• چهارشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403020503515
  • خبرنگار : 50664

لزوم توجه به مشارکت واقعی مردم در جهش تولید

لزوم توجه به مشارکت واقعی مردم در جهش تولید

ایسنا/خراسان رضوی بیش از یک دهه است که همزمان با آغاز سال نو، رهبر معظم انقلاب با مورد توجه قرار دادن موضوعات اقتصادی کشور، شعار سال را پیرامون مسائل اقتصادی برمی‌گزینند. امسال نیز با عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شد.

 از این رو ایسنا با مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در خصوص اقتصاد استان در سال پیشِ رو و بیان راهکارهایی برای توسعه اقتصادی به گفت‌وگو نشست.

توجه به مشارکت واقعی مردم

شهرام عیدی زاده با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب شعار امسال را «جهش تولید با مشارکت مردم» اعلام کردند، این نامگذاری را بسیار دقیق و درست دانست و افزود: البته باید در نظر داشت که مشارکت مردم بخش‌های مختلفی دارد و تنها مشارکت مالی مد نظر نیست، بلکه باید از سرمایه انسانی، خلاقیت و توان و نظرات مردم استفاده کرد و از دیدگاه‌های آن‌ها بهره برد.

وی با بیان اینکه مشارکت مردم باید واقعی باشد، عنوان کرد: باید بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها و در تامین ایده و غیره نیز دخیل باشد و دولت تنها سرمایه گذاری بخش خصوصی یا مردم را مدنظر نداشته باشد.

عیدی‌زاده‌ تصریح کرد: برطرف‌شدن موانع پیش‌روی فعالیت‌های اقتصادی، بخشی از مشارکت مردم است که این موانع در بخش‌های مالیاتی، بانکی و تامین اجتماعی وجود دارد.

وی گفت: در شرایطی که در برخی کشورها از زمان تصمیم یک فرد برای سرمایه‌گذاری تا دریافت مجوز ۴۰ ساعت زمان می‌برد، ما با فرآیندی طولانی مواجهیم که با اخذ استعلام‌ها شروع می‌شود و بعد با مشکل کمبود گاز و برق ادامه پیدا می‌کند.

مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با فرض تامین زمین و وجود گاز و برق، مشکلاتی در حوزه مالیات و محیط زیست و موانع دیگر کسب‌وکار پیش رو است که البته در جلسات شورای گفت‌وگوی اتاق بازرگانی به طور مستمر این موارد مطرح و به شور گذاشته می‌شود و برای رفع مشکلات برنامه‌ریزی لازم صورت می‌گیرد.

لزوم مشارکت بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی

وی با تاکید بر لزوم تفکیک موضوع مشارکت مردم در حوزه اقتصاد اظهار کرد: با مشارکت مردم جهش تولید قطعا رقم می‌خورد مشروط بر اینکه موانع پیش‌روی تولید برداشته شود.

مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به ضرورت لحاظ شدن دیدگاه‌های مردم و بخش خصوصی در زمینه مشارکت آن‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد گفت: وقتی می‌خواهیم با مشارکت مردم جهش تولید را رقم بزنیم، باید دستگاه‌های مرتبط در حوزه‌های مختلف قوانین را اجرا کنند.

عیدی‌زاده یادآورشد: به عنوان مثال در ماده ۲ و ۳ قانون بهبود فضای کسب‌وکار آمده که هر بخشنامه و آئین‌نامه که قرار است ابلاغ و اجرا شود باید نظر بخش خصوصی مرتبط گرفته شود، نه اینکه یکباره ممنوعیت صادرات و واردات فلان کالا یا فلان تصمیم درباره نرخ خوراک پتروشیمی و سیمان و ... بدون اطلاع بخش‌خصوصی گرفته و طی دستورالعملی اعلام شود.

وی تصریح کرد: اگر نظرات بخش خصوصی مرتبط ذی‌نفع واقعی که خصولتی نیست نه بخش خصوصی دارای رانت و غیرواقعی، اخذ و در تصمیم گیری‌ها لحاظ شود، مشارکت مردم برای جهش تولید اتفاق می‌افتد زیرا مردم می‌دانند که دولت در فعالیت‌هایش به آن‌ها کمک می‌کند، نظر آن‌ها را می‌خواهد و دست یاری به سوی آن‌ها دراز کرده است؛ مردم نیز قطعا کمک خواهند کرد و جهش تولید اتفاق می‌افتد.

تقویت ثبات اقتصادی زمینه افزایش مشارکت مردم را فراهم می‌کند

عیدی زاده با تاکید بر لزوم تقویت ثبات اقتصادی گفت: در صورت ثبات اقتصادی، سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد. زیرا وقتی در اقتصاد ثبات باشد، فعال اقتصادی برای پول مازاد خود برنامه‌ریزی کرده و می‌بیند راهی جز فعالیت تولیدی برای رسیدن به سود ندارد اما اگر بانک مرکزی سیاست خود را مبنی بر نرخ بهره ۳۰ درصد و ... ادامه دهد، هیچ وقت در استان و کشور سرمایه‌گذاری مولد روی نمی‌دهد.

مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، پرداخت ارز مسافرتی را یکی از تصمیمات اشتباه در حوزه اقتصادی برشمرد و گفت: فعالان اقتصادی این پرسش را دارند که چرا باید ارز خود را  در شرایطی که صادرات را با هزار سختی انجام می‌دهند با نرخ تعیین شده دولتی بفروشند و باز دولت آن را به افرادی در قالب ارز مسافرتی بدهد.

وی با بیان اینکه سیاستِ دادن ارز مسافرتی برای مسافران اشتباه است، ابراز عقیده کرد: در سال جاری دولت باید سیاست‌های خود را اصلاح کند، در غیر این صورت جهش دلار اجتناب‌ناپذیر است.

عیدی زاده در خصوص وضعیت اقتصاد استان در سال پیش رو خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی و کارآفرینان و سرمایه گذاران و حتی اتباع خارجی تمایل دارند در استان سرمایه‌گذاری کنند و برخی از فعالان اقتصادی حاضرند فعالیت خود را توسعه دهند، اما باید نسبت به شرایط اقتصادی و سیاسی اطمینان داشته باشند و نگران جهش‌های نرخ ارز و مشکلات فضای کسب‌وکار و نرخ و هزینه تمام شده واردات ماشین‌آلات و تامین زمین و ... نباشند که برایشان مشکل‌ساز شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha