سیدابوالحسن مصطفویغمام در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در آینده با این روال نمیتوانیم ادامه دهیم، باید شهرک صنعتی رزن و درگزین به کار بیاید، در حال حاضر ۳۵ سال از افتتاح شهرک صنعتی رزن می گذرد اما تنها ۱۰ درصد ظرفیت آن فعال است.
وی اضافه کرد: باید سرمایهگذاران بومی منطقه را که به سایر استانهای دیگر مهاجرت کرده و در سایر استانهای دیگر سرمایهگذاری کردهاند را به منطقه بازگردانیم و با ظرفیت وجود چنین سرمایهگذارانی در کنار آموزش افراد بومی منطقه و کارآفرینی موجب افزایش سرمایه منطقه شویم.
مصطفویغمام یادآور شد: در حال حاضر ۸۵ درصد محور اشتغال این دو شهرستان کشاورزی بوده و در برخی از روستاهای این شهرستانها به علت کاهش بارندگی و خشکسالیها دارای مشکلات آب هستیم و به طور قطع حرکت به سمت صنعتی شدن منطقه از نقش مؤثری در زمینه اشتغال منطقه برخوردار خواهد بود.
وی با اشاره به ظرفیتهای مهم منطقه رزن و درگزین تصریح کرد: بخش بقراطی شهرستان رزن در کل کشور یکی از قطبهای مهم تولید گیاهان دارویی بوده و ایجاد و توسعه گلخانهها در این بخش از خامفروشی گیاهان دارویی تولید شده این بخش جلوگیری کرده و ارزشافزوده دوچندانی را نصیب مردم این منطقه میکند.
مصطفویغمام در ادامه با بیان اینکه چندین روستای شهرستانهای این منطقه ۸۰ تا ۹۰ درصد تولید رازیانه کشور را دارند، افزود: متأسفانه این منطقه فاقد صنایع تبدیلی مربوط به گیاهان دارویی بوده و این امر موجب شده تا گیاهان دارویی کشت و تولید شده منطقه خامفروشی شده و سایر کشورها صادر شود.
وی گفت: ایجاد کارخانه روغن و اسانسگیری و صنایع تبدیلی و عرقیجات گیاهان دارویی از جمله رازیانه موجب میشود مردم بتوانند در منطقه خود دارای صنایع تبدیلی مربوط به رازیانه و گیاهان دارویی بوده و حتی در کارگاههای کوچک خود نیز نسبت به این امر اقدام داشته باشند و بحث گردشگری این روستاها با این کار در شهریورماه هر سال رونق بگیرد و درآمد و ارزش افزوده بیشتری را عاید مردم منطقه کند.
مصطفویغمام با بیان اینکه قسمتهای شمالی شهرستانهای رزن و درگزین بیشتر در بحث تولید سیبزمینی فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: تولید سالانه سیبزمینی سه تا چهار روستای منطقه در برخی از سالها بیش از ۴۰۰ هزار تن بوده اما نبود صنایع تبدیلی موجب شد تا سیبزمینیکاران منطقه سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان دچار ضرر شوند چراکه هزینههای کاشت، داشت و برداشت هر کیلو سیبزمینی ۱۰ هزار تومان است اما هر کیلو سیبزمینی تولید شده را به قیمت ۳۰۰۰ تومان فروختند حال آنکه اگر دارای صنایع تبدیلی سیبزمینی در منطقه بودند چنین اتفاقی برای آنها رخ نمیداد و دچار چنین ضرری نمیشدند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به بحث صنایع تبدیلی منطقه برای رونق اشتغال و حل مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان اظهار کرد: اگر در منطقه سرمایهگذاری کشاورزی- صنعتی شود به طور قطع سرمایهها از منطقه خارج نخواهد شد بلکه موجب میشود مردم به سرمایهگذاری در منطقه اعتماد کنند و با سرمایهگذاری در منطقه علاوه بر رونق اقتصادی منطقه مهاجرت معکوس را رقم زده و سایر سرمایهگذارانی که در سالهای گذشته به سایر استانها مهاجرت داشته اند را دوباره به منطقه بازگردانند.
منتخب مردم رزن و درگزین در خانه ملت در ادامه تصریح کرد: در یکی از روستاهای شهرستان درگزین ۱۰۰ هکتار گلخانه احداث شده که اکثر کارگران آن غیربومی و بیشتر افغانی هستند و پس از زمان برداشت به صورت فله بار شده و در دیگر استانها بستهبندی و با برند آنها صادر و سود زیادی عایدشان میشود و در مقابل هیچ کس در منطقه ما از این محصولات سودی نمیبرند و گلخانههای موجود این روستا هیچ کمکی به اشتغال منطقه نداشته است.
مصطفویغمام یادآور شد: اگر محصولات تولیدی منطقه با برند منطقه درگزین و رزن صادر شود آن موقع است که توانستهایم سرمایه و اشتغال مردم را ارتقاء دهیم و سرمایه را به شهرستان بازگردانیم.
وی با بیان اینکه نیمی از تولید مرغ استان همدان مربوط به شهرستان درگزین است، تصریح کرد: متأسفانه کشتارگاه ماکیان منطقه با گذشت چندین سال هنوز نیمه کاره باقی مانده و برای راهاندازی و افتتاح به چهار تا پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که به طور قطع مرتفع شدن مشکل این کشتارگاه از نقش مؤثری در ارزشافزوده دوچندان برای شهرستان به همراه خواهد داشت و علاوه بر آن مرغ تولید شده شهرستان با برند منطقه معرفی خواهد شد.
مصطفویغمام با بیان اینکه ۱۵ سال از کلنگزنی محور اصله به کاج درگزین میگذرد اما هنوز هیچ اتفاقی در بحث زیرساخت این محور انجام نگرفته است، گفت: طی هشت سال تعداد ۵۷ نفر در این محور به علت تصادفات جان خود را از دست دادهاند.
وی امنیت راه، بهداشت، اشتغال و آموزش را از اولویتهای توجه ویژه خود برای رسیدگی دانست و گفت: در دور جدید مجلس شورای اسلامی تمامی این موارد را باید با جدیت پیگیر بود ضمن اینکه مشارکت مردم در این مسیر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
انتهای پیام
نظرات