• دوشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403021007464
  • خبرنگار : 50123

دانشگاه فنی و حرفه‌ای در خط مقدم تربیت نیروی مهارتی قرار دارد

دانشگاه فنی و حرفه‌ای در خط مقدم تربیت نیروی مهارتی قرار دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت کشور در راستای تربیت نیروی مهارتی، گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای یکی از دانشگاه‌هایی است که در خط اول تربیت نیروی مهارتی قرار دارد.

محمد مومنی ۱۰ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دانشکده فنی و حرفه‌ای جزو اولین دانشگاه‌های تاسیسی در استان بود، اظهار کرد: پیشینه این دانشگاه به سال ۴۸ برمی‌گردد، البته سال ۶۶ دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای مجدداً احیا شدند  و آموزشکده فنی و حرفه‌ای شهرکرد ابتدا یک مرکز در استان داشت.

وی افزود: ماموریت این دانشگاه تا سال ۹۰ با وزارت آموزش و پرورش بود اما با مصوبه مجلس از انتزاع آموزش و پرورش خارج و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ملحق شد.

مومنی با اشاره به سازه مهارتی این دانشگاه، تصریح کرد: خوراک ورودی آموزشکده‌ها عمدتاً از طریق دانش‌آموزان هنرستانی فنی‌وحرفه‌ای و کار دانش است.

رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه حدوداً ۳۴۰۰ دانشجو در ۶ دانشکده فنی و حرفه‌ای در حال تحصیل هستند، تصریح کرد: ۶۰ درصد جذب دانشجو از افراد بومی و ۴۰ درصد غیربومی است، تقریبا ۳۸ رشته محل وجود دارد که از این تعداد ۱۹ رشته محل در مقطع کاردانی و ۱۹ رشته محل در مقطع کارشناسی است، البته طی ۴ سال اخیر از طریق کنکور سراسری ذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی انجام می‌شود، همچنین بیش از ۵۰ کارگاه و آزمایشگاه فعال در دانشگاه فعال است.

به گفته مومنی، در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای بیش از ۴۰ درصد از واحدهای دانشگاهی عملی و ۶۰ درصد تئوری است که این درصد در رشته‌های مختلف متفاوت است.

وی با اشاره به پنجاهمین سال خدمت این دانشگاه، بیان کرد:  در این سال‌ها این دانشگاه عهده‌دار تربیت نیروی ماهر بوده و به واسطه دروس عملی بیشتر نسبت به سایر دانشگاه‌ها اشتغال فارغ‌التحصیلان این دانشگاه امیدوار کننده است.

مومنی با اشاره به ضرورت کشور در راستای تربیت نیروی مهارتی، تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای یکی از دانشگاه‌هایی است که در خط اول تربیت نیروی مهارتی قرار دارد، اگر بتوان جوانان را مهارتی کرد و مهارت‌های علمی آن‌ها به مهارت عملی تبدیل شود مشکل اشتغال کاهش می‌یابد، به نوعی هرچه دانشجو مهارتی‌تر شود ایجاد شغل راحت‌تر محقق می‌شود.

به گفته وی، پیگیری‌ها در راستای صنایع خلاق و شهر مشاغل در شهرکرد در راستای آشنایی کودکان با مشاغل مختلف و اطلاعات از شغل مورد نظر در حال انجام است، همچنین هفتمین نمایشگاه توانمندی‌ها و دومین نمایشگاه کار هفته آینده افتتاح خواهد شد، البته این نمایشگاه هر دو سال یکبار برگزار می‌شد که امسال به واسطه پنجاهمین سال تاسیس دانشگاه نمایشگاه توانمندی‌ها در کنار نمایشگاه کار مورد پیشنهاد و موافقت قرار گرفت.

مومنی ادامه داد: این نمایشگاه در ۳۰ غرفه دایر می‌شود و کارهای نوینی که دانشجویان طی یک سال گذشته انجام داده‌اند به نمایش گذاشته می‌شود، همچنین برای اولین سال محصولات مرکز رشد که به مرحله تولید رسیده‌اند در این نمایشگاه و در غرفه اختصاصی به فروش می‌رسد.

وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را بازدید همگانی از کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها در کنار نمایشگاه بیان کرد و گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای دانشگاهی ناشناخته بود که این زمینه‌ها به منظور شناخت بهتر ایجاد شد.

رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: از اعتبارات سفر اول که تقریباً ۳۱.۵ میلیارد تومان بود حدود ۲۵ درصد از اعتبارات ابلاغ و در حوزه عمرانی با وجود اختصاص ردیف بودجه‌ای به سه دانشکده جدیدالاحداث، در سفر دوم ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه ها مصوب شد.

وی در ادامه گفت: هر ساله آمایش برای رشته‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای انجام می‌شود که در صورت نبود ردیف شغل در کنار رشته محل‌ها، آن رشته حذف می‌شود، بنابراین اگر قرار باشد رشته جدید تعریف شود باید پیوست مشاغل در کنار آن دیده شود.

انتهای پیام


 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha