دکتر «حسن بهرامنیا» امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشتماه در نشست شورای اداری استان با موضوع «تبیین الزامات اطلاعرسانی دولت» اظهار کرد: استان ایلام در دوران دفاع مقدس خوش درخشید و بعد از دوران دفاع مقدس، قطب فرهنگی کشور و پایتخت زوار عتبات عالیات است. مردم ایلام در دفاع مقدس مرزدارانی شایسته بودند و اکنون میزبان زوار عتبات عالیات هستند.
استاندار ایلام بیان داشت: استان ایلام ۵۹۰ روستا دارد و تراکم جمعیت شهری ۶۸ و تراکم جمعیت روستایی ۳۲ درصد و دارای ۴۳۵ کیلومتر مرز مشترک با سه استان کشور عراق است.
نماینده عالی دولت در استان ایلام اضافه کرد: استان ایلام دارای ۶ درصد منابع نفتی و ۱۱ درصد منابع گازی است که بخشی از ظرفیتها بالفعل شده است.
وی با قدردانی از صداوسیما، رسانهها و مجموعه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، افزود: سال گذشته از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، استان ایلام به عنوان استان نوظهور گردشگری در کشور شناخته شد.
استاندار ایلام تصریح کرد: استان ایلام دارای، ده بیمارستان دولتی و سه بیمارستان خصوصی است و بیش از ۵۰۰ پزشک و ۱۹۳ سالن ورزشی و تعداد ۳۷ هزار ورزشکار ساماندهی شده دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۲۰ هزار تن گندم در استان تولید شده است، گفت: با توجه نزولات جوی امسال تولید گندم به ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید.
دکتر بهرامنیا با اشاره به این مطلب که طی ۲ سال گذشته، ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای زیرساختهای استان هزینه شده است، یادآورشد: از این میزان ۵ هزار میلیارد تومان صرف زیرساخت راههای مواصلاتی استان در حوزه اربعین است.
وی اضافه کرد: بیمارستان ملکشاهی طی دو ماه آینده و سد میمه با ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی در ماههای آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اقدامات دولت در حوزههای مختلف، گفت: دولت سیزدهم دولت مسئلهمحور و صادقالوعد است و اگر چنانچه وعدهای میدهد به آن وعده عمل میکند.
وی گفت: پروژههای کلان نظیر ارغوانگستر، انجیال دهلران، فولادگستر ایوان و کاغذسنگی چرداول، سد میمه دهلران، تصفیهخانه ایوان و ملکشاهی در آستانه افتتاح هستند.
وی در ادامه با اشاره به ابرپروژه سامانه گرمسیری، یادآور شد: در صورت افتتاح این پروژه، ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان مشروب میشود که فاز نخست آن آماده افتتاح است و در صورت بهرهبرداری از فاز نخست این پروژه، ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی استان مشروب میشود. از مجموع اعتبارات اختصاص یافته(حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان) برای سامانهی گرمسیری، ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در این دولت هزینه شده است. همچنین طبق وعده پیمانکار فاز دوم سامانه گرمسیری تا شهریورماه ۱۴۰۳ به بهرهبرداری میرسد.
دکتر بهرامنیا با اشاره به ابرپروژه تونل کبیرکوه، هزینه تمام شده این تونل را ۳هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: تاکنون حدود یک هزار میلیارد تومان به پیمانکاران پرداخت شده است و مابقی ۲ هزار میلیارد تومان تا قبل از تکمیل و تحویل پروژه، از طریق سازمان برنامه و بودجه تامین و به پیمانکاران پرداخت میشود.
استاندار ایلام با بیان اینکه طبق وعده پیمانکاران این تونل حداکثر تا اوایل تیرماه زیربار ترافیک میرود، عنوان کرد: میزان پیشرفت فیزیکی تونل کبیرکوه از سال ۸۹ تا سال ۱۴۰۰ حدود ۴۳ درصد بود اما طی دو سال گذشته پیشرفت فیزیکی این پروژه به ۹۳ درصد رسیده است. در واقع زمان اتمام پیمان این پروژه، ۱۵ آبانماه سالجاری است اما طبق وعده پیمانکار تا پایان خردادماه به بهرهبرداری میرسد.
وی اضافه کرد: ۳هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم برای دو ابر پروژه سامانه گرمسیری و تونل کبیرکوه هزینه شد.
دکتر بهرامنیا به رشد سرمایهگذاری خارجی در استان به ویژه در شهرستان ملکشاهی اشاره و یادآورشد: ۵.۲ میلیون دلار برای تولید سیلیکون منگنز آلامتو(ساخت قطعات ماشینآلات و هواپیما) توسط شرکت چینی در شهرستان ملکشاهی سرمایهگذاری شده است و ایلام از نظر سرمایهگذاری خارجی، استان آخر کشور بود که در جایگاه دهم کشور قرار گرفت.
نمایندهی عالی دولت در استان همچنین با اشاره به انتقال پروندهی مالیاتی نفت و گاز غرب کشور به استان ایلام نیز یادآور شد: در مجموع سالیانه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از این طریق وارد استان میشود.
وی اضافه کرد: در حوزه عمرانی تصفیهخانه آب ملکشاهی، سالن فرودگاه ایلام و درمانگاه مهران در آستانه افتتاح است.
استاندار ایلام ادامه داد: خوشبختانه در این دولت با نگرش فسادستیزی کشتارگاه دام ایلام دوباره به دامن بیتالمال بازگشت و به پشتیبانی امور دام استان واگذار شد.
وی با بیان اینکه خوراک پارک پروپیلن از شرکت پتروشیمی ارغوانگستر تامین میشود، گفت: با راه اندازی پارک پروپیلن در مهران، ۲۵۰۰ نفر مشغول بهکار میشوند که اخیر تفاهمنامه اجرای این پروژه منعقد شده است.
وی اضافه کرد: روستاهای هدف آبرسانی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) سپاه از ۱۲۸ به ۵۰۰ روستا افزایش یافت و اعتبار آن از ۵۰۷ میلیارد تومان به ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
انتهای پیام
نظرات