• یکشنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1403020906231
  • خبرنگار : 71295

دریا باید محور توسعه و برنامه‌ریزی باشد

دریا باید محور توسعه و برنامه‌ریزی باشد

ایسنا/بوشهر رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر در نشست با اساتید دانشگاهی و نخبگان و متخصصین حوزه اقتصاد و دریا گفت: سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری در 9 بند نقشه راهی است که مسئولان ارشد ملی و استانی اهتمام لازم را با یک برنامه‌ریزی مدون، محور توسعه استان قرار دهند.

احمدی زاده گفت: استان بوشهر با دارابودن حدود 9000 کیلومتر مرز آبی با خلیج‌فارس و همسایگی با کشورهای حوزه خلیج‌فارس از اهمیت سوق‌الجیشی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است استانی که به واسطه موقعیت استراتژیک و داشتن منابع مختلف یکی از منابع تولید ثروت محسوب می‌شود.  
رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر بیان کرد: استفاده از نخبگان دانشگاهی برای استفاده از ظرفیت‌های اقتصاد دریا در استان امری ضروری است که حلقه مفقوده را شناسایی و با استفاده از تجارب کشورهای موفق نسبت به احصاء آن اقدام نمایند.  
احمدی‌زاده افزود: استان بوشهر استانی با ظرفیت کرانه‌ای و پس کرانه و استفاده از حوزه‌های گردشگری دریایی، شیلات، صنایع فراساحل، بنادر، صنایع کشتی‌سازی و حمل و نقل دریایی می‌تواند به هاب منطقه تبدیل شود.  
مدیر طرح ملی تکمیل زنجیره پرورش ماهی در قفس گفت: یکی ازمغفول مانده‌های حوزه استان صنعت نوین آبزی پروری است و با توجه به خشکسالی مستمر، کاهش منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی و ترجیح مصرف این منابع در آب شرب، تنها گزینه پایداری با رشد آبزی پروری کشور، پرورش ماهی در قفس می‌باشد.  
احمدی‌زاده ادامه داد: سازمان شیلات ایران تولید 200 هزار تن انواع ماهی در قفس را در پایان برنامه ششم توسعه پیش‌بینی کرده بود و محقق نشد و در برنامه هفتم توسعه نیز پیش‌بینی به 500 هزار تن رسیده است که با صنعت قدیمی و عدم بروزرسانی و عدم تولید فناوری یا انتقال تکنولوژی محقق نخواهد شد.  
رییس جهاد دانشگاهی بوشهر افزود: در حال حاضر کشورهایی همچون نروژ، استرالیا، ایتالیا، چین و کشورهای آسیای شرقی پیشتاز هستند که کشور ما نیز برای تامین امنیت غذایی کشور نیازمند تولید فناوری یا انتقال فناوری با کمک دانشگاهیان و نخبگان می‌باشد.  
وی گفت: باید کار به مجموعه‌های علمی که وظیفه و ظرفیت تولید فناوری را دارند جهت تولید فناوری و تکنولوژی در صنعت آبزی پروری و حوزه‌های دیگر اقتصاد دریا محور که پیشران هستند واگذار شد.  
احمدی‌زاده گفت: در برنامه پیش‌بینی شده باید الزامات بازار، سرمایه‌گذاری، تسهیلات بانکی، نیروی متخصص، تامین سایت‌های پشتیبان ساحلی، ماهیان بومی با رویکرد اصلاح نژادی، شناورها و تجهیزات مورد نیاز، مراکز تکثیر، تامین مولدین، لارو و بچه ماهی و غذای آبزیان مورد توجه ویژه قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha