• سه‌شنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403021108473
  • خبرنگار : 50441

استاندار فارس مطرح کرد

رفع ۹۰ درصدی مشکل کمبود زمین مسکن در شیراز

رفع ۹۰ درصدی مشکل کمبود زمین مسکن در شیراز

ایسنا/فارس استاندار فارس از هم‌پیمان شدن مدیران ارشد استان برای به نتیجه رساندن ۶۴ پروژه بزرگ استانی در چهار سال آینده و همچنین رفع ۹۰ درصدی مشکل کمبود زمین برای ساخت مسکن در شیراز خبر داد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۱۱ اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه در شیراز ابتدا به کسب رتبه اول جهاد تبیین دستاوردها به استان فارس اشاره کرد و گفت: این رتبه به لطف خوش‌سلیقگی‌ها و تلاش‌های روابط عمومی‌ها و به‌ویژه‌خبرنگاران استان به‌دست آمده است و قدردان همه آنان هستیم.

استاندار فارس سپس به بیان اهمیت پرداختن به شعار سال پرداخت و اظهار کرد: از روسای سازمان‌های مختلف خواسته‌ایم هر کدام بنویسند که در این راستا چه کاری قرار است انجام دهند. بعید است دستگاهی بتواند ادعا کند که اختیاراتش ارتباطی با شعار سال ندارد و حتی اگر چنین بود، ما ارتباطی را در این زمینه برای آن سازمان ایجاد می‌کنیم.

وی ادامه داد: هر کسی بر اساس تجربه و تخصصش باید به ما در زمینه شعار سال پیشنهاد دهد تا بتوانیم جمع‌بندی لازم را از پیشنهادات و اعلام امادگی سازمان‌ها و نظام پیشنهادی‌های مردمی داشته باشیم و با برنامه و منسجم حرکت کنیم.

راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در تمام شهرستان‌ها

ایمانیه به کسب رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر در کشور در ایام نوروز، رتبه نخست اسکان در ایام نوروز، رتبه نخست ثبت اثار جهانی و ثبت آثار ملی، رتبه نخست ستاد اربعین کشور در سال گذشته و رتبه نخست شهرها و روستاهای ثبت شده در حوزه صنایع دستی توسط استان فارس اشاره کرد و گفت: برنامه داریم بازارچه صنایع دستی در همه شهرستان‌ها داشته باشیم تا تولیدکنندگان دلگرم شوند و حداقل پول مغازه و اجاره غرفه در نمایشگاه ندهند.

وی ضمن بیان این نکته که استان فارس رتبه نخست پرداخت تسهیلات کم بهره به واحدهای صنایع دستی را به خود اختصاص داده است، در خصوص شهرک صنایع دستی شیراز گفت: رایزنی‌ها انجام شد تا مشکلات و اختلافاتی که در شهرک صنایع دستی شهرک گلستان وجود داشت هر چه زودتر برطرف و کار در آن آغاز شود.

استاندار فارس با تاکید بر این نکته که در توسعه زیرساخت‌ها نباید دچار قومیت‌گرایی شویم، گفت: مثلا اگر کتابخانه در شیراز افتتاح شود، به این معنی نیست که این کار فقط برای استفاده مرکز استان انجام شده است. به دلیل اینکه دانشگاه‌های زیادی در شیراز وجود دارد و تعداد زیادی از دانشجویان از شهرستان‌های دیگر به شیراز می‌آیند، بخش اعظمی از مراجعان به کتابخانه را غیرشیرازی‌ها تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه در سفر دوم هیئت دولت به استان فارس، اعتباری نزدیک به ۵۵٠ هزار میلیارد تومان در قالب ۲٠۱ تفاهم‌نامه نوشته شده است، گفت: هر هفته تعدادی از این تفاهم‌نامه‌ها مرور و موانع و مشکلات آن‌ها بررسی می‌شود که مشکل عمده آن‌ها منابع مالی است و نیاز است که سرمایه‌گذاران را در کنار خودشان داشته باشند.

به گفته ایمانیه، قرار شده است که تمام نمایندگان استان در پروژه های استانی ورود و رایزنی با وزرا و هیئت دولت را جهت مطالبات استانی انجام دهند.

وی گفت: استان فارسی‌ها نفوذ خوبی در مدیریت کشور دارند و می‌خواهیم از این نفوذ در جهت تکمیل پروژه‌های استانی استفاده کنند. همچنین طی جلسه با افرادی از استان فارس که در حوزه های اقتصادی و مالی کشور صاحب منصب اما در تهران مستقر هستند، قرار گذاشتیم که دبیرخانه ایجاد کنیم. این دبیرخانه ماهانه یک جلسه در  جهت تامین مالی پروژه‌های بزرگ فارس برگزار خواهد کرد و هر کس به تناسب حوزه‌ای که در آن فعالیت دارد، کمک خواهد کرد. اخیرا جلسه‌ای با آیت‌الله دژکام و نمایندگان منتخب داشتیم. هدف این جلسه این بود که همه مدیران استانی همه هم‌قسم شوند تا ۶۴ پروژه کلان استانی در چهار سال اینده به سرانجام برسند.

وی با بیان اینکه ۷۷ کاروان‌سرا و در مجموع ۱۴۶۵ اثر در استان فارس ثبت ملی و ۱۲ اثر ثبت جهانی شده است، گفت: در مجموع ۳۱٠٠ بنای گردشگری و ابنیه تاریخی، تپه و محوطه داریم که ثبت ملی و ثبت جهانی شده‌اند.

استاندار فارس همچنین از راه‌اندازی دفتر گردشگری سلامت خبر داد و گفت: در این راستا، انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت شروع به کار کرد و مترجمین و تسهیلگران که از کشورهای خلیج فارس بیمار می‌آوردند، ساماندهی شدند و برای ۷٠٠ نفر کارت مجوز صادر شده است.

جذب سرمایه‌گذار برای شهر سلامت

ایمانیه با بیان اینکه در سال گذشته مجوز احداث بیمارستان وزارت نفت در شهر سلامت صادر شده است، گفت: لازم است اطلاع‌رسانی به سرمایه‌گذاران انجام شود که اگر علاقه دارند به مدیریت شهر سلامت مراجعه کنند. مانعی هم که وجود داشت حل شد و سرمایه‌گذاران می‌توانند برای ساخت اماکن خدماتی مختلفی که آنجا نیاز است، ورود کنند.

به گفته استاندار فارس، ۶ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری با سرمایه‌گذاران خارجی منعقد شده است و شاهد افزایش ۳۳٠ درصدی سرمایه‌گذاری‌ها در استان فارس بوده‌ایم که بیشتر از کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و کشور عراق بوده‌اند.

وی همچنین از کسب رتبه برتر صنایع دستی کشور در سال ۱۴٠۲ و ثبت شهر خشت به عنوان شهر حصیربافی کشور خبر داد و در ادامه به کسب رتبه سوم فارس در کشور در زمینه پذیرش بیماران بین‌الملل اشاره کرد و گفت: بیشترین مراجعه بیماران از کشورهای عمان عراق و افغانستان بوده است که البته مراجعان بیماران افغانستانی، بدون احتساب اتباع مقیم ایران صورت گرفته است.

به گفته استاندار فارس، ۴۶۹ هتل در استان فارس فعال و ۲۰ هتل در حال احداث است. ۹۱ هتل آپارتمان، ۱۸۵ بومگردی دارای مجوز و ۱۳۴ مهمانپذیر نیز در سطح استان فعال هستند.

صادرات ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صنایع دستی از فارس

وی با بیان اینکه میزان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صنایع دستی از استان فارس به خارج از کشور صادر شده  است، گفت: این رقم فقط مربوط به آن‌هایی است که رسمی در گمرک ثبت شده است. بعضی‌ اقلام هم متاسفانه در چمدان دستی توسط مسافران خارج شده است، اما این رقم باید افزایش پیدا کند چون شایسته قطب صنایع دستی کشور نیست.

ایمانیه همچنین از آغاز بهره‌برداری دوباره از کتابخانه شهید آیت‌الله دستغیب خبر داد و گفت: راه‌اندازی این کتابخانه به عنوان اولین کتابخانه مردمی کشور در آستانه امتحانات، خبر خوبی محسوب می‌شود.

استاندار فارس به لزوم مشارکت مردم در تولید مسکن نیز اشاره کرد و گفت: در زمینه مسکن پیشرفت خیره کننده‌ای داشته‌ایم و رتبه آخر ما به رتبه نهم تبدیل شده است، اما همچنان جا دارد که بهتر و بهتر شویم. در همین ارتباط برای تامین زمین شهرک جهرم، شورای عالی شهرسازی موافقت کرده است و دو شهرک هم در اطراف شیراز در کوهمره و داریون با ظرفیت ۲٠ هزار مسکن ایجاد می‌شود که باعث رفع مساله کمبود زمین تا بیش از ۹٠ درصد خواهد شد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا مدیریت استان برای بازگشت درآمدهای حاصل از گردشگری به استان فارس برنامه‌ای دارد یا خیر، گفت: در این زمینه رایزنی بسیاری کرده‌ایم اما هنوز موفق نشده‌ایم. وزارت میراث فرهنگی قبول نکرده است که اماکن گردشگری ما هیئت امنایی اداره شود. البته در حال حاضر هم اکثریت درآمد به استان برمی‌گردد ولی ما اصرار داریم که متولی کامل آن خودمان باشیم و بتوانیم از مسافران خارجی دلار بگیریم.

ایمانیه درباره معضل ترافیک شیراز نیز گفت: نیروی انتظامی می‌تواند در یک بند قانونی از ظرفیت مردم برای برقراری نظم در ترافیک شهری استفاده کند.

استحکام‌بخشی آرامگاه‌های حافظ و سعدی

وی از استحکام بخشی آرامگاه‌های سعدی و حافظیه در صورت لزوم خبر داد و در خصوص ساختمان قدیمی مخابرات در کنار ارگ کریم‌خانی نیز گفت: در این خصوص در حال پیگیری جدی هستیم و شرکت مخابرات هم رضایت داد که از طریق تهاتر، مشکل را حل کند.

استاندار فارس در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات فرهنگیان نیز گفت: این یک مسئله استانی نیست و دولت و مجلس پیگیر آن هستند. قانون رتبه‌بندی معلمان اجرا شد و جزو قانون‌های بشری بود که عیب و ایرادهایی داشت اما مشکلات رو به کاهش است.

به گفته ایمانیه، برای مسیر «قره پیری» توافق شهردار شیراز و صدرا حاصل شده است. وی گفت: شهرداری صدرا به خوبی در حال پیشبرد کار را است و به شهرداری شیراز هم بسته پیشنهادی دادیم که در کیسیون ماده ۵ قرار بگیرد. در خصوص قطار شهری صدرا هم در حال مشاور گرفتن برای طراحی کار هستند. با مشارکت صدرا و شیراز مترو تا صدرا ادامه پیدا خواهد کرد.

استاندار فارس در خصوص محور زیباشهر خرامه نیز گفت: با پیگیری‌هایی که انجام شده است، با یک هزینه پایین‌تر از ۵٠ میلیارد تومان این پروژه قابل انجام خواهد بود.

وی در خصوص هتل خلیج فارس که سال‌هاست نیمه‌کاره رها شده است، گفت: مالک مجموعه شکایتی که از یکی از بانک‌ها داشت که به نتیجه رسید و به زودی در این زمینه تصمیم‌گیری و از بلاتکلیفی خارج خواهد شد.

استاندار فارس همچنین از افتتاح دفتر حمایت نیروی انتظامی از سرمایه‌گذاران خارجی در شیراز در هفته آینده خبر داد و در خصوص تخریب خانه‌های تاریخی نیز گفت: قلبا با این موضوع مخالفم و فکر می‌کنم جزو برنامه‌های دشمنان است که ما را هویت‌زدایی کنند. هفته گذشته در نشست کمیسیون عمران مجلس با وزارت  توافق کردیم تا یکی از این دو حوزه خانه‌های تاریخی را خریداری و بازسازی کنند. بعضی از آن‌ها می‌تواند به خانه‌های هنر برای آموزش و تعدادی هم به زائرسرا تبدیل شود.

وی همچنین از مذاکره با ۸٠ هیئت خارجی و داخلی برای سرمایه‌گذاری کلان در کشور خبرداد و گفت: فعلا تفاهم‌نامه با ۱۸ سرمایه‌گذار خارجی و ۱۵ سرمایه‌گذار ایرانی انجام شده است که دو مورد مربوط به فارس است. یکی برای پترو پالایشگاه ماهور نورآباد با یک میلیارد دلار و دیگری در شمال استان فارس برای احداث یک واحد بزرگ کشت و صنعت شهرکی با دو تا سه هزار ملیارد تومان سرمایه‌گذاری برای محصولات زراعی و باغی.

به گزارش ایسنا، استاندار فارس در پایان صحبت‌های خود اشاره کوتاهی هم به انتخابات پیش‌رو کرد و گفت: در انتخابات دور اول بعضی نگرانی‌ها وجود داشت که قصورات ادوار گذشته تکرار شود اما خوشبختانه اتفاق نیفتاد و انتخابات بسیار سالمی داشتیم. برای مرحله دوم و انتخاب سه نماینده باقیمانده استان نیز هفته آینده آمار لازم توسط معاون سیاسی امنیتی استانداری به اصحاب رسانه ارائه خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۲ ۱۷:۵۰

زمین منابع طبیعی در اطراف شیراز جهت ساخت مسکن وجوداره که توسط عده ای به فروش می‌رسد