محمدکریم خورشیدوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین، اظهار کرد: جشنواره ملی اقوام ایران زمین رویدادی فراملی است و ماهیت فرهنگی دارد و هدف آن نیز حفظ میراث فرهنگی اقوام ایرانی و نمایش وحدت و انسجام ملی است.
وی ادامه داد: این جشنواره در سال ۱۳۸۴ برای اولین بار در استان گلستان به همت بنیاد ایرانشناسی برگزار شد و در فهرست رویدادهای سازمان گردشگری جهانی نیز به ثبت رسیده است.
خورشیدوند بیان کرد: لیست برخی برنامههای اجراشده در آن زمان نمایشگاه صنایع دستی، هنرهای سنتی و سوغات، اجرای موسیقی سنتی و آیینی و بخشهای روستایی بود که سیاهچادرهای مختلف از اقوام مختلف برپا شد، چون به رسم و رسوم و تاریخ و تمدن اقوام مختلف ایران زمین اشاره داشت.
او تأکید کرد: برگزاری این رویداد فرهنگی باعث میشود مطالعه ما نسبت به اقوام ایران زمین و تاریخ سرزمینمان بیشتر شود.
وی افزود: اگر بخواهیم تعریف اقوام ایران زمین را بگوییم به مردمی میگویند که در زمان باستان در حیطه قلمرو شاهنشاهی در زمانهای مختلف زندگی میکردند و دارای حکومت و تمدن بودند، چه در دوره هخامنشی، اشکانیان و ساسانیان که تاکنون تغییرات و رویکردهای مختلفی داشتند؛ اما آنچه از تاریخ مطالعه میکنیم وجه اشتراک بین این اقوام مختلف است که در دولتهای حکومتهای مختلف زندگی میکردند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان بیان کرد: اقوام ایران زمین در عصر هخامنشیان به ایران و انیران تقسیم شدند که لقبهای دوران هخامنشی و ساسانی بودند، امیران به غیر آریاییها میگفتند و ایران نیز به کسانی که اصالتاً آریایی بودند، فهرستی از اقوام مختلف در این قلمرو هخامنشی در سنگنوشتههای تخت جمشید و دیگر جاها آمده است.
وی گفت: زبان محاورهای اقوام ایران زمین در ایران باستان، پهلوی یا همان پارسی میانه بوده که این قلمرو باعث نزدیکی بیشتر زبانی در اقوام شده است، شاید امروزه بیش از ۳۲۰ میلیون نفر وجه اشتراک زبانی با ما دارند و جزء اقوام ایرانی محسوب میشوند و اقوامی در طول تاریخ کشورهای مختلفی بودند که از ایران جدا شدند.
خورشیدوند با اشاره به اینکه در تعریف خانواده داریم که خانوادهها اجزای سازنده یک جامعه هستند، ادامه داد: یعنی کودک در خانواده و کانون آن هم جامعهپذیر و هم تربیت میشود، این جامعهپذیری و تربیت انسان درون کانون خانواده متأثر از قومیت است و همین تنوع قومیتها باعث شده خردهفرهنگها بهعنوان رنگینکمان فرهنگی در ایران شکل بگیرد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: مهمترین هدف برگزاری این رویداد فرهنگی هنری پر کردن گسست و شکافهای بین نسلی است و پیدا کردن هویت واقعی ملی که امروزه تحت عنوان فرهنگ غنی ایرانی اسلامی میشود از آن یاد کرد. همچنین معرفی ظرفیتهای موجود و جاذبههای گردشگری بهویژه در لرستان از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی لرستان چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین را در سه بخش علمی، فرهنگی و هنری به همت همه دستگاههای فرهنگی برگزار خواهد کرد که از همین جا از همه دستگاههای فرهنگی از جمله میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، دانشگاه لرستان، بنیاد ایران شناسی، دانشگاههای استان، علوم پزشکی، فنی و حرفهای، مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان، شهرداری، شورای اسلامی شهر خرمآباد و همه دستگاههای فرهنگی انتظار داریم کمک کنند تا بتوانیم به واسطه وجود این جشنواره لرستان را بیشتر از پیش معرفی کنیم.
او گفت: لرستان ظرفیتهای خوبی دارد و مهمتر از همه اینکه ما سرزمین فراوانی بودهایم و هستیم و این فراوانی بیشتر غنای فرهنگی ماست ولی آنطور که باید تبلیغ نکردیم و میتوانیم از ظرفیت این جشنواره استفاده کنیم تا رابطه بین اقتصاد و فرهنگ نیز در اینگونه جشنوارهها تبلور پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات