دکتر صادق کاظمیفرد، محقق این طرح در گفتوگو با ایسنا، طراحی و ساخت دستگاهی برای غربالگری و شناسایی سرطان پستان را از محصولات این شرکت دانست و گفت: یکی از مسائل مهم در تشخیص سرطان پستان، تشخیص آن در کمترین زمان است، ضمن آنکه با توجه به شرایط اقتصادی، همه مردم کشور بتوانند به خدمات غربالگری این بیماری دسترسی داشته باشند.
وی افزود: در متدهایی که برای تشخیص سرطان پستان ارائه شده مانند سونوگرافی و ماموگرافی، اگر مسایل هزینهای آنها را کنار بگذریم، روش تشخیصی با این روشها با دقت بالایی نیست.
کاظمیفرد خاطر نشان کرد: بر این اساس ما در این شرکت در ساخت دستگاه تشخیص سرطان پستان، از فناوری سنسورهای سنجش خازنی بهره بردیم. در حال حاضر تاییدیه کاربرد این سنسورها از سوی FDA آمریکا صادر شده است و به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان پستان تلقی میشود.
محقق این طرح اضافه کرد: ما در کنار ساخت این دستگاه، اقدام به بومیسازی سنسورهای خازنی کردیم.
وی با اشاره به عملکرد این دستگاه، اظهار کرد: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاههای جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد است.
کاظمیفرد کاهش هزینههای غربالگری را از مزیتهای این دستگاه ذکر کرد و گفت: این دستگاه با آنالیز بافت سینه، بافتهای مشکوک را شناسایی میکند و در نهایت به کاربر اعلام میکند در کدام نواحی بافت سرطانی مشاهده میشود.
وی خاطر نشان کرد: تشخیص بافت سرطانی در این دستگاه از سنسورهای خازنی است و این سنسورها بافتهای نرم را از بافتهای سخت متمایز میکند و بافتهای سفت را به عنوان سرطان تشخیص میدهد و آنالیز در این دستگاه با سرعت بالایی انجام میشود.
به گفته این محقق، این دستگاه با امواج آلتراسونیک که صادر میکند، قادر به تشخیص غیرتهاجمیبودن بافت سرطانی است.
کاظمیفرد افزود: از دیگر مزیتهای این سیستم آن است که قادر است سرطانهای پیشرفته و سرطانهای در حال توسعه را تشخیص دهد.
وی درباره تفاوت این دستگاه با دستگاه تشخیص سرطان در حین حراجی، گفت: دستگاهی که ما ساختیم، در حوزه غربالگری کاربرد دارد. در حال حاضر اجرای طرح غربالگری سرطان پستان در دستور کار دولت قرار دارد و این دستگاه میتواند در کاهش هزینههای غربالگری مؤثر باشد.
این فناور اضافه کرد: در مناطقی از کشور سونوگرافی و ماموگرافی برای این امر موجود نیست و با این دستگاه میتوان با کمترین هزینه فرایند غربالگری را اجرایی کرد.
انتهای پیام
نظرات