به گزارش ایسنا، در بیانیه سازمان همکاری اسلامی در این باره آمده است: سازمان همکاری اسلامی از تصمیم جمهوری ترینیداد و توباگو برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال میکند و آن را گام مهمی میداند که با قوانین بینالمللی و قطعنامههای مربوطه سازمان ملل همخوانی دارد و به دستیابی ملت فلسطین به حقوق مشروع خود، از جمله حق بازگشت، تعیین سرنوشت و تجسم تأسیس کشور مستقل فلسطینی در مرزهای چهار ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی قدس کمک میکند.
سازمان همکاری اسلامی همچنین تاکید کرد: ما بار دیگر از همه کشورهای جهان که کشور فلسطین را به رسمیت نشناختهاند میخواهیم تا در حمایت از تلاشهای بینالمللی برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل و دستیابی به صلح و ثبات در منطقه، کشور فلسطین را در اسرع وقت به رسمیت بشناسند.
این بیانیه پس از آن صادر شد که جمهوری ترینیداد و توباگو هفته گذشته رسما کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.
پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی روز شنبه در بانجول پایتخت گامبیا آغاز به کار کرد و پیشبینی میشود در پایان روز یکشنبه تصمیمی درباره جنگ اسرائیل علیه غزه صادر شود.
خبرنگار الجزیره از منابع دیپلماتیک مطلع شد که پیشنویس توصیههای نهایی این اجلاس شامل پیشنهادهایی برای دعوت جهت به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.
این پیشنهادها همچنین شامل محکوم کردن حملات اشغالگران، حمایت از تلاشهای آفریقای جنوبی برای مقابله با رژیم صهیونیستی در دادگاه بینالمللی دادگستری و توقف همه اشکال عادیسازی روابط با این رژیم تا زمانی میشود که حقوق مردم فلسطین به رسمیت شناخته شود.
در جلسه افتتاحیه، آداما بارو، رئیس جمهور گامبیا، به عنوان رئیس اجلاس سران، متعهد شد که وحدت، همبستگی و توسعه پایدار را در جهان اسلام ترویج کند.
وی افزود که رویکرد او شامل اولویتبندی طرحهایی است که همکاریهای اقتصادی و تبادل فرهنگی را ارتقا میدهد و همچنین به رسیدگی به مسائل مبرم مانند فقر و دسترسی به آموزش و مراقبتهای بهداشتی اهمیت میدهد.
انتهای پیام
نظرات