• یکشنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403020906219
  • خبرنگار : 50622

تبدیل واحدهای مسکونی به انبار؛ یک اشتباه مرگبار!

تبدیل واحدهای مسکونی به انبار؛ یک اشتباه مرگبار!

ایسنا/البرز رئیس اداره بررسی علل حریق و حوادث آتش‌نشانی کرج گفت: حریق‌ها در انبارهای صنوف و مشاغل، صرفاً یک چالش بزرگ مالی فردی نیست و مجموعه شهری و آتش‌نشانی را هم تحت تاثیرقرار می‌دهد.

کاظم جمالی در گفت و گو با ایسنا درباره اقدامات غلط در انبارداری بیان کرد: مهمترین اشتباه در انبارداری استفاده از سیستم برق مستهلک، تعمیر و ترمیم غیر اصولی سیم‌کشی و اجرای روکار سیم کشی‌ها و نیز استفاده از فضاهای نامناسب برای انبارداری است. تبدیل واحدهای مسکونی به صورت غیر اصولی به انبار هم یکی از علل آتش‌سوزی در انبارها است.

رئیس اداره بررسی علل حریق و حوادث آتشنشانی یادآور شد: واقعیت این است که عوامل موثر در حریق زنجیروار به یکدیگر متصل بوده و نمی‌توان گفت کدام یک مهمتر هستند، یعنی اگر سیستم برق را اصلاح کنند اما به چیدمان توجه نشود، به همان میزان احتمال حریق و خطر وجود خواهد داشت.

۹۰ درصد انبارها مجوز ندارند!

وی در ادامه گفت: برای نظارت بر فعالیت انبارها و جلوگیری از حوادث احتمالی، تمام انبارها باید از مراکز مربوطه مجوز داشته باشند. این درحالی است که ۹۰ درصد انبارها برای دریافت این مجوز اقدام نمی‌کنند و به صورت غیرقانونی و به خاطر داشتن اجناس قاچاق انبارداری می‌کنند؛ در حالی که در اصل باید تاییده داشته باشند تا بر رعایت اصول ایمنی در ایجاد یک انبار نظارت شود.

تبدیل واحدهای مسکونی به انبار؛ یک اشتباه مرگبار!

جمالی درباره پیامدهای حریق‌ در انبارها گفت: هر اتفاق و حادثه‌ای در این انبارها بار مالی خیلی زیادی به دنبال خواهد داشت و یک چالش مالی بزرگی هم برای مالک و هم برای شهر ایجاد خواهد کرد. وقتی انباری در مرکز شهر ایجاد شده آتش‌نشانی موظف است که به آن خدمات دهد. لذا علاوه بر ضرر و زیان فردی، از این منظر آتش‌نشانی هم دچار هزینه‌های زیادی خواهد شد.

بار مالی اطفا حریق انبارها

وی ادامه داد: از طرفی احتمال آسیب به نیروهای آتش‌نشانی وجود دارد و هر خودرو و نیرویی که اعزام می‌شود بار مالی دارد. این بار مالی هم بر دوش مدیریت شهری و هم بر دوش مردمی که عوارض شهری پرداخت می‌کنند خواهد بود. این عوارض به جای اینکه صرف بهبود و پیشرفت شهر شود، صرف خدماتی می‌شود که باید طی ساعت‌ها حریق انباری که غیر قانونی یا غیر استاندارد فعالیت کرده خاموش شود.

وی گفت: بنابراین این خسارت فقط فردی نیست بلکه به مدیریت و حوزه شهری هم وارد می‌شود و بار مالی زیادی هم برای آتش‌نشاتی دارد. این یک موضوع عامل منفعه است و انبارداری استاندارد برای عموم منفعت خواهد داشت.

برق عامل ۷۵ تا ۸۰ درصد آتش‌سوزی در انبارها

جمالی در ادامه اظهار کرد: سال گذشته در خصوص حوادث و حریق در انبارها ۹۱ مورد آتش سوزی رخ داده است که تقریبا بین ۷۵ تا ۸۰ درصد علت‌های حریق‌های آن برق بوده است.

وی افزود: عامل برق شامل زیر علت‌های زیادی مثل افزایش جریان برق، اتصالات کوتاه، افزایش حرارت ناشی از جریان برق و افتادن روشنایی در انبارها بوده است. علت‌های بعدی حریق در انبارها عدم رعایت اصول و ضوابط ایمنی بوده که شامل رعایت نکردن دستورالعمل کار با وسیله، استفاده نادرست و نقص فنی وسایل است.

تبدیل واحدهای مسکونی به انبار؛ یک اشتباه مرگبار!

جمالی ادامه داد: از دیگر علت‌های حریق در انبارها، عدم وجود سیستم‌های اعلام و اطفاء است. چون افراد عمدتا در انبارها به صورت موقت تردد دارند، به خاطر همین انبار باید به این سیستم مجهز باشد که در همان لحظه اول متوجه آتش‌سوزی شوند. علاوه بر این چون معمولا انبارها فضای گسترده‌ای دارند و اگر وسایل با اشتعال بالا داشته باشند، اطفاء و جمع کردن حادثه کار بسیار دشواری خواهد بود از نمونه این موضوع می‌توان‌ به آتش سوزی‌هایی که در انبارهای دمپایی و پلاستیک رخ داده است، اشاره کرد.

کاهش احتمال آتش‌سوزی با چیدمان درست در انبار

رئیس اداره بررسی علل حریق و حوادث آتش‌نشانی شهر کرج درباره ایمنی در انبارها افزود: انبارداری دستورالعمل گسترده‌ای دارد، اما یکی از ارکان رعایت اصول و ضوابط ایمنی چیدمان اجناس و انبارداری صحیح است، فاصله از اتصالات برقی، وجود امکان تردد در فاصله بین چیدمان‌ها و ارتفاع وسایل بسیار مهم است. در بسیاری از انبارها ارتفاع چیدمان وسایل به سقف و روشنایی سقفی بسیار نزدیک است و مقدار کمی افزایش حرارت ناشی از روشنایی و یا اتصال ناگهانی برق باعث آتش‌سوزی می‌شود.

وی در ادامه گفت: نکته مهم رعایت اصول و ضوابط و چیدمان در انبارداری است، چون این کار تا حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد احتمال وقوع حریق را کاهش می‌دهد. مورد دوم بازبینی و اصلاح سیستم برق انبار است و اگر نیاز به سیم کشی و اتصالات جدید است برای این کار باید توسط متخصص برق اقدام کنند.

جمالی ادامه داد: نکته مهم بعدی وجود سیستم اعلام و اطفاء حریق در انبار است، مخصوصا سیستم اعلام و تجهیزات اطفاء حریق مثل کپسول آتش‌نشانی و جعبه‌های فایر باکس بر اساس نوع کاربری انبار و اجناسی که نگهداری می‌شود، مهم بوده و باید انبار به آن مجهز باشد. این موارد جزو موارد مهمی است که رعایت آنها به شدت ریسک خطر را در انبارها کاهش می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha