علیحسین بیرانوند در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برای اولین بار رویشگاه طبیعی گیاه دارویی سماق به مساحت حدود ۱ هکتار از اراضی دره بارمالیه روستای گل زرد کشف شد که سالها بدون حمایت انسانهای منطقه با شرایط سخت محیطی مقاومت کرده تا امروز بیانگر مستعد بودن اراضی دیم این سرزمین جهت کشت این محصول درآمدزا را به ما نشان دهد.
وی خاطرنشان کرد: راه نجات اقتصاد کشاورزی کشور بهره بردن از دانش کشت محصولات متناسب و همگام با طبیعت، تلفیق دانش بومی با دانش فنی و ایجاد رویکرد جدیدی از تولید است که در هیچ دانشگاهی تدریس نشده و بایستی در دانشگاه طبیعت، چشمان بصیرت به رموز و اسرار سرزمین منطقه پی ببرد تا توان و پتانسیل منطقه شناسایی شود.
عضو پارک علم و فناوری لرستان اضافه کرد: نام انگلیسی آن Rhus Coriaria . L از خانواده Anacardiaceae – پسته بومی خاورمیانه است.
بیرانوند ادامه داد: گیاه سماق درختچهای است کوهستانی که میوههای خوشهای دارد، رنگ میوه آن قرمز و قهوهای و طعم آن گس است و پس از رسیدن ترش میشود.
وی بیان کرد: این گیاه بهصورت درختچه یا درختهای کوچک و به ارتفاع ۳-۵ متر بوده که ساقه یا تنه متعدد، دارای شاخههای فراوان و منشعب به رنگ سبز متمایل به سفید است.
عضو پارک علم و فناوری لرستان ادامه داد: برگ سماق به شکل شانهای بوده و از ۵-۷ جفت برگچه پوشیده از کرک و بدون دمبرگچه، بیضی با دندانههای نامنظم در حاشیه است.
بیرانوند تصریح کرد: روی برگ سبز مات و زیر برگ روشنتر است و در پائیز برگها سرخ و یا حنایی میشود.
وی اظهار کرد: این محصول در ایران در نقاط استپی سلسله کوههای البرز و زاگرس در آذربایجان و خراسان و فارس و دامنههای جنوبی رشته کوههای البرز، در درههای کرج و هراز، بین هزار تا هزار و ۷۰۰ متر، در ارتفاعات شیراز تا ۲۳ هزار متر ارتفاع از سطح دریا و در جنگلهای ارسباران در ارتفاعات بین ۶۵۰ تا هزار و ۹۰۰ متر از سطح دریا دیده میشود. ولی در بروجرد تا ارتفاع ۱۸۰۰متر درخت سماق مشاهده شده است.
انتهای پیام
نظرات