• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403021712070
  • خبرنگار : 50300

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد

حرکت به سمت دانشگاه‌های پژوهش‌محور اولویت است

حرکت به سمت دانشگاه‌های پژوهش‌محور اولویت است

ایسنا/خوزستان رییس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره حضور ۶۳ درصدی دختران و ۳۷ درصدی پسران در کنکور سراسری، بر ضرورت آسیب‌شناسی این مساله تاکید کرد.

علی‌محمد آخوندعلی در آیین بزرگداشت دهه سرآمدی آموزش که امروز (۱۷ اردیبهشت) در دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد، با اشاه به اهمیت ارتباط دانش با عمل، اظهار کرد: ارتباط دانش و علم با عمل اهمیت دارد؛ اولویت‌های ویژه کشور و آموزش عالی در این است که به سمت دانشگاه‌های پژوهش‌محور و فناورمحور حرکت کنیم و به سمتی برویم که از علم، ثروت تولید شود تا مشکلات مملکت از طریق فناوری حل شود و از جهان عقب نمانیم اما پایه همه این‌ها، دانش و معلم است‌.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: همه تجارب منتهی به آموزش در نهایت منتهی به فناوری و تجاری‌سازی علم و پژوهشگران برجسته می‌شود که در نهایت باعث ایجاد تحول در صنعت می‌شوند. در کنار دانش، عمل صادقانه باید وجود داشته باشد وگرنه علم بی‌عمل بی‌اثر و منفی می‌شود.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در دنیای امروز می‌بینیم که تکنولوژی و فناوری تبدیل به حلقه‌ای برای قتل عام شده است چون به دست انسان‌های بی‌تعهدی  افتاده است که انسانیت سرشان نمی‌شود؛ آنچه امروز در غزه اتفاق افتاده است سکه‌ای دو رو است که بخشی از آن در دست افرادی است که بشریت را از طریق علم و فناوری قلع و قمع می‌کنند. به بیمارستان‌ها حمله می‌کنند و اطفال، زنان و مردان و غیرنظامیان را می‌کشند و به معنای واقعی، در جهانی که علم و فناوری تا این مرحله پیشرفت کرده، نسل کشی رخ داده است.   

آخوندعلی با بیان این که تعهد در کنار علم آن طرف سکه است، عنوان کرد: حرکتی که در دانشگاه‌های ایران و خارج رخ می‌دهد این طرف سکه است. یعنی تعهد همراه و در قبال دانش است. شعارهایی که در دانشگاه‌های آمریکا و دیگر دانشگاه‌های جهان سر داده می‌شود، نشان می‌دهد که بشر بالفطره از دانش در عمل، متعهدانه استفاده می‌کند. پس متعهدان باید در کسب دانش جدیت داشته باشند و جنبه‌های انسانی را به جنبه‌های غیر انسانی ترجیح دهند تا فردی مانند نتانیاهو، در روزگاری که شعارهای آزادی‌خواهی گوش فلک را پر کرده است، اینگونه عمل نکند. دانش مبنای کار است و فناوری باید به موازات اخلاق و دین باشد این مساله جزو ضروریات ادامه حیات طیبه انسانی است‌.

وی با اشاره به برگزاری کنکور سراسری در هفته‌های اخیر در دانشگاه عنوان کرد: طبق آمار در کل کشور و استان خوزستان، از ۷۰ هزار نفر دانش‌آموزی که در کنکور سراسری چند روز گذشته شرکت کردند، ۶۳ درصد دختر و ۳۷ درصد پسر بودند و این جای تامل دارد. جمعیت ما از نظر جنسیتی ۵۰ به ۵۰ درصد است و هیچ دلیلی وجود ندارد که اینگونه باشد. این مساله باید توسط جامعه‌شناسان آسیب‌شناسی شود.. این نسبت آمار در پنج گروه آموزشی به جز گروه ریاضی اتفاق افتاده و در گروه ریاضی برعکس است و ۶۳ درصد شرکت کننده آقایان هستند اما سرجمع این تعادل نباید به هم بخورد.

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد: جای طرح سوال اساسی دارد و مسئولان کشور و دانشگاهیان باید به این مساله توجه جدی کنند تا صدمه‌ای به خروجی دانشگاه‌ها و جامعه وارد نشود و این تناسب به تعادل برسد. باید دید علل چیست و حل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha