یکی از مهمترین منابع طبیعی لرستان معادن سنگ هستند که از منظر اقتصاد کلان بخش معدن در استان دارای مزیت رقابتی است و میتوان از این فرصت برای ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری به استان بهره بر، متاسفانه خام فروشی باعث شده این صنعت در استان رونق آنچنانی نداشته باشد.
در هیمن راستا امروز یازدهم اردیبهشت ماه به مناسبت گرامیداشت روز کارگر خبرنگاران لرستان به همراه استاندار لرستان از «معدن سنگ گوهره دربچاه نرگسه چگنی» بازدید کردند.
در این بازدید ابوطالب شفقت، استاندار لرستان با تبریک روز کارگر گفت: لرستان غنی از ذخایر بسیار با ارزش است و یکی از معادن مهم آن که در شهرستان چگنی به وفور میشود مشاهده کرد، سنگ گوهره است.
وی بیان کرد: نیاز است این سنگ به کیفی برداشت شود و بتونیم فرآوری آن را از صفر تا صد در استان انجام دهیم و از خامفروشی آن اجتناب کنیم.
استاندار لرستان گفت: نیاز است کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژهای داشته و قدردان تلاش آنان باشند.
شفقت خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم دولت کار و خدمت است و تلاشش تولید بیشتر، جهش تولید و تولید کیفی محصولات است.
در این خصوص مسعود حیدری یکی از بهرهبرداران حوزه سنگ در استان به ایسنا گفت: معادن سنگ تزئینی عمدتاً در جنوب غرب استان و در شهرستان دوره چگنی قرار دارد.
وی بیان کرد: بیشترین تعداد معادن و شاغلین معدن، مربوط به استخراج سنگهای تزیینی، سنگ آهک، شن و ماسه است اما متأسفانه در شرایط فعلی به دلیل فرسودگی و استهلاک بالای تجهیزات مورد استفاده شاهد فروش سنگ استان به صورت خام و با قیمت نازل هستیم.
این بهرهبردار حوزه سنگ بیان کرد: بهرهبرداری از این معادن به شکل نامطلوب و غیراقتصادی انجام میپذیرد که نتیجه آن خروج قریب به ۶۰ درصد منابع سنگ استان به صورت خام است.
رضا بهرامی هم در خصوص وضعیت فروش سنگ گوهره گفت: سنگهای تزئینی مزیت منطقه چگنی محسوب میشود که میتوان با فراوری آن لرستان را به لحاظ اقتصادی متحول کرد.
بهرهبردار حوزه سنگ عدم وجود شهرکهای مجهز و مدرن سنگ و مساعد نبودن زیرساختهای لازم از جمله مشکلات این صنعت برشمرد و تصریح کرد: میتوان با فرآوری کامل مواد معدنی استان ظرفیت ایجاد اشتغال در این حوزه را تا ۱۲ هزار نفر افزایش داد.
انتهای پیام
نظرات