• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403021711641
  • خبرنگار : 50250

ایسنا گزارش می‌دهد؛

نگاهی نو به زنجیره طلایی/ ارزش آفرینی در دنیای بادام و ماهی

نگاهی نو به زنجیره طلایی/ ارزش آفرینی در دنیای بادام و ماهی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری گنجینه‌ای از محصولات با ارزش نهفته بالا در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، بادام‌های خوش‌طعم و ماهیان سردآبی، تنها بخشی از این ثروت طبیعی هستند که توجه ویژه به زنجیره ارزش این محصولات، نه تنها می‌تواند به افزایش درآمد کشاورزان و پرورش‌دهندگان منطقه کمک کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی در این خطه از ایران شود.

به گزارش ایسنا، اهمیت استراتژیک زنجیره ارزش محصولات تولیدی و نقش آن در تقویت بخش کشاورزی و آبزی‌پروری چهارمحال و بختیاری و همچنین ارائه راهکارهایی برای بهبود و ارتقای آن، تدوین شده است، درصدد هستیم نگاهی عمیق‌تر به فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی این بخش‌های حیاتی بیندازیم و استراتژی‌هایی را برای بهره‌برداری بهینه از این منابع طبیعی ارائه دهیم.

قطعاً در مدیریت زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، بایدها و نبایدهایی وجود دارد که می‌تواند به بهبود کارآیی و افزایش ارزش افزوده کمک کند.

کشاورزان و فعالان اقتصادی باید از مفهوم زنجیره ارزش و منافع آن آگاه باشند و با همکاری و تعامل نسبت به تشکیل شبکه‌های همکاری بین تولیدکنندگان، فرآوری‌کنندگان، و بازاریابان برای ایجاد یک زنجیره ارزش متحد و کارآمد گام بردارند.

توسعه زنجیره‌های توزیع و فروش به‌منظور افزایش دسترسی به بازارهای داخلی و خارجی و همچنین به‌کارگیری فناوری‌های نوین در کشاورزی برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها بسیار موثر است.

در زنجیره ارزش راهبردی محصولات کشاورزی، کشاورزان نباید تنها به عنوان تولیدکنندگان محصولات خام دیده شوند و باید از ارزش افزوده حاصل از فرآوری بهره‌مند شوند، باید از واسطه‌هایی که بدون خلق ارزش یا ارائه خدمات اقتصادی مؤثر عمل می‌کنند، پرهیز شود و همچنین نباید در برابر تحولات جهانی و نیازهای بازار مقاومت کرد، بلکه باید به دنبال راه‌هایی برای توسعه و مقاوم‌سازی زنجیره‌های ارزش بود.

هدف اصلی این است که با ایجاد یک زنجیره ارزش متحد و کارآمد، به افزایش درآمد کشاورزان و تقویت اقتصاد منطقه کمک کرد.

نگاهی نو به زنجیره طلایی/ ارزش آفرینی در دنیای بادام و ماهی

زنجیره ارزش راهبردی بادام و ماهیان سردآبی در حال پیگیری است

یاسر رحیمیان- مسئول هماهنگی زنجیره‌های ارزش محصولات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص اهمیت پرداختن به زنجیره‌های ارزش در حوزه کشاورزی، اظهار کرد: رویکرد فعلی استان در ارائه توانمندی‌های صادراتی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری بحث زنجیره‌های ارزش است.

وی افزود: در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری زنجیره ارزش راهبردی بادام و ماهیان سردآبی در حال پیگیری بوده که ارزش تقریبی هر کدام از این زنجیره‌ها در بادام ۵۰ همت(هزار میلیارد تومان) و در ماهیان سردآبی ۱۵ همت است.

رحیمیان با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در بحث زنجیره راهبردی ارزش بادام رتبه یک کشوری را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: این استان به‌عنوان راهبر زنجیره ارزش بادام در کشور نیز انتخاب شد.

مسئول هماهنگی زنجیره‌های ارزش محصولات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به زنجیره ارزش گیاهان دارویی در این استان، یادآور شد: دانشگاه آزاد شهرکرد در این حوزه با سازمان جهادکشاورزی استان همکاری دارند.

وی بیان کرد: سالانه ۲۵ هزار تن ماهی در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود و به زودی توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی و شیلات با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان شیلات ایران در دستور کار قرار می‌گیرد.

رحیمیان خاطرنشان کرد: پس از زنجیره ارزش بادام و گیاهان دارویی، تکمیل زنجیره ارزش گیاهان دارویی و پروتئین شامل(گوشت قرمز، گوشت مرغ و تولیدات زنبور عسل) در سال‌جاری در دستور کار قرار خواهد گرفت.

نگاهی نو به زنجیره طلایی/ ارزش آفرینی در دنیای بادام و ماهی

ایران، آمریکا، اسپانیا و ایتالیا سرآمدان تولید بادام در جهان

بیژن آل‌ابراهیم- راهبر چهارمحال و بختیاری در شورای ملی زنجیره‌های ارزش راهبردی استان‌ها در کشور با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره‌های ارزش محصولات تولیدی در استان، اظهار کرد: پس از بررسی‌های بسیار، محصول بادام و ماهیان سردآبی در اولویت تکمیل زنجیره ارزش محصولات تولیدی در استان قرار گرفت.

وی افزود: در بسیاری از استان‌های کشور بادام تولید می‌شود، اما چهارمحال و بختیاری توانمندی‌های بسیاری در حوزه تولید این محصول دارد که در سطح کشور و جهان بی‌نظیر است.

آل‌ابراهیم با بیان اینکه کشورهای آمریکا، اسپانیا، ایران و ایتالیا در تولید بادام در جهان سرآمد هستند، خاطرنشان کرد: بادام تولیدی در چهارمحال و بختیاری از نظر کیفیت در جهان سرآمد بوده و ایران چهار درصد تولید بادام جهان را به خود اختصاص داده است.

راهبر چهارمحال و بختیاری در شورای ملی زنجیره‌های ارزش راهبردی استان‌ها در کشور با تاکید بر اینکه کشورهای آمریکا، اسپانیا و استرالیا در صدر کشورهای صادرکننده بادام هستند، توضیح داد: ایران در حوزه صادرات بادام رتبه ۱۴ را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه بازار بادام در سال ۲۰۲۴ رشد افزاینده‌ای خواهد داشت، یادآور شد: رشد بازار فروش بادام از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ از چهار میلیارد دلار به شش میلیارد دلار رسید.

آل‌ابراهیم با تاکید بر اینکه دوره بازگشت سرمایه در محصول بادام کم است، خاطرنشان کرد: مزیت اقتصادی این محصول هشت برابر برنج است و بعد از پسته در رده بعدی مزیت اقتصادی قرار دارد و آینده خوبی دارد.

راهبر چهارمحال و بختیاری در شورای ملی زنجیره‌های ارزش راهبردی استان‌ها در کشور افزود: در تولید محصول بادام در استان فعال اما در عرضه و صادرات دچار ضعف هستیم، ۷۲ درصد ارزش افزوده این محصول در حوزه فرآوری، برندسازی و تجاری‌سازی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر از مغز بادام استفاده می‌کنیم، عنوان کرد: با ایجاد صنایع تبدیلی می‌توان از گل و پوست بادام نیز درآمدزایی کرد، گردشگری کشاورزی نیز زنجیره ارزش مکمل این محصولات است.

آل‌ابراهیم با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان باید در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی قرار بگیرند، خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی شهرک تخصصی بادام در چهارمحال و بختیاری می‌توان این مسئله را پیگیری کرد.

راهبر چهارمحال و بختیاری در شورای ملی زنجیره‌های ارزش راهبردی استان‌ها در کشور عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ این استان رتبه شش از نظر سطح زیر کشت، رتبه سه در تولید و رتبه ۱۴ در صادرات بادام را داشتیم که در سال ۱۴۰۷ باید در سطح زیر کشت به رتبه چهار، در تولید دو و در صادرات به دو برسیم، یعنی از ۴۰ میلیون دلار صادرات به یک میلیارد دلار صادرات برسیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha