزشی کشور در راستای برقراری و تدریس رشته بسته بندی در دانشگاهها باشد و زیرساخت آن فراهم شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز ضمن ابراز خرسندی از اینکه رفسنجان در برگزاری این رویداد ملی و مهم طراحی و بسته بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته بندی پیش قدم بوده، گفت: بخش مهم تولیدات؛ تجاریسازی آنهاست و این تجاریسازی هم شامل بازاریابی، بازارسازی، برندسازی و بستهبندی است.
اعظم علیخانی در پایان پیام دکتر مریم جلالی معاون وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور را در این مراسم و اهمیت این رویداد را قرائت کرد.
به گزارش ایسنا، بر طبق رأی داوران، عاطفه صادقی رتبه اول، مهدیه کاظمی رتبه دوم و طیبه انصاریان رتبه سوم این رویداد را کسب کردند و در بخش فرهنگی و هویتی امیدرضا صرافی مدال نقره را از آن خود کرد و آرمین محمدرضایی هم مدال طلا را در بخش ایده خلاقانه بدست آورد.
انتهای پیام
نظرات