ابراهیم جلیلی در گفتوگو با ایسنا، افزود: حصار اثر هم حدود ۶۰ درصد اجرا شده و سالجاری هم از محل اعتبار سفر ریاست جمهوری و اعتبارات استانی تأمین اعتبار لازم صورت گرفته است و در صورت تخصیص و ابلاغ اعتبار، در تلاش هستیم نوروز سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی ادامه داد: یخچال میرفتاح از آثار دوره قاجاریه در شهر ملایر است که توسط شخصی به نام میرفتاح از آجر ساخته شده، این بنا به شکل گنبد بوده و در مسیر بلوار ملایر به بروجرد قرار دارد.
جلیلی در رابطه با ساختمان قبلی این اثر اظهار کرد: ارتفاع بنا از کف تا گنبد ۱۲ متر و از سطح تا منبع ذخیره یخ چهار متر است و این یخچال دارای دو ورودی بود، یکی به شکل دهلیز بوده که مخصوص ریزش و تخلیه یخ و دیگری که محل رفت و آمد بوده است، با پلکانی به قسمت انتهایی یخدان و محل برداشت یخ منتهی میشد.
این مقام مسئول گفت: ضخامت دیوارهای گنبد در قسمت تحتانی ۹۲ سانتیمتر و در بالا به سه ردیف آجر ۲۰ سانتیمتری میرسید، تنها عامل تزئینی بنا دو ردیف آجرکاری بود که به شکل کمربندی و به ضخامت ۲۲۰ سانتیمتر داخل بنا را میپوشاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر خاطرنشان کرد: در قسمت بیرونی و داخلی یخدان دو ردیف خشت بهکار رفته بود که نقش عایق را داشت و در فصل تابستان مانع از نفوذ گرما و ذوب شدن یخها میشد.
جلیلی مطرح کرد: بنای تاریخی یخدان میرفتاح فروردین سال ۹۸ بر اثر ریزش برف و باران سنگین تخریب شد و در حال حاضر روند مرمت و بازسازی آن مجدانه پیگیری میشود و امیدواریم با حمایت و توجه مسئولان و تأمین اعتبارات لازم، هرچه سریعتر به نتیجه برسد.
وی با اشاره به اینکه یخدان میرفتاح ۲۵ اسفند سال ۱۳۹۷ با شماره ثبت ۳۲۴۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، گفت: تاکنون بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی و طبیعی در سطح شهرستان ملایر شناسایی شده که از این تعداد بیش از ۲۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
انتهای پیام
نظرات