محمد تقی یداللهی ۱۲ اردیبهشت در بازدید از مزرعه کشت مستقیم و حفاظتی علی عسکری در روستای ثمرجان بخش مرکزی نیشابور اظهار کرد: یکی از دغدغههای اصلی دولت، تأمین محصولات استراتژیک به خصوص گندم است.
وی در ادامه به نقش تشکلهای قوی و حضور نمایندگان کشاورزان اشاره کرد و افزود: علیرغم اینکه از سال ۱۳۸۶ بحث کشت حفاظتی در کشور مطرح شده، ولی متأسفانه هنوز تولید و استفاده از گاو آهن برگردان دار ادامه دارد.
رئیس اداره ترویج و امور تشکلهای سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اذعان کرد: با برگردان کردن خاک، موجودات مفید خاک و بقایای آلی در معرض تابش و حرارت از بین خواهند رفت تا جایی که ۲۱ درصد گازهای گلخانهای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی به خصوص برگردان کردن خاک است.
وی ایجاد لایه سخت کفه شخم در عمق ۲۵ سانتیمتری خاک، عدم حفظ رطوبت خاک، مصرف بالای بذر، عدم سبز یکنواخت در سطح مزرعه، ایجاد بانک علفهای هرز را، از سایر معایب روش شخم برگردان دار عنوان کرد.
یداللهی تصریح کرد: وضعیت کشاورزی با توجه به بحران آب و قطعیهای برق و افزایش قیمت نهادهها و ادوات کشاورزی، ما را به سمت کشاورزی کم نهاده و اقتصادی که بازدهی مناسبی داشته باشد سوق داده است.
علی عسکری مالک مزرعه در این بازدید ترویجی با اشاره به اینکه در این نوع کشت با صرف کمترین وقت و انرژی، نتایج خوبی برای وی به ارمغان آمده، یادآور شد: کشاورزی بدون عملیات خاکورزی و مستقیم چهار اصل را دنبال میکند که کاهش خاک ورزی و حذف شخم برگردان با روشهای کشت مستقیم و کشت روی پشتههای دیم، تردد کمتر و کنترل ترافیک و مشخص شدن ترددها، مدیریت بقایای گیاهی و رعایت تناوب زراعی و تنوع محصول با عمقهای مختلف و ریشههای متفاوت جهت استفاده بهتر از عناصر غذایی از مهمترین این اصول میباشند.
در پایان این بازدید ترویجی، کشاورزان ضمن بازدید از مزرعه با نحوه کار دستگاه کاملاً آشنا شدند و به سؤالات آنها در این خصوص پاسخ داده شد.
انتهای پیام
نظرات