• یکشنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403020906852
  • خبرنگار : 71654

/بسته خبری علم و فناوری/

از بشقاب‌ پرنده آبی تا بازوی رباتیکی که بنزین می‌زند!

از بشقاب‌ پرنده آبی تا بازوی رباتیکی که بنزین می‌زند!

سرویس علم و فناوری امروز ۹ اردیبهشت میزبان اخبار جالب توجهی از ایران و جهان بود. نگاهی به گزیده‌ای از این اخبار می‌اندازیم.

به گزارش ایسنا، در این مجموعه از اخبار علم و فناوری جهان نگاهی خواهیم داشت به تاثیر استفاده از پله بر طول عمر، بشقاب پرنده‌ای که زیر آب شناور می‌شود، پیش بینی زودتر از موعد آرتروز زانو با هوش مصنوعی، بازوی رباتیکی که برای مردم بنزین می‌زند، بازگرداندن خاک مریخ توسط چین به زمین و پیشی گرفتن یک هوش مصنوعی جدید از چت جی‌پی‌تی. همچنین در اخبار علم و فناوری ایران نیز به مواردی همچون رفع چالش آنتن‌های موقعیت‌یابی کشتی‌ها با ابتکار محققان ایرانی، تولید کفی طبی دیابتی آنتی‌ باکتریال، ساخت ماده پلیمری دو بعدی با عملکردی مشابه گرافن، بومی سازی کاتالیست‌های دخیل در تولید بنزین، درصد بالای دارایی‌های نامشهود شرکت‌های دانش بنیان و گام فناورانه دولت سیزدهم برای توسعه اقتصاد دانش بنیان انرژی می‌پردازیم. 

برای مطالعه کامل هر یک از اخبار بر روی تیتر آنها کلیک کنید.

استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!

سوار شدن آسانسور برای راحتی فوق‌العاده است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند بلکه در عوض، محققان دریافته‌اند که انتخاب پله‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید. به طور خاص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ را کاهش می‌دهد حتی اگر سابقه مشکلات قلبی داشته باشید.

این بشقاب‌پرنده به جای آسمان، زیر دریا شناور می‌شود!

یک شرکت آمریکایی، نوعی زیردریایی را طراحی کرده که بشقاب‌پرنده شناور دارد و می‌تواند هشت سرنشین را به عمق ۲۰۰ متری زیر سطح آب ببرد.

تولید کفی طبی دیابتی آنتی‌باکتریال توسط یک شرکت دانش بنیان

یک شرکت تولیدی دانش بنیان نوعی کفی طبی ارتوپدی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات تولید کرده که علاوه بر کاهش فشار غیرطبیعی به پا، از ایجاد بوی نامطبوع نیز جلوگیری می‌کند.

هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند

یک آزمایش مبتنی بر هوش مصنوعی نشانگر زیستی شروع زودهنگام آرتروز زانو را سال‌ها قبل از بروز علائم قابل‌توجه آن پیش‌بینی می‌کند.

بازوی رباتیک در ابوظبی برای مردم بنزین می‌زند

امارات متحده عربی در حال استقرار بازوهای رباتیک در پمپ‌های بنزین خود برای رباتیک کردن روند سوختگیری است تا به لطف این بازوهای رباتیک، بیش از ۲۰ میلیون نفر سوخت بهتر و سریع‌تری را برای خودروهای خود دریافت کنند.

چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد

به نظر می‌رسد چین قصد دارد در آوردن نمونه مریخ به زمین از کشورهای دیگر پیشی بگیرد. یک دانشمند برتر فضایی باور دارد چین احتمالا اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را در یک تلاش بلندپروازانه علمی و مهندسی به زمین می‌آورد.

هوش مصنوعی جدید چین از GPT پیشی گرفت

چینی‌ها می‌گویند جدیدترین مدل هوش مصنوعی آنها موسوم به سنس‌نوا ۵.۰(SenseNova ۵.۰) از مدل GPT-۴ توسعه یافته توسط شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI) پیشی گرفته است.

بومی‌سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود

یکی از شرکت‌های دانش بنیان از شرکت عضو پارک فناوری پردیس توانسته است با بومی سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام موثری در خودکفایی محصولات تحریمی بردارد.

ساخت ماده پلیمری دوبعدی که عملکردی شبیه به گرافن دارد

پژوهشگران با مهندسی ساختار یک پلیمر، محصولی ارائه کرده‌اند که دو بعدی بوده و عملکردی شبیه به گرافن دارد.

۹۸ درصد دارایی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان مربوط به دارایی‌های نامشهود است

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه از مالکیت فکری بسیار عقب هستیم و باید با سرعت بسیار زیادی در حوزه مالکیت فکری کار کنیم، گفت: ۹۸ درصد دارایی‌های شرکت‌ها مربوط به دارایی‌های نامشهود است.

گام فناورانه دولت سیزدهم برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان انرژی

تلاش برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم مورد توجه جدی دولت قرار گرفته، به طوری که در ماه‌های پایانی سال گذشته فرصتی برای تولیدکنندگان برق از منابع تجدیدپذیر فراهم شد تا برق تولیدی خود را صادر کرده و به این ترتیب کشورمان را تبدیل به قطب انرژی منطقه کنند.

ابتکار محققان ایرانی برای رفع چالش آنتن‌های موقعیت‌یابی کشتی‌های تجاری و نظامی

مهندسان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان آنتن‌های کشتی را که تاکنون جزء اقلام تحریمی بودند، به تولید رساندند که نصب آنها بر روی شناورها می‌تواند در هر منطقه آبی دنیا، خدمات موقعیت‌یابی را ارائه دهد.

ایجاد کارگروه مشترک معاونت علمی ریاست‌جمهوری و وزارت علوم برای مدیریت مالکیت فکری

با انعقاد توافق‌نامه‌ای میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی ریاست‌جمهوری کارگروه مشترکی برای مدیریت و برنامه‌ریزی مالکیت فکری فناوری‌ها و نوآوری‌ها ایجاد می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha