• پنجشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403020604498
  • خبرنگار : 50664

یک عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی مطرح کرد

ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی

ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی

ایسنا/خراسان رضوی دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی با روش‌های فعلی به تولید ضربه وارد می‌کند.

مجید مهدوی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تصمیم‌گیری‌ مبتنی بر خاموشی چاه موتورهای کشاورزی از ۱۵ خردادماه به میزان هر روز ۵ ساعت، اظهار کرد: درخواست بخش کشاورزی این است که به‌اندازه سهم هر بخش از کسری که وجود دارد خاموشی بدهند؛ سهم بخش کشاورزی از مصرف مشخص شود و سپس خاموشی‌ها به تناسب صورت بگیرد.

وی افزود: تصمیم‌گیری‌ها برای خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی به این روش به تولید ضربه وارد می‌کند، زیرا خاموشی چاه موتورهای کشاورزی روزی ۵ ساعت در کل ایام هفته، منجر به از بین رفتن محصولات کشاورزی می‌شود.

مهدوی خاطر نشان کرد: برخی محصولات از جمله جو و گندم با اعمال خاموشی از ۱۵ خرداد، خیلی آسیب نمی‌بیند اما به طور مشخص باغات انگور و پسته  آسیب جدی خواهند دید.

این فعال بخش کشاورزی با بیان اینکه به دلیل تنوع محصولات کشاورزی در شهرستان‌های استان، بخش کشاورزی با این تصمیم دچار آسیب جدی می‌شود، اضافه کرد: باغات پسته در این ایام در مرحله‌ای است که می‌خواهد مغز پر کند و با خاموشی چاه موتورها و قطعی برق با تنش آبی مواجه شده و دچار خسارت می‌شوند، همچنین مزارع چغندر با این تصمیم‌گیری آسیب جدی می‌بیند.

مهدوی خاطرنشان کرد: خاموشی چاه موتورهای کشاورزی، برای بهره‌برداران این بخش در چند سال اخیر به‌عنوان دغدغه‌ای بزرگ مطرح است و برای کاهش خسارات وارده به این بخش در پی این تصمیم باید برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی

وی با اشاره به درخواست‌های بخش کشاورزی در خصوص ضرورت تلاش برای کاهش خسارات ناشی از خاموشی چاه موتورهای کشاورزی گفت: اگر امکان سخت‌افزاری و زیرساختی دولت برای استفاده از پنل‌های خورشیدی فراهم است، در قالب تسهیلات، نیروگاه‌های خورشیدی ایجاد کند و از این طریق برق چاه موتورهای کشاورزی را در بازه‌های زمانی که قرار به قطعی آن‌ها است، تأمین کند و مازاد برق آن‌ها را در غیر از فصل خاموشی بخرد، هرچند در حال حاضر نیز این موضوع که هرکس پنل خورشیدی داشته باشد و برق تولید کند توسط شرکت‌های توزیع برق از آن‌ها خریداری می‌شود.

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: اگر این امکان نیست، می‌توان به سمت ژنراتورهای دیزلی رفت، هرچند برای تأمین سوخت گازوئیل مشکل‌داریم اما چنانچه سوخت ژنراتورها تأمین شود، حداقل از این بحران که کشاورزان برای تأمین منابع آبی با آن روبرو می‌شوند عبور می‌کنیم و خاموشی‌ها اتفاق نمی‌افتد یا به حداقل می‌رسد.

 لزوم تهیه سند آمایش در شهرستان‌ها بر اساس محصول

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تأکید بر تهیه سند آمایش در شهرستان‌ها بنا به محصول آن‌ها گفت: با این رویه، نمودار نیاز آبی هر محصول در شهرستان‌ها به‌طور دقیق مشخص‌شده و بسته به نیاز آبی هر محصول که کمترین زیان را ببیند خاموشی‌ها صورت گیرد وگرنه تصمیم‌گیری‌ها در خصوص خاموشی چاه موتورهای کشاورزی از نیمه خرداد به میزان ۵ ساعت دغدغه بزرگی برای بهره‌برداران بخش کشاورزی ایجاد کرده است.

مهدوی با اشاره به خشکسالی‌هایی که استان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، گفت: بخش کشاورزی و از همه شدیدتر دامپروری استان، تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته و نیازمند حمایت دولت و ارائه بسته‌های تشویقی به فعالان این حوزه هستیم تا بتوانیم بهره‌وری را در واحد سطح افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر بهره‌بردار بخش کشاورزی به‌اندازه حجم آبی که در اختیار دارد سطح زیر کشت را کاهش دهد، باید کمک کرده و  با ایجاد بسترهای لازم، برداشت او را در واحد سطح افزایش دهیم.

این فعال بخش کشاورزی گفت: با کمک به بهره‌برداران بخش کشاورزی و افزایش میانگین تولید، بخشی از خسارت‌ها و کاهش تولیدها به دلیل خاموشی منابع آبی جبران می‌شود، لذا باید با ایجاد زیرساخت‌های نوین آبیاری به سمت افزایش بهره‌وری از آب کشاورزی و افزایش بهره‌وری در تولید برویم.

ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی

باید بخش کشاورزی را به‌عنوان ستون اقتصاد بشناسیم

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه باید بخش کشاورزی را به‌عنوان ستون اقتصاد بشناسیم، گفت: با توجه به اینکه در کشور همواره بر تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید شده است، پارامترهای این نوع اقتصاد از جمله مردمی بودن و درون‌زا بودن آن در بخش کشاورزی وجود دارد و این خصوصیات در این بخش تجلی‌یافته، لذا برای نقش‌آفرینی آن در اقتصاد، نیاز به توجه بیشتری دارد.

وی با اشاره به ضرورت تغییر نگاه حاکمیت به بخش کشاورزی تصریح کرد: باید با درک اهمیت بخش کشاورزی، این بخش را به‌عنوان یک فضای تولیدی برجسته در کشور در نظر گرفت و فعال اقتصادی بخش کشاورزی را درجه دو تلقی نکرد.

این فعال بخش کشاورزی گفت:نباید بخش کشاورزی و فعالان آن را به‌عنوان افراد درجه دو بشناسیم، در صورتی که آنها زیربنای اقتصاد هستند، بحث اصلی اقتصاد به عهده آن‌ها است.

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی یادآورشد: اگر بخش کشاورزی جایگاه مطلوب خود را داشته باشد و مهم دیده شود نه مقرراتی تصویب می‌کنیم که بد اجرا شود و تفسیرپذیر باشد که بعداً برای این بخش گرفتاری ایجاد کند و نه در اجرای موضوعات از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنیم؛ بلکه اهتمام بیشتری برای اجرای موضوعات مرتبط با این بخش داریم.

وی تصریح کرد: در این میان وظیفه بهره‌برداران بخش کشاورزی نیز سنگین است و آن‌ها باید به مسائل مربوط به این حوزه از جمله افزایش بهره‌وری و افزایش راندمان تولید توجه کنند.

مهدوی افزود: کشاورزی امروز با روش‌های سنتی نمی‌تواند ما را به جهش تولید برساند، بلکه باید با استفاده از روش‌های مدرن و افزایش بهره‌وری و بالا بردن راندمان تولید، از حداقل امکانات و منابع موجود، بیشترین استفاده را ببریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۰۶:۵۹

با سلام اصلا خاموشی مفهومی ندارد من اگر بجای این آقایون بودم نه خاموشی میدادم نه پر کردن چاه های غیر مجاز بلکه به کشاورزان تسهیلات هم میدادم که از سیستم های نوین آبیاری استفاده کنند و با آنهایی که سنتی کار می کنند برخورد میکردم چون تسهیلات میدم و چون پر کردن چاه باعث شده چاه دو اینچی رو پر کردن طرف اومده از بغلش چاه پنج اینچی زده پس اگر کشاورزان به سمت آبیاری نوین هدایت شوند اولا آب کمتر مصرف میشه جای بیشتری زیر کشت می‌ره

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۰۷:۴۶

' ' '' خداوند خیرش دهد که درد دل ما کشاورزان را گفت خدا کند که دلسوزانی مثل ایشان باشند تا حربه دشمن به اسم صرفه جویی در برق خنثی شود

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۰:۳۰

تصمیم بسیار درستیه. باید بخش کشاورزی بهینه و مکانیزه بشه و کشت غرغابی کلا ممنوع و تولید محصولات پرآب هم ممنوع بشه. زیان ابربحران آب و نابودی منابع آبی قابل مقایسه با گرانتر شدن هندوانه و چندتا محصول دیگه نیست. باید تولید برخی محصولات برون سپاری شده و منابع آب و خاک احیا شوند

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۰:۴۳

برای بخش کشاورزی و اهالی آن لطفا فکری جدیدی بکنید و طرحی نو بیاندازید.

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۲:۳۹

یک‌ روز‌ کامل‌ در هفته‌ ببرن‌ بهتره‌ تا روزانه‌ کشاورز‌ علاف‌ بشه‌‌‌

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۳:۰۷

با سلام قطعی برق به کشاورزان واقعا ضرر زیادی وارد کرده ومیکنه آتش ضرر کشاورزان دامن جامعه رو می‌سوزاند

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۴:۱۸

امسال کشاورزان بعلت بالا بودن هزینه کشت شالی و مقرون به صرفه نبودن ان از کشت ان انصراف داده اند و قیمت برنج در سال جدید دیدنی خواهد شد چه رسد که دیگر اب هم ن اشته باشند وقتی چاه خراب میشه برای یکساعت اب زودتر التماس میکنند ، واویلااآا

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۴:۰۲

اگر بارندگی های امسال مدیریت می شد تمام مصرفریک ساله آب را در تمام بخش ها جواب گو بود

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۴:۰۸

چاه های خصوصی بایدبسته شود چرایکی میلیاردی ازمنابع ملی استفاده کند یکی باچندساعت اب نمیتونه حتا یک باغ ۱۰۰۰متری توروستا داشته باشدباید چاه های اربابی وخصوصی جلوش را بگیرن خودشون که نیستن ابهایااجاره میدن یامیفروشن به ادمهای خاص خودشون

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۴:۱۵

چه معنی دارد که یک نفر با یک کاغذ بنام پروانه بهره برداری تامی تواند آب های زیرزمینی که حق همه ی مردم است مصرف کند و هیچگونه مالیاتی ندهد و طلبکار هم باشد با برق مفت و مجانی آقایان آب حق همه است طوری برنامه‌ریزی کنید که چاه‌های کشاورزی بعنوان شرکت تعاونی به همه ی جمعیت یک روستا تعلق داشته باشد

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۴:۳۹

جناب مهدوی من بعنوان یک باغدار که پانزده سال است در این حوزه فعالیت دارم متاسفانه با مشکل اجاره بهاء آب چند سالی است دسته و پنجه نرم میکنم و متاسفانه هیچ مسئولی هم تا کنون جوابگو نبوده و من مجبورم آب را ساعتی ۲۵ میلیون تومان اجاره کنم در حالیکه صاحبان آب زمینها را فروخته و از فروش آب میلیونها به جیب میزنند چاره‌ای کنید لطفاً

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۴:۴۳

متاسفانه چاه کشاورزی ما را پر کردند و بیش از چهارصد هکتار زمین مزروعی بلا استفاده شده و کشاورزان شروع به فروش زمینها و ساخت ویلا نمودند و امثال ما باید آب را ساعتی ۲۵ میلیون تومان خریداری کنیم از چاه دیگری که صاحبانش زمینها را فروخته و آب مربوط به زمینها را اجاره میدهند این مربوط به زمینهای ناظریه در دو طرف جاده میشود

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۵:۵۶

خسارت وارده به چاههای کشاورزی به علت خاموشی به حدی مهم است که هراسنارت مجدد شناور باعث ریزش چاههای رسی وشنی شده و به سوختن پمپ و شناور منجر میشود.یک تعمیرچاه درحال حاضر سه میلیارد هزینه برای کشاورز دارد و طولانی شدن مدار اب به بیست روز هرمحصولی رو نابود میکند.شما انسان هستید ایا میتونین دو روز اب نخورین؟گیاه هم با نور و اب زنده هست

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۶:۰۸

برای کشاورزی نوین باید در کشورهای صنعتی بود که وسایل کار ارزان وبرای کشاورزی است نه در کشور ما که کشاورز به علت گرانی دیگر کشت نمی کند

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۷:۱۵

به جای محدودیت ها بهتر نیست از کشاورز جهت لوله کشی و آبیاری نوین و قطره ای حمایت بشه .

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۱۸:۲۹

باید صنعت را پیشرفته نماییم هم منابع آب زیرزمینی و هم سوختهای فسیلی و هم برق را برای نسل‌های آینده نگاه میداریم هم کشور عزیزمان را از خشک شدن نجات میدهیم کارخانجات صنعتی هم در کنار اقیانوس و دریاها می‌تواند اجرا گردد

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۸ ۲۱:۴۹

کی هست رسیدگی کنن الان برق چاه آب ما قطع است به بهانه های واهی

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۹ ۰۷:۱۲

سلام لطفآ درمورد پروانه هایی که به دلیل تمدید نکردن باطل شده فکری کنید؟[پروانه چاه کشاورزی]

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۰۹ ۱۸:۲۰

کشاورز آب زیر زمین نزاشته با این برداشت غیر عقلانی. برای یک کشور گرم و خشک بی آب اصلا برداشت زیر زمینی آب یک کار اشتباه