دکتر حسین اکبری در خصوص مشارکتهای مردمی و پویش مشهد مهربان اظهار کرد: این پویش ظرفیت ارزشمندی برای کاهش آسیبهای اجتماعی است.
وی ادامه داد: آسیبهای اجتماعی پیچیده هستند و طرحهای این چنینی باید هدفمند و سازمان یافته باشند تا مؤثر واقع شوند.اگر مردم به صورت سازمان یافته و هدفمند در طرح مشارکت کنند، قطعا نسبت به فعالیتهای فردی ثمره موثرتر و مشهودتری خواهیم داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: یکی از نکات مثبت این طرح ورود مردم به صورت مستقیم و افزایش ظرفیت مشارکتهای مردمی بوده است و در این طرح نگاه معطوف به یک قشر خاص نیست بلکه عوام مردم جهت مشارکت مورد توجه هستند.
اکبری افزود: مشارکتهای مردمی در نواحی کم برخوردار بیشتر است زیرا در این مناطق زندگی جمعگرا و سنتی است و این عامل باعث افزایش مشارکت میشود زیرا در بین افراد کم برخوردار فردگرایی به مراتب کمتر است.
وی تصریح کرد: به طور کلی در تمام جهان بحث حبسزدایی مطرح است و هدف جلوگیری از زندانی شدن افراد و یا استفاده از طرحهای تسهیلگر همانند پویش مشهد مهربان جهت آزادسازی زندانیان است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: برای آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد یا کاهش هر نوع آسیب اجتماعی به مشارکت مردم نیاز است؛ زیرا آسیبهای اجتماعی را میشود از طریق کنشهای جمعی کنترل کرد.
به گزارش ستاد پویش خبری مشهد مهربان، اکبری در پایان با اشاره به نقش رسانه، مردم و حاکمیت گفت: به صورت کلی تشویق مردم برای مشارکت در پویش مشهد مهربان خوب است، اما نیاز به ساخت رسانهای و شکل دادن افکار و ادراک مردم در خصوص مشارکتهای مردمی و تأثیر آن است؛ همچنین سازمانهای خصوصی و دولتی باید در کنار یکدیگر قرار گیرند و با یک نگاه سیستمی به معضلات اجتماعی با مشارکت مردم اقدام به به بسترسازی و حل این معضلات کنند.
انتهای پیام
نظرات