• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403021711639
  • خبرنگار : 90057

میدل ایست آی: تشکیلات خودگردان درخواست کرده مروان برغوثی آزاد نشود

میدل ایست آی: تشکیلات خودگردان درخواست کرده مروان برغوثی آزاد نشود

میدل ایست آی به نقل از یک منبع مدعی شد که مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین از میانجی‌ها درخواست کرده‌اند که مروان برغوثی، رهبر فتح، از معامله احتمالی مبادله اسیران بین اسرائیل و حماس حذف شود.

به گزارش ایسنا، این پایگاه خبری به نقل از یک منبع آگاه از مذاکرات روز یکشنبه گفت که این درخواست توسط مجید فرج، مدیر اطلاعات عمومی فلسطین و حسین الشیخ، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) ارائه شده است.

این منبع مدعی است که رهبران ارشد تشکیلات خودگردان بر این باورند که آزادی برغوثی رهبری محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان را تهدید خواهد کرد.

به گفته این منبع، ایالات متحده، یکی از سه میانجی که در مذاکرات غیرمستقیم آتش‌بس غزه دخیل است، بنا بر گزارش‌ها با حذف نام برغوثی از فهرست‌های احتمالی حماس موافقت کرده است.

پایگاه خبری عربی ۲۱ مستقر در لندن در ماه مارس به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که هم آمریکا و هم تل‌آویو با آزادی برغوثی مخالفت کردند.

برغوثی که از سال ۲۰۰۲ در زندان رژیم صهیونیستی است، یکی از محبوب‌ترین چهره‌های فتح در کرانه باختری و غزه است، نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات سیاسی و نظرسنجی فلسطین نشان می دهد این رهبر ۶۴ ساله قاطعانه پیروز هرگونه انتخابات خواهد شد. برغوثی در حال حاضر به دلیل مشارکت در اقدامات مقاومت مسلحانه علیه رژیم صهیونیستی در جریان انتفاضه دوم که در سال ۲۰۰۰ آغاز شد، در حال گذراندن حبس ابد است.

این منبع به میدل ایست آی گفت که حماس بر آزادی برغوثی و دیگر شخصیت‌های برجسته فلسطینی زندانی پافشاری خواهد کرد. این منبع افزود، با این حال، گفتگوها به مرحله‌ای نرسیده است که اسامی و لیست‌ها رد و بدل شود. در بحبوحه مذاکرات آتش بس، اسماعیل هنیه، رهبر حماس، گفت که گروه فلسطینی مشتاق دستیابی به یک آتش بس جامع است که به «تجاوز» اسرائیل پایان دهد، خروج اسرائیل از غزه را تضمین کند و به یک توافق جدی مبادله اسیران دست یابد.

با این حال، اوایل روز یکشنبه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با رد درخواست‌های حماس، پایان دادن به جنگ را سخت‌تر کرد و گفت که این امر این گروه را در قدرت نگه می‌دارد و تهدیدی برای امنیت اسرائیل است. هنیه در بیانیه خود نتانیاهو را به «تداوم تجاوزات و گسترش دایره درگیری و کارشکنی در تلاش‌های میانجی‌گران و طرف‌های مختلف» متهم کرد.

توهین به برغوثی

آمریکا، مصر و قطر ماه‌هاست در مذاکرات غیرمستقیم بین رژیم صهیونیستی و حماس برای دستیابی به آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا میانجیگری می‌کنند. حماس اصرار دارد که هرگونه توافق احتمالی باید شامل پایان دائمی جنگ باشد در حالی که اسرائیل فقط به دنبال توقف موقت است.

به گفته مقامات فلسطینی و سازمان ملل، ارتش صهیونیستی در واکنش به عملیات طوفان الاقصی حماس با بمباران ویرانگر، تهاجم زمینی و محاصره غزه، دست کم ۳۴۵۰۰ نفر را شهید و باعث ایجاد یک بحران انسانی شده است. از زمان آغاز جنگ، رژیم صهیونیستی همچنین سرکوب گسترده‌ای را در کرانه باختری اشغالی آغاز کرده است که صدها شهید و هزاران نفر را دستگیر کرده است. 

به گفته گروه‌های حقوق بشر، در حال حاضر حداقل ۹۵۰۰ فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی نگهداری می‌شوند، در حالی که ۵۰۰۰ فلسطینی دیگر در غزه بازداشت و به مکان‌های نامعلومی منتقل شدند. مقامات زندان‌های صهیونیست همچنین به تشدید اقدامات تنبیهی علیه اسرای فلسطینی از جمله برغوثی متهم شده‌اند. این اقدامات شامل شکنجه، ضرب و شتم و محرومیت از غذا بود. در این شرایط حداقل ۱۰ فلسطینی در بازداشت جان خود را از دست دادند.

در اوایل سال جاری، گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه برغوثی، که پس از حملات ۷ اکتبر به سلول انفرادی منتقل شده بود، در سلول خود در زندان آیالون-رملا به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. بنا بر گزارش ها، ایالات متحده از تل‌آویو خواسته است که این ادعاها را بررسی کند، اما سازمان زندان اسرائیل آن را رد کرد.

خانواده برغوثی نیز گفته‌اند که وی در ماه‌های اخیر با خشونت‌های فزاینده‌ای مواجه بوده است. برادر کوچکتر او مقبل روز جمعه به گلوب اند میل گفت که علیرغم سوء استفاده گزارش شده، برغوثی با تلاش‌های ارعاب شکسته نخواهد شد. وی با اشاره به مذاکرات آتش بس گفت: «این یک گزینه انتخابی برای آنها نیست - اسرائیلی ها مجبور خواهند شد او را آزاد کنند. وی افزود که برادرش قصد بازگشت به کرانه باختری را دارد و معامله‌ای را نمی‌پذیرد که او را در تبعید آزاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha