• چهارشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: نانو‌ فناوری
  • کد خبر: 1403020503509
  • خبرنگار : 30057

بررسی استاندارد ماسک‌های نانویی ایران در کمیته فناوری نانوی سازمان بین‌المللی استانداردسازی

بررسی استاندارد ماسک‌های نانویی ایران در کمیته فناوری نانوی سازمان بین‌المللی استانداردسازی

بررسی استاندارد ماسک‌های نانویی که با مسؤولیت ایران در ایزو در حال تدوین است، در اجلاسیه کمیته نانو سازمان بین المللی استاندارد سازی مورد بررسی قرار گرفت و کارشناسان نظر فنی خود را ارائه کردند.

به گزارش ایسنا، نشست کمیته فنی فناوری نانوی سازمان بین‌المللی استانداردسازی ISO TC/۲۲۹ در ۵ گروه کاری به صورت حضوری و مجازی برگزار شد و در آن نمایندگان ایران به صورت مجازی در جلسات گروه کاری ۳ (سلامت، ایمنی و محیط زیست)  و گروه کاری ۴ (ویژگی‌های نانومواد) حضور فعال داشتند. 

در این نشست‌ها استانداردهایی مصوب می‌شوند و تصویب موضوعات جدید استاندارد و نظرات تخصصی کشورهای عضو برای استانداردهای در حال تدوین مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند.

در این اجلاسیه استاندارد ماسک‌های نانویی که با مسئولیت ایران در ایزو در حال تدوین است، ارائه شد و کارشناسان فنی سایر کشورها نظرات فنی خود را ارائه دادند. این استاندارد در سال ۲۰۲۲ از طرف ایران پیشنهاد شد. استاندارد تعیین خواص و ویژگی‌های نانوامولسیون‌ها نیز قبلا توسط ایران در حوزه فناوری نانو پیشنهاد شده بود و در دست تدوین است و در این نشست نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت که پس از تصویب اجلاس برای رای‌گیری ارسال می‌شود.

همچنین در این نشست دو پیشنهاد جدید استاندارد هم به صورت اولیه ارائه شد. پیشنهاد اول در حوزه نانوذرات اکسید روی بود که پروژه برای مرحله PWI در کارگروه چهارم مصوب شد. استاندارد پیشنهادی دوم ارائه شده در نشست در حوزه نانوحباب‌ها بود که این استانداردها به این شرح است:

Nanotechnologies – Zinc oxide nanoparticle for cosmetic applications – Specifications of characteristic and measurement method*

Nanotechnologies-nanobubbles- specification of core characteristics and measurement method*

تاکنون ۱۰۹ استاندارد در بخش‌های مختلف فناوری نانو در ایزو منتشر شده است و ایران با تدوین ۱۲ استاندارد، در جایگاه چهارم فعال‌ترین اعضای ایزو قرار دارد.

به نقل از ستاد نانو، تدوین استانداردهای بین‌المللی معمولا ۲ تا ۳ سال زمان می‌برد. اساس تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است. کشورهای عضو کمیته‌های فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانوی سازمان ایزو، ۴۰ کشور به عنوان عضو اصلی و ۱۶ کشور به عنوان عضو ناظر وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha