به گزارش ایسنا، «اصغر زارعی»، کارشناس مسائل منطقه پذیرش طرح دو دولتی را رسمیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی توصیف و تأکید کرد این طرح به لحاظ حقوقی هم مبنای قابل قبولی ندارد.
او در گفتوگو با «نورنیوز» در خصوص مطرحشدن ایده عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی از کشورهای عرب منطقه به خصوص عربستان و طرح موضوع دو ملیتی در مسئله فلسطین اظهارداشت: پس از گذشت ۸ ماه از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» و شکست رژیم صهیونیستی از دستیابی به اهداف ابتدایی همچنین افزایش فشارهای بینالمللی بر این رژیم جنایتکار در خصوص نسلکشی در غزه، موضوع فلسطین و آزادی قدس به یک گفتمان جهانی تبدیل شد.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی امروز از جانب متحدان سنتی خودش از جمله اروپا و آمریکای شمالی هم احساس تهدید میکند، گفت: رژیم صهیونیستی پیش از طوفان الاقصی به دنبال گسترش روابط خارجی خودش، تلطیف و بهبود روابط با کشورهای متخاصم و از جمله برخی کشورهای اسلامی و عربی بود و گامهای بزرگی را همچون طرح ابراهیم برداشت، اما امروز شاهدیم که پس از گذشت ۸ ماه از فجایع غزه پرونده طرح صلح ابراهیم بسته شده است.
زارعی افزود: یکی از تلاشهای پنهان رژیم صهیونیستی و آمریکا این است که وانمود کنند کماکان روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی از جمله عربستان، مصر و اردن عادی است و تغییری در روابط رژیم اسرائیل با این کشورها ایجاد نشده است.
زارعی تصریح کرد: در واقع یکی از مطالبههای اسرائیل و آمریکا از رهبران کشورهای عرب منطقه این است که آنها در مقابل فشار افکار عمومی و مقاومتها علیه رژیم صهیونیستی در منطقه مقابله کرده و اجازه ندهند که این مقاومتها و فشارها علیه تلآویو افزایش پیدا کند.
این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش جدی زیادی را جهت متقاعدکردن رهبران کشورهای عرب منطقه در راستای حمایت از آنها انجام میدهند و با مطرحکردن وعدههایی از جمله حمایتهای نظامی با استفاده از تجهیزات و تسلیحات مدرن تحت لوای پروژه موهوم «ایرانهراسی» و البته وعده ساخت نیروگاه اتمی برای آنها، تلاش میکنند تا رهبران کشورهای عرب منطقه را با خود همراه کنند.
وی با بیان اینکه راهکار دو دولتی برای حل مسئله فلسطین از اساس غیرمنطقی است، تصریح کرد: پذیرش طرح دو دولتی در واقع رسمیتبخشیدن به یک رژیم نامشروع و منحوس است که بیش از ۷۵ سال است سرزمینهای فلسطین را غصب کرده است. پذیرش این موضوع، همان چیزی است که جریان سازشکار در منطقه، در کرانه باختری و جریان محمود عباس و امثال آنها به آن رویکرد مثبت داشته و آن را پذیرفتند.
انتهای پیام
نظرات