به گزارش ایسنا، «دنیس شمیهال» نخستوزیر اوکراین در مصاحبهای با شبکه «سی.بی.سی نیوز» گفت: «ارتش کشور ما اکنون طبق استانداردهای ناتو کار میکند. ما همه اصلاحات لازم را اجرا کردیم و حالا یک گام تا دعوت از ما به ناتو باقی مانده است.»
او ادامه داد، اوکراین که در سپتامبر ۲۰۲۲ برای عضو شدن در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی درخواست داد، انتظار دارد در اجلاس بعدی این ائتلاف که ماه ژوئیه امسال در واشنگتن برگزار خواهد شد پاسخ درخواست خود را دریافت کند.
شمیهال همچنین از اعزام سربازان غربی به اوکراین که اقدامی تحریکآمیز و تشدیدکننده جنگ است حمایت کرده و مدعی شد: «اعزام نیروهای تقویتی مطمئناً به عقب راندن روسها کمک خواهد کرد اما فعلا اوکراین از متحدانش تجهیزات نظامی درخواست دارد و اگر زمانش برسد ما کاملا قدردان اعزام این نیروها خواهیم بود و خوشحال خواهیم شد.»
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه ۲۶ فوریه سال جاری میلادی اعلام کرد موضوع استقرار احتمالی نیروهای غربی در اوکراین در نشستی در پاریس که با حضور نمایندگانی از ۲۰ کشور غربی برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته ماکرون، شرکت کنندگان درباره این مساله به اجماع نظر نرسیدند اما چنین سناریویی را نمیشود برای آینده کلا منتفی دانست.
پس از این نشست، نمایندگان بیشتر کشورهای شرکت کننده گفتند برنامهای برای اعزام نیرو به کییف ندارند.
صحبتهای نخستوزیر اوکراین پس از آن مطرح میشود که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت اوکراین قرار نیست در اجلاس تابستان امسال این ائتلاف، برای عضویت در ناتو دعوت شود.
نخستوزیر اوکراین در ادامه این مصاحبه مدعی شد اگر روسیه باعث سقوط اوکراین شود «جنگ جهانی سوم» به وقوع خواهد پیوست.
او ادعا کرد: «روسیه به دنبال شکست اوکراین در جنگ احتمالا به لهستان و کشورهای بالتیک هم حمله میکند. این اتفاق منجر به ضرورت ورود پیدا کردن ناتو به این جنگ خواهد شد.»
نخست وزیر اوکراین در ادامه این ادعاهای خود گفت: «ما از ارزشهای اروپایی، مرزهای اروپایی و مرزهای جهان متمدن شده حفاظت میکنیم. بنابراین حمایت از اوکراین برای محافظت از آیندهای جهانی لازم است.»
شمیهال همچنین از ادعای کریستا فریلاند، معاون نخستوزیر کانادا از این بابت که پیروز شدن روسیه در جنگ اوکراین باعث «افول دموکراسی و پیروزی رژیمهای خودکامه» خواهد شد، استقبال کرده و فریلاند را «بزرگترین دوست اوکراین» خواند.
کنگره آمریکا روز ۲۳ آوریل بستهای به ارزش مجموعا ۹۵ میلیارد دلار شامل کمکهای خارجی برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و چند متحد دیگر آمریکا را بعد از ماهها تاخیر تصویب کرد.
شمیهال در ارتباط با این کمکها گفت که بخش عمده آنها نظامی بوده و به خاطر آنها تشکر می کند. او از متحدان غربی درخواست کرد به کییف موشک، مهمات برای سامانههای پدافند هوایی به همراه موشکهای دوربرد و میانبرد بدهند.
او گفت امیدوار است آمریکا امسال درباره توقیف داراییهای روسیه و مصادره آنها به نفع اوکراین اقدام کند چون کییف برای بازسازیهای مربوط به جنگ نیازمند ۴۸۶ میلیارد دلار است.
انتهای پیام
نظرات