موسی فکور امروز، هشتم اردیبهشت ماه در گفت وگوی اختصاصی با ایسنا، با اشاره به اقدامات مثبت انجام شده در لندفیل سراوان رشت، اظهار کرد: در جریان سفر رئیس جمهور، استاندار گیلان زباله و پسماند به ویژه سراوان را به عنوان ابرچالش معرفی کرد و از همان زمان بر طبق مطالبه مردم و با دستور رئیس جمهور، ساماندهی سراوان با جدیت پیگیری شد.
وی عدم ثبات در شهرداری رشت را موجب ورود مستقیم استاندار گیلان به موضوع پسماند در آن زمان دانست و افزود: طی جلسه برگزار شده در محل لندفیل سراوان مقرر شد که بهسازی لندفیل به عنوان موضوع اساسی استان در دستور کار قرار بگیرد و لذا قرارداد لازم بسته شد و مشاور آمد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با بیان اینکه وضعیت سراوان نسبت به سال های گذشته خیلی تغییر کرده است، تصریح کرد: در گذشته بخشدار سنگر بودم و هیچ اتفاق خاصی در سراوان نمی افتاد؛ البته جلسات پیگیری را برگزار می کردیم، اما خروجی عملیاتی و اجرایی نداشت؛ این در حالی است که از آبان ۱۴۰۱ پروژه بهسازی لندفیل سراوان را آغاز کردیم و اکنون بالای ۸۰ درصد پوشش را انجام دادیم که اتفاق بزرگی است.
فکور، استاندار گیلان را پیگیر مسئله سراوان دانست و ادامه داد: در کنار بهسازی لندفیل، به دنبال رفع مشکلات مردم منطقه در حوزه های سلامت و بهداشت هستیم.
وی با بیان اینکه استاندار گیلان جذب اعتبارات لازم را در دستور کار دارد و تا به امروز قدم های خوبی برداشته شده است، خاطرنشان کرد: قرارداد اولیه پیمانکار به اتمام رسیده و شهرداری رشت متمم قرارداد را انجام خواهد داد؛ بهسازی بخش کوچکی از این پهنه بیش از ۱۷ هکتاری باقی مانده است که نیازمند خروجی کارخانه کمپوست رشت است.
معاون عمرانی استاندار گیلان با اشاره به هماهنگی های انجام شده با معاونت اجرایی رئیس جمهور، تاکید کرد: امیدواریم مشکل خطوط پردازش کارخانه کمپوست را رفع کنیم و پردازش زباله ها را به صد درصد برسانیم؛ از زباله های ریجکتی کارخانه کمپوست که بدون بو و شیرابه است، برای بهسازی بخش های باقی مانده از لندفیل استفاده خواهیم کرد.
وی ریجکتی کارخانه کمپوست را متفاوت از زباله دانست و بیان کرد: در پروژه بهسازی لندفیل سراوان برای هدایت شیرابه ها فکر شده و لوله های خاصی را برای جمع آوری شیرابه پیش بینی کردیم که در نهایت به تصفیه خانه برده می شود.
فکور، زباله سوز را نقطه پایانی بهسازی سراوان دانست و یادآور شد: در گیلان هفت پهنه پسماندی داریم که سراوان پهنه مرکزی است و می خواهیم زباله های ورودی را به صفر برسانیم که در این راستا به زباله سوز نیاز داریم.
وی با اشاره به معطلی ۱۰ ساله زباله سوز رشت، اضافه کرد: اقدامات لازم در حوزه معاونت اجرایی رئیس جمهور انجام و مقرر شد ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه و از طریق بانک رفاه به پیمانکار جهت احداث زباله سوز پرداخت و کار آغاز شود.
معاون عمرانی استاندار گیلان با بیان اینکه جلسات متعدد با سازمان شهرداری ها و دهیاری ها و صندوق توسعه برگزار و مسیر اجرایی کار مشخص شد، گفت: پیمانکار تعیین شده قول بهره برداری از زباله سوز رشت تا دو سال آینده را داده است و امیدواریم کار را به اتمام برسانیم.
فکور رشت، لنگرود، لاهیجان، انزلی، تالش، آستارا و رودبار را هفت پهنه پسماندی استان دانست و یادآور شد: در صورت راه اندازی خطوط پردازش، شاهد کاهش ورودی زباله به محل های دفن خواهیم بود و لذا تا ۶ ماه آینده، دو خط جدید پردازش کارخانه کمپوست را راه اندازی میکنیم. در این صورت خروجی کارخانه کمپوست به حداقل خواهد رسید و نهایتا خاکسترهای پسماندی را به محل دفن منتقل خواهیم کرد و زباله نداریم.
وی با اشاره به اقدامات مثبت انجام گرفته در لندفیل لاهیجان، عنوان کرد: بهسازی لندفیل لاهیجان نیز در مراحل پایانی است و به دنبال راه اندازی کارخانه کمپوست و خط پردازش و تصفیه شیرابه در این پهنه هستیم و باید اعتبار لازم را جذب کنیم.
معاون عمرانی استاندار گیلان با بیان اینکه یکی از مولفه های مهم مدیریت پسماند، مدیریت تولید زباله است که مورد تاکید استاندار به شهرداران و بخشداران و دهیاران است، اظهار کرد: به دنبال فرهنگ سازی کاهش تولید زباله هستیم که خوشبختانه نسبت به گذشته این مهم محقق شده و طبق گزارش های رسیده، در حوزه تولید زباله کاهش و در بخش جمع آوری زباله های خشک افزایش داشتیم.
وی همچنین خواستار مدیریت زباله ی تر شد و بیان کرد: برخی از شهرستان ها موفق به جمع آوری زباله تر و تبدیل آن به خوراک دام شده اند که این مهم باید در سطح شهرها تعمیم پیدا کند؛ باید در کنار تفکیک زباله های خشک مانند شیشه و کاغذ و پت، به سمت مدیریت زباله هایی برویم که قابلیت بهره برداری دارند؛ در این صورت شاهد کاهش تولید زباله خواهیم بود و در نهایت زباله های ورودی به لندفیل کاهش پیدا می کند.
انتهای پیام
نظرات