به گزارش ایسنا، رضا مراد صحرایی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: پس از ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین، نخستین آیین نامه برای اجرای این سند یعنی بخش مهارت آموزی دانش آموزان تصویب شد. این آیین نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیات دولت رسید. بر این اساس تا ۵ سال آینده، ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می شود و تعداد دانش آموزان در رشته های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می رسد. این عدد الان ۳۹ درصد است.
وی همچنین گفت: موضوع تغییر تقویم آموزشی که مصوبه دولت است در قالب یک طرح تصویب شده و در حال بررسی است و هنوز قطعی نشده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ۸۰۰ هنرستان نیز از طریق تغییر فضای آموزشی موجود ایجاد می شود.
صحرایی گفت:براساس این آیین نامه ۲۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد. معادل ۲ درصد اعتبارات حساب های ملی و استانی پیشرفت و عدالت به عنوان مشوق در اختیار شرکت های و صنایعی قرار میگیرد که هنرستان تاسیس می کنند. تاسیس هنرستان وابسته به دستگاه ها و غیردولتی و تیزهوشان در این آیین نامه دیده شده است. وزارت صمتمکلف به ایجاد هنرستان در جوار شهرک های صنعتی شده است وزارت تعاون، نفت صمت، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری، راه، بهداشت، کشور و ورزش حداقل ۵ هنرستان وابسته مبتین بر طرفیت های خود برای تقویت مهارت آموزی ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: ۲۰درصد ظرفیت آموزشی مراکز فنی و حرفه ای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان غیر فنی و حرفه ای اختصاص می یابد. وزارت آموزش و پرورش مکلف شده به دانش آموزان به دوره دوم غیر فنی و حرفه ای، ۳۰۰ ساعت آموزش مهارتی بدهد. تغییر کاربری هنرستان ها و تصاحب زمین های ممنوع است. اگر هنرستانی قابل استفاده نباشد، با اجازه وزارت آموزش و پرورش امکان تغییر بهره برداری از آنها ممکن است.
صحرایی خبر داد که آئین نامه توسعه سواد خواندن کشور و برنامه نلی اوقات فراغت به زودی به دلت خواهد آمد.
انتهای پیام
نظرات