• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۸:۳۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403021712289
  • خبرنگار : 71956

در کمیسیون مشترک ایران و عراق مطرح شد

۲۳ تفاهم‌ اقتصادی میان ایران و عراق/ اتصال راه آهن شلمچه - بصره اولویت ایران

۲۳ تفاهم‌ اقتصادی میان ایران و عراق/ اتصال راه آهن شلمچه - بصره اولویت ایران

وزیر اقتصاد گفت: اتصال راه آهن-شلمچه بصره و توسعه شهرک‌های صنعتی در اولویت برنامه‌های اقتصادی ایران است.

به گزارش ایسنا، ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و عراق با حضور احسان خاندوزی - وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزیر تجارت عراق برگزار و با امضای سند نهایی ۱۰ یادداشت تفاهم نامه و همچنین پیش نویس ۱۳ تفاهم نامه میان طرفین به پایان رسید.

در این نشست سید احسان خاندوزی - وزیر امور اقتصادی و دارایی در رابطه با همکاری‌های اقتصادی میان ایران و عراق گفت: خوشبختانه همکاری اقتصادی میان دو کشور در حال رشد است که باید با اتخاذ سیاست‌های هدفمند در جهت توسعه و تقویت آن گام برداشت.

وی افزود: برای سال جاری تجارت ۲۰ میلیارد دلاری میان ایران و عراق هدف‌گذاری شده است که دو برابر میزان تجارت میان طرفین در سال گذشته است. ایران در حوزه‌های راه سازی، فنی و مهندسی، علمی، پزشکی، نانو، برق، سلول های بنیادی، کشاورزی و دیگر حوزه ها دارای دستاوردها و ظرفیت های کلان است که میتوان از این ظرفیت ها در زمینه بالابردن همکاری اقتصادی با عراق استفاده کرد.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: صدور پروژه‌های فنی و مهندسی در زمینه سدسازی، پالایشگاه، نیروگاه و کارخانه‌جات در دستور کار این نشست قرار داشت.

خاندوزی افزود: همچنین در این نشست روابط مالی و بانکی برای گسترس زمینه همکاری اقتصادی میان ایران و عراق و تاسیس شهرک‌های صنعتی مشترک از موضوعات توافق نامه‌ها بود که با شناخت ظرفیت‌ها و معرفی نیازهای طرفین زمینه گسترش این همکاری‌ها فراهم می‌شود.

وی تاکید کرد: البته مشکلاتی در زمینه استاندارد، هماهنگی گمرکات، حمل و نقل، نرخ تعرفه‌های گمرکی وجود دارد. همچنین، پرداخت مطالبات شرکت‌های فنی مهندسی ایرانی حاضر در عراق ضروری است و با توجه به توانمندی شرکت‌های ایرانی در حوزه زیرساختی، باید مشکلات موجود میان روابط تجاری و اقتصادی طرفین در کوتاه‌ترین زمان ممکن حل و فصل شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: هیچ محدودیتی برای توسعه همکاری دو کشور به عنوان شرکای تجاری وجود ندارد و اولویت ایران در روابط تجاری با عراق، اتصال مسیر ریلی و راه آهن شلمچه - بصره، توسعه شهرک‌های صنعتی دو کشور و توسعه پروژه‌های فنی مهندسی است.

همچنین علی فکری - معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های مالی کشور - در این اجلاس گفت: سه ماه پیش زمینه اجلاس فعلی در شش کمیته تخصصی تجاری ایران و عراق فراهم شد و زمینه انعقاد ۲۳ تفاهم نامه که مقرر است در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق به امضا برسد، فراهم شد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha