به گزارش ایسنا، عربستان سالهاست از جنگندههای «اف-۱۵ ایگل» استفاده میکند و در گذشته نیز نسخههای پیشرفتهای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگندههای اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگندههای «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».
در همین حال بوئینگ اخیرا جنگندههای «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.
وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگندهها به اندونزی هم موافقت کرده است.
همزمان منابع عبری گزارش کردهاند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.
نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.
آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تلآویو دست یابد.
دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تلآویو پیش میرفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هستهای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینیها میشد.
با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافیجویانه صهیونیستها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی بهعنوان بخشی از برنامههای گستردهتر پس از جنگ ادامه دادند.
اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهمتری به فلسطینیها میکند و تاکید دارد که باید شاهد «گامهای برگشتناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.
انتهای پیام
نظرات