به گزارش ایسنا، روزنامه عبری زبان «هاآرتص» نوشت ارزیابیهای روبهفزونی دال بر این است که اسرائیل در پی تظاهراتها علیه خود در دانشگاههای بزرگ آمریکا، با تحریم آکادمیک بیسابقهای روبهرو شده است و چنین تحریمهایی میتواند محافل دانشگاهی رژیم صهیونیستی را به خطر انداخته و زیان شدیدی را متوجه اقتصاد این رژیم کند.
رسانههای این رژیم میگویند نشانههایی دال بر تحریم پژوهشگران صهیونیست در دانشگاههای خارجی وجود دارد و نگرانیها در خصوص تحریم بینالمللی آنها رو به افزایش است.
این رسانهها به نقل از وزیر آموزش رژیم صهیونیستی اعلام کردند: «قصد داریم در اسرع وقت طرح عملی را به کابینه ارائه کنیم اما چنین طرحی نیازمند بودجه بزرگی است.»
همچنین این رسانهها تاکید کردند که چنین تحریمی میتواند محافل آکادمیک این رژیم را به خطر انداخته و به اقتصاد آن به شدت آسیب بزند.
رئیس موسسه پژوهشهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رئیس سابق کمیته برنامهریزی و بودجه وابسته به شورای آموزش عالی این رژیم نیز گفت: روابط بینالمللی به منزله کپسول اکسیژن برای چهرههای دانشگاهی است و این محافل آکادمیک نیز اکسیژن صنایع امنیتی وهایتک هستند و اگر به خطر بیفتند دانشگاهها با زیانهای بیسابقهای روبهرو میشوند و در پی آن اقتصاد و صنایع امنیتی نیز آسیب میبینند.
وبگاه روزنامه «تایمز اسرائیل» با اشاره به گزارشی که به تازگی از سوی وزارت نوآوری، علوم و فناوری این رژیم منتشر شده، اعلام کرد: این گزارش حاکی از کاهش شدید آمادگی پژوهشگران آکادمیک کشورهای اروپایی برای همکاری با همتایان صهیونیست خود از تاریخ هفتم اکتبر است.
این وبگاه در ادامه نوشت پس از حدود هفت ماه از نبود هیچ طرحی، وزارت علوم و فناوری میگوید کمیتهای را برای مقابله با تحریمهای دانشگاهی در کشورهای اروپایی تشکیل خواهد داد.
همچنین این وبگاه گزارش داد از جمله کشورهایی که این تحریمها را هدایت میکنند، نروژ، دانمارک، فنلاند، سوئد، ایسلند و ایرلند هستند.
البته کشور ایتالیا که تاریخ طولانی و مهمی از همکاریهای آکادمیک با رژیم صهیونیستی دارد و همینطور کشور بلژیک را که کشوری پیشرو در جامعه تحقیقاتی اروپا است، باید به این لیست افزود.
روند اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی در دانشگاههای آمریکا و اروپا رو به افزایش رفته و مدیریت دانشگاهها در تلاش هستند با متفرق کردن تحصنها و توسل به زور، جنبشهای دانشجویی را سرکوب کنند.
انتهای پیام
نظرات