• یکشنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403020906783
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۹ اردیبهشت؛ شرایط معافیت مالیات بر عایدی سرمایه/جزییاتی درباره انتخابات

اخبار سیاسی ۹ اردیبهشت؛ شرایط معافیت مالیات بر عایدی سرمایه/جزییاتی درباره انتخابات

«دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم»، «بررسی طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی» و... از موضوعات مهم خبری نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، تبلیغات دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه دارد.

بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است. در این حوزه‌های انتخابیه ۹۰ نفر برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور ضمن تشریح تکمیلی جزئیات انتخابات ۱۴۰۳ گفت: با روند موفق انتخابات الکترونیک می‌توان این انتظار را داشت که انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نیز به صورت الکترونیکی در کشور برگزار شود.

قرار است،‌ انتخابات ۲۱ اردیبهشت در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود. در تهران هم برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است.

امروز، جبهه مستقلین واعتدالگرایان ایران هم از لیست کاندیداهای خود برای انتخابات مجلس در مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی درتهران رونمایی کرد که در این لیست از ۱۶ کاندیدا در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس حمایت کردند.

****

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، نمایندگان به بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی پرداختند و اصلاحات مربوط به این طرح را به اتمام رساندند.

یکی از اصلاحات مهم این طرح در مورد ماده ۲۵ بود و نمایندگان جهت تامین نظر شورای نگهبان  تصویب کردند که به موجب آن افراد غیرتجاری مشمول معافیت مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند.

در اصلاحیه مواد ۶ تا ۱۸ این طرح نیز نمایندگان موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه را تعیین کردند.

رئیس مجلس هم با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم با رویکرد انقلاب و بر اساس مصالح قطعی مردم و کشور و بدون توجه به فشارها و تهدیدها، قانون مهم اخذ مالیات بر سوداگری و سفته بازی را دنبال خواهد کرد، افزود: این قانون فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود آنها هم کسانی هستند که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتمال حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو می‌کنند و خود عامل وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند. 

محمدباقر قالیباف همچنین در پاسخ به تذکر نماینده تربت حیدریه در انتقاد از روند بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در کمیسیون تلفیق گفت: اولین بار است در تاریخ مجلس شورای اسلامی تک تک جداول بودجه در صحن علنی بررسی می‌شود.اگر نقدی هم دارید آن را منصفانه بیان کنید. در ۴۰ و اندی سال گذشته چه زمانی جداول بودجه در صحن مجلس بررسی شده و نمایندگان تک به تک به جداول رأی داده‌اند که شما امروز می‌فرمایید غیرشفاف‌ترین بودجه است؟.

به گفته مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس قرار است که جلسات مجلس برای بررسی جداول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ از فردا شروع می‌شود.

مجلس شورای اسلامی در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ مربوط به جداول می‌پردازد و در صورتی که بررسی جداول در این دو روز به اتمام نرسد و روز چهارشنبه نیز جلسه علنی تشکیل می‌شود.

گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (یکشنبه) نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.

****

امروز همچنین سخنگوی شورای نگهبان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از تایید لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران خبر داد و نوشت: لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران» در جلسه شورای نگهبان مطرح و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

****

همزمان با شصت و هفتمین سالروز صدور دستور محمدرضا پهلوی برای تشکیل مجلس واحد ملقب به مجلس کنگره، ایسنا در گزارشی با عنوان «تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی» به مرور تاریخی این واقعه پرداخته که در بخشی از آن آمده است: اصلاحاتی که محمدرضا شاه پهلوی برای اعمال آنها در قانون اساسی مشروطه دنبال میکرد، بالاخره در دومین ماه از اولین فصل سال ۱۳۳۶ به این قانون دیکته شد. مهمترین تغییر اعمال شده در قانون اساسی مشروطه به این شرح بود «فرامین و احکام برای اجرای قوانین از حقوق پادشاه است، بدون این‌که هرگز اجرای آن قوانین را تعویق یا توقیف نماید. در قوانین راجع به امور مالیه مملکت که از مختصات مجلس شورای ملی است، چنانچه اعلیحضرت پادشاه تجدیدنظر لازم بدانند برای رسیدگی مجدد به مجلس شورای ملی ارجاع می‌نمایند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha