به گزارش ایسنا، پایگاه «میدل ایست آی» گزارش داد، امارات متحده عربی بعد از متهم شدن در یک نشست درخواست شده توسط لندن در شورای امنیت سازمان ملل از بابت کمک به یک گروه شبهنظامی دخیل در جنگ در سودان، اقدام به لغو نشستهایی با چند وزیر کابینه لندن کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل اوایل ماه جاری میلادی به درخواست انگلیس نشستی را درباره جنگ داخلی سودان که حدود یک سال پیش بالا گرفت برگزار کرد.
از اواسط آوریل ۲۰۲۳، ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو (حمیدتی) جنگی را آغاز کردهاند که حدود ۱۵ هزار کشته و بیش از هشت میلیون آواره بر جای گذاشته است.
در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل نماینده سودان، امارات را متهم به پشتیبانی از گروه شبهنظامی «نیروهای واکنش سریع» کرد در حالی که ابوظبی این اتهام را رد کرد.
روزنامه تایمز در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرد نوشت اماراتیها از بابت حمایت نکردن انگلیس از کشورشان در شورای امنیت چهار نشست با وزیران انگلیسی را لغو کردهاند.
این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که روزنامه «گاردین» گزارش کرد لندن به نوبه خود مذاکرات محرمانهای با شبهنظامیان نیروهای واکنش سریع داشته است.
یک اندیشکده کانادایی به نام «مرکز رائول والنبرگ» در اواسط آوریل گزارشی را منتشر و در آن نتیجهگیری کرد در منطقه دارفور در سودان یک نسلکشی علیه گروههای غیر عرب توسط نیروهای واکنش سریع و شبهنظامیان متحد با آن در حال اجرا است.
خبرگزاری فرانسه روز شنبه گزارش داد خارطوم خواستار برگزاری یک نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل از بابت حمایتهای امارات از نیروهای واکنش سریع شد.
«کامرون هادسون»، یک تحلیلگر سابق سازمان سیا و عضو «برنامه آفریقا» در «مرکز مطالعات بینالمللی و راهبردی» به میدل ایست آی گفت: «اگر امارات متحده عربی انقدر بر تکذیب حمایتش از نیروهای واکنش سریع اصرار دارد چرا انقدر سرمایه دیپلماتیک را برای جلوگیری از این مذاکرات صرف میکند؟»
هادسون خاطرنشان کرد منابع مطلعی به او گفتهاند امارات در حال فشار وارد کردن به آمریکا، انگلیس و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل به منظور لغو این نشست اضطراری است.
او ادامه داد: «در واشنگتن مناقشات میان آفریقاگرایان که میخواهند نسبت به رفتار امارات در سودان سختگیری کنند و تیم سیاستگذاری خاورمیانهای دولت جو بایدن تحت رهبری برت مکگورک که از استفاده از اهرم خود بر امارات در رابطه با سودان امتناع کردهاند بالا گرفته است.»
پایگاه میدل ایست آی اخیرا گزارشی را درباره شبکهای که سلاحها و اقلام دیگر را از امارات و از طریق گروههای متحده و دولتهای لیبی، چاد و جمهوری آفریقای مرکزی به سودان منتقل میکند، منتشر کرد.
این گزارش امارات را به عنوان پشتیبان اصلی این گروه شبهنظامی سودانی معرفی کرده در حالی که با استفاده از عواملی همچون خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» و از طریق خاک چاد و جمهوری آفریقای مرکزی و همین طور از طریق پایگاههای هوایی در اوگاندا تسلیحات را به دست نیروهای واکنش سریع در سودان میرساند.
ابوظبی در پاسخ به اتهامات سودان در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «امارات متحده عربی صراحتا ادعاهای بی اساس مطرح شده توسط نماینده دائم سودان که ضد روابط برادرانه دیرینه میان دو کشور هستند رد میکند. ادعاهایی که به طرزی تاسف برانگیز به نظر میرسد چیزی بیش از تلاشی برای منحرف کردن توجهات از خود جنگ و وضعیت انسانی وخیم ایجاد شده از سمت این درگیری جاری نیستند.»
سودان در ماه دسامبر تقاضا کرده بود ۱۵ دیپلمات اماراتی خاک این کشور را بعد از آنکه فرمانده ارتش سودان اماراتیها را متهم به حمایت از نیروهای واکنش سریع کرد، ترک کنند.
انتهای پیام
نظرات