• دوشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۷:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403021007042
  • خبرنگار : 30147

این مرد برای کودکان سرزمینش داستان می‌نویسد

این مرد برای کودکان سرزمینش داستان می‌نویسد

ایسنا/خراسان رضوی اهل روستای بنده قراء شهرستان کوهسرخ است، دوران ابتدایی را در روستا سپری کرد و موفقیتش در نوشتن را مدیون معلم دوران ابتدایی‌اش آقای تاجی می‌داند.

تاجی کودکان روستا را تشویق به نوشتن خاطرات روزانه می‌کرد و در آن زمان چیزهایی که نیاز بود را به آنها یادآوری می‌کرد، مسلم یکی از همان کودکانی بود که نصایح معلمش را به خوبی انجام می‌داد، او با تجربه‌های آن دوران و پس از آن تاکنون توانسته کتاب‌های بسیاری را برای کودکان و نوجوانان به رشته تحریر درآورد و به چاپ برساند.

مسلم ناصری که به تازگی پا به ۵۳ سالگی گذاشته اکنون یکی از نویسندگان مشهور کتاب کودک و نوجوان کشور است که تاکنون کتاب‌های بسیاری را برای کوچولوهای سرزمینش به چاپ رسانده است.

او دوران راهنمایی را در مدرسه شبانه‌روزی شهید براونی فر گذراند و در طول تحصیل با استفاده از نصایح و رهنمودهای آقایانی مانند حقیقت، خاکشور، اسکندری، شکر الهی و... توانست بهره‌های فراوانی را ببرد.

این نویسنده کتاب کودک به ایسنا گفت: آن زمان فضایی مهیا شده بود که بتوانم در دوران تحصیل با تشویق معلمانم به راهم ادامه دهم و امیدوارانه در این راه گام بردارم.

وی افزود: در آن دوران علاوه بر اینکه استاد حاتمی خطاط معروف منطقه وقت زیادی برایم می‌گذاشتند، نمایشنامه‌هایی که می‌نوشتم را برایشان می‌خواندم و نکاتی را متذکر می‌شدند، در کنار آن دوستانی هم داشتم که با همکاری و همفکری آن‌ها نمایشنامه‌های من را اجرا می‌کردند و کار پیش می‌رفت.

خاطرات من و اربابم

معلمشان به آنها یاد داده بود که چگونه خاطراتشان را بنویسند و او از کودکی خاطراتش را روزانه می‌نوشت، دورانی که در روستا بود مادر بزرگش و بزرگانی از روستائیان برای کودکان افسانه می‌گفتند، این موجب شد به مرور شروع به نوشتن داستان‌های باستانی و زندگی انسان‌ها در غارها کند.

ناصری افزود: اولین داستان‌هایی که نوشتم برگرفته از کتاب خاطراتی بود که پیرامونش زندگی کرده و نفس کشیده بودم، نام کتاب را «خاطرات من و اربابم » گذاشتم. کتاب برگرفته از موضوعاتی که در روستا دیده بودم و طنزگونه و خنده‌دار بود.

وی اظهار کرد: پس از اینکه نوشته‌هایم را به ناشر نشان دادم مورد استقبال قرار گرفت و به چاپ رسید. البته در ادامه شرایط به گونه‌ای رقم خورد که بتوانیم داستان‌های مذهبی هم بنویسم.

این مرد برای کودکان سرزمینش داستان می‌نویسد

مسلم پس از مدتی برای ادامه تحصیل رهسپار قم می‌شود و سال‌ها از محضر اساتید و علما بهره می‌برد و با توجه به خلق‌وخوی و شاید به دلیل عدم امکانات به سمت داستان‌نویسی کشیده می‌شود. او اکنون در دو حوزه مذهبی و غیرمذهبی که هرکدام مخاطبان خودش را دارد داستان می‌نویسد.

او برای فعالیت بیشتر در این حوزه پس از مدتی همکاری‌اش را با مجله‌های مختلفی از جمله سلام بچه‌ها شروع می‌کند.

از نوشتن برای کودکان لذت می‌برم

وی با بیان اینکه از نوشتن برای کودکان لذت می‌برد، تصریح کرد: عشقی که به کودکان دارم موجب شده تمام این سال‌ها برای کودکان و نوجوانان بنویسم.

ناصری در ادامه افزود: گرچه بعضاً گفته می‌شود با کمبود نویسنده کتاب کودک و نوجوانان مواجه‌ایم ولی معتقدم نویسندگان خوبی داریم که تاکنون کتاب‌های مختلفی را به چاپ رسانده‌اند.

وی گفت: چون زبان فارسی جهانی نیست تاکنون به آن هویت مدنظر در حوزه ادبیات نرسیدیم و خودمان را نتوانستیم به جهان معرفی کنیم، زبان فارسی اگر جهانی بود قطعاً امروز حرف‌های بسیاری در حوزه ادبیات برای گفتن داشتیم.

این نویسنده کتاب کودک با اشاره به اینکه کتاب‌هایی که برای فرزندان ایران و سایر کشورها نوشته‌ایم عددش مهم نیست، چون برای کودکان و نوجوان با ۲۰۰ کلمه یک کتاب به چاپ می‌رسد و مثل بزرگسالان نیست که چندین هزار کلمه باشد، گفت: طی این ۳۰ سال بیش از ۱۰۰ کتاب به چاپ رسانده‌ام که همه داستان و سفرنامه بوده است.

جوانان مستعد اما محروم از امکانات

وی تصریح کرد: خوشبختانه بسیاری از کتاب‌هایی که نوشته‌ام مورد توجه قرارگرفته، جوایزی را کسب نموده و به زبان‌های انگلیسی و عربی و اردو نیز ترجمه ‌شده است.

ناصری اظهار کرد: این اواخر مجموعه‌ای داشتم که در جشنواره رضوی برگزیده شد. در حال حاضر هم رمانی را در حال نوشتن دارم که تاکنون ۴ بار چون مورد رضایتم نبود آن را از زاویه‌های مختلف بازنویسی کرده‌ام، امیدوارم این کار هر چه زودتر به ثمر بنشیند و به مرحله چاپ برسد.

وی با تأکید بر ارتباط بیشتر بین نویسندگان، افزود: هرچند جوانان مستعد بسیاری در منطقه ترشیز هستند اما محروم از امکانات بوده و کسی هم نیست که دستشان را بگیرد و آن‌ها را راهنمایی کند.

این مرد برای کودکان سرزمینش داستان می‌نویسد

نویسنده کتاب کودک گفت: چند سال قبل برای ارتقاء کتابخانه‌های مدارس با کمک دوستانم، ناشران و خیرین سعی کردم بهترین کتاب‌ها را از بهترین ناشران برای تمامی مدارس کوه سرخ تهیه کنم و تا حدودی هم موفق بوده‌ام.

 وی تصریح کرد: برای کتاب‌خوان شدن دانش آموزان منطقه ترشیز با کمک خیرین می‌توان این مسیر را ادامه داد، بدون شک اگر بچه‌ها کتاب‌خوان شوند آینده کشور تضمین می‌شود.

کتاب‌های خوب را در موقعیت مناسب در اختیار کودکان قرار دهید

ناصری گفت: اگرچه فضای مجازی سبب شده که کودکان از کتاب دور شوند ولی باید کتاب در دسترس بچه‌ها باشد، بدون شک با وجود فضای مجازی، موبایل و اینترنت بازهم کودکان دوست دارند کتاب بخوانند فقط باید یک کتاب مناسب در اختیارشان قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه باید کتاب‌های خوب را در موقعیت مناسب در اختیار کودکان قرار داد، عنوان کرد: فضای مجازی، کتاب و کتاب‌خوانی هر کدام جایگاه خودش را دارد.

نویسند کتاب کودک اظهار کرد: هرچند فضای مجازی را داریم اما کتاب‌هایی که مجدد به چاپ می‌رسند نشان می‌دهد که مخاطب خود را همچنان داریم و هیچ عاملی جای کتاب و کتاب‌خوانی را نمی‌تواند بگیرد.

وی گفت: شاید بسیاری از جامعه به سمت فضای مجازی و اینترنت رفته باشند، اما هنوز کتاب و کتاب‌خوانی بخشی از وجود هر انسان است، نسل z و یا آلفا و نوجوانان امروزی کتاب دوست هستند.

ناصری افزود: در کتابخانه‌ها کودکان بسیاری را می‌بینم که مشتاق هستند و کتاب برای مطالعه و خواندن می‌گیرند، البته در کنار آن‌ها یک مربی خوبی باید باشد و آگاهشان کند، از سویی والدین هم باید بدانند چه کتابی را در چه زمانی ارائه دهند تا این مسیر ادامه داشته باشد.

کتاب کودک اگر خوب نوشته‌ شود نیاز به حمایت ندارد

وی گفت: کتاب کودک اگر خوب نوشته‌ شود نیاز به حمایت ندارد، والدین همانند وقتی‌که یک کودک مریض می‌شود و به دنبال بهترین متخصص هستند برای کتاب هم همین‌گونه باید باشند و غذای روح مناسبی را برای فرزندانشان مهیا کنند.

 نویسنده کتاب کودک افزود: اگرچه کتابخانه‌های بسیاری توسط خیرین در منطقه ترشیز احداث شده ولی به لحاظ منابع ضعیف هستند و می‌طلبد در این خصوص تدابیر بیشتری اتخاذ شود.

وی با بیان اینکه انجام کار فرهنگی سخت‌ترین کاری محسوب می‌شود که یک شخص، شهر و کشور با آن درگیر است، اظهار کرد: مسئولیت مدیران فرهنگی با سایر مدیران متفاوت بوده و چون با ذهن و روح و روان افراد جامعه سروکار دارند باید در این زمینه آموزش‌های لازم را فرا گیرند.

ناصری گفت: تا زمانی که مدیران به جای کتاب خواندن و تشویق کودکان به مطالعه دغدغه‌شان میز، صندلی و ساخت و ساز و دیگر کارهای فرعی باشد نخواهند توانست کارشان را به درستی به سرانجام برسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha