به گزارش ایسنا نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور (بخش دوم- جداول) با عنوان «جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه ها (تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳) »، با تصویب این جدول موافقت کردند.
در جریان بررسی جدول ۱۴ لایحه بودجه، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ به ارائه توضیحاتی درباره این جدول پرداخت و با تاکید بر اینکه هیچ تغییری در سرجمع اعتبارات این جدول با آنچه در لایحه دولت آمده است، وجود ندارد، گفت: در این جدول ۳۱۵ همت یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شده است و کمیسیون تلفیق نیز همان مبلغی که دولت در نظر گرفته بود را تائید کردند.
وی افزود: کار مهمی که مجلس انجام داد این بود که ۱۰ درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد؛ به این ترتیب میزان مستمری این گروه که در لایحه دولت ۲۰ درصد تعیین شده بود به ۳۰ درصد افزایش یافت. همچنین ۴۲ همت برای کمیته امداد، ۲۳ همت برای بهزیستی، ۱۴۳ همت برای یارانه نان و یارانه دارو و شیرخشک و ملزومات مصرفی برای وزارت بهداشت ۷۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد در نظر گرفته شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: مواردی همچون هزینه سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت و شرکت پخش و پالایش فرآوردههای نفتی و همچنین شرکت گاز را مصوب کردیم و مبالغی را که دولت برای بحث واردات بنزین و گازوئیل نیاز داشت را تامین کردیم که این موارد کلیات جدول ۱۴ است که آنچه دولت در لایحه گنجانده بود در کمیسیون تلفیق نیز به تصویب رسید.
به گزارش ایسنا، عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده مردم سروستان طی اظهاراتی در مخالفت با جدول ۱۴، تاکید کرد: قسمتی از این جدول از محل درآمدهای وزارت نفت است که باید قسمتی از آن بازگردد و در خود وزارت نفت هزینه شود. لازم است این موارد پیگیری شود چراکه ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. همچنین قسمت اعظمی از هزینه های جاری وزارت نفت خصوصا در شرکت ملی گاز ایران که با رقم هایی که در این جدول دیده شده است، قطعاً گازرسانی را تعطیل خواهد کرد.
وی افزود: همچنین قسمت اعظمی از هزینه های جاری شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی که با عددهایی که در این جدول دیده شده حداقل ۲۰ همت کسری دارد. قسمتی از هزینه های جاری شرکت ملی نفت ایران که پیش بینی حداقل ۴۰ همت کسری دارد اگر ما نتوانیم در زیرساخت های نفت، هزینه و سرمایه گذاری کنیم، نمی توانیم تولیدی داشته باشیم؛ حتی اگر زمینه فروش و استخراج نفت نیز وجود داشته باشد ما دچار مشکل خواهیم شد.
در ادامه علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس در موافقت با جدول شماره ۱۴، گفت: در این جدول حدود ۷ هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان از این منابع به دست می آید که از این رقم در حوزه سرمایه گذاری و کمک به شرکت ملی پخش و پالایش، همچنین در بحث حوزه شرکت ملی گاز کمک های بسیار خوبی صورت گرفته است و اگر این جدول حذف شود، مشکلات بسیاری را ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: در این جدول برای بارانه بیمه ملوانان حدود ۱۰ همت گنجانده شده است، همچنین در این جدول در حوزه کالابرگ الکترونیکی ۳ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است. همچنین به خانواده های تحت پوشش کمیته امداد بهزیستی همچنین یارانه نان و یارانه دارو مبالغ بسیار خوبی اختصاص داده شده که لازم است این جدول مورد تائید صحن علنی قرار گیرد.
حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ در ادامه به بیان توضیحاتی درباره جدول ۱۴ لایحه پرداخت و اظهار کرد: هدفمندی یارانه ها حدود ۷۵۸ همت در بخش درآمدها و ۷۵۸ همت نیز در بخش هزینه ها است به دلیل اینکه توازن این جدول به هم نخورد ریالی در آن کم و زیاد نشده است حتی ریالی از هزینه های نفت نیز کم نشده است. قرار بود دولت ۶۳ همت از محل فروش مشتقات به دست آورد که حذف شده است؛ این ۶۳ همت از طریق مدیریت منابع صورت می پذیرد بنابراین این جدول بدون هیچ تغییری، ۱۰۰ درصد نظر دولت است. هرگونه تغییر در این جدول موجب تغییرات کلی می شود. در بحث صیادان و ملوانان نیز باید اصلاح شود که صیادان را نیز به آن اضافه می کنیم.
به گزارش ایسنا، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز درباره جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تاکید کرد: سعی شده است که این جدول با توجه به منابع و محدودیت ها تنظیم شود تا هدفمندی یارانه ها محقق گردد؛ ۲ موضوع در آن مورد بررسی قرار گرفت، یکی کالابرگ ها که از محل سایر درآمدها باید تعیین می شد. همچنین در خصوص عنوان صرفه جویی انرژی که در این جدول آورده شده این عنوان با نظر کمیسیون تلفیق تبدیل به درآمدها شده که مورد قبول دولت نیست. پیشنهاد می شود همان سایر درآمدها عنوان شود از طرفی کالابرگ ها باید به صورت نقدی و در جدول جداگانه ای مطرح شود.
به گزارش ایسنا، هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی نیز به ارائه توضیحاتی درباره جدول شماره ۱۴ پرداخت و گفت: در خصوص زنجیره نفت و گاز مجلس مصوبات کارآمدی را داشته است و در جلسات متعدد سرمایه گذاری و بهینه سازی انرژی به درستی تعریف شده است. حتی رقم ۱۴.۵ درصد نفت که تمام پولهای زنجیرهای نفت و گاز است در احکام جداگانهای تقسیم بندی شده است اما متاسفانه دولت این احکام را رعایت نکرده است و به جای رعایت احکام، حساب سرمایه گذاری و بهینه سازی را کنار گذاشته و خود تصمیم گیرنده بوده و عملی که انجام داده خلاف مصوبات مجلس است.
انتهای پیام
نظرات