• دوشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403020302112
  • خبرنگار : 71974

معاون وزیر کشاورزی مطرح کرد

برای افزایش تولید محصولات کشاورزی نیازمند حضور شرکت‌های دانش بنیان هستیم

برای افزایش تولید محصولات کشاورزی نیازمند حضور شرکت‌های دانش بنیان هستیم

معاون وزیر کشاورزی گفت: ما نیازمند دانش و استفاده از شرکت‌های دانش بنیان برای افزایش تولید و بازدهی محصولات کشاورزی هستیم، اگر ما در حوزه تربیت نیروی انسانی غفلت کنیم، شیب تولید محصولات نزولی خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مجتبی خیام نکویی، معاون وزیر کشاورزی امروز در اولین کنفرانس ملی مهارت ایران اظهار کرد: سال گذشته هیئت دولت گزارشی در خصوص وضعیت امنیت غذایی به مقام معظم رهبری ارائه کردند، این گزارش مصادف شده بود با جنگ اوکراین و روسیه که به شدت مشکلات فراوانی را در خصوص تامین غذا به وجود آورده بود تا جایی که تامین گندم به محل منازعه دولت‌ها قرار گرفت.

وی با اشاره به میزان تولید غذا در ابتدای انقلاب اظهار کرد: جمعیت ۳۵ میلیونی ایران در سال ۵۷ حدود ۲۵ میلیون تن غذا تولید می‌کرد، این رقم در سال ۱۴۰۳ با افزایش دو برابری و افزایش مهاجرت به ایران میزان حدود ۹۰ میلیون نفر رسید و  تولیدات غذایی نیز به ۱۲۳ میلیون تن رسید که نشان از افزایش ۱۰۵ میلیون تنی تولیدات این بخش دارد.

معاون وزیر کشاورزی بیان کرد: ضریب خودکفایی در امنیت غذایی به حدود ۸۰ درصد رسیده، به دولت‌ها بین ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار منابع به این بخش اختصاص می‌دهند که عمده آن صرف واردات روغن، خوراک دام و طیور، برنج و گندم خواهد شد.

نکویی خیام ادامه داد: امنیت غذایی با اقتدار غذایی دو مفهوم متفاوت است، امنیت غذایی به معنی تامین غذای خود و اقتدار غذایی به معنی تامین غذای دیگران است، در گذشته عده‌ای عنوان می‌کردند که نیازی به تولید گندم در کشور وجود ندارد، اما تجربه سال های اخیر نشان داد که امروز برنده ترین سلاح غذا است و برخی از کشورها صادرات گندم را منوط به اتخاذ سیاست‌هایی خاصی کردند، مولفه‌های امنیت غذایی نظام آموزشی صحیح و درست است.

نکویی با اشاره به تولید گندم در سال‌های اخیر بیان کرد: کل تولید گندم ۴.۵ میلیون تن در اواخر دولت دوازدهم  حدود ۷ میلیون تن بود، در سال اول دولت سیزدهم  با تمرکز بر عناوین بهره‌وری میزان تولید گندم در سال گذشته به حدود ۱۰.۵ میلیون تن رسید.

معاون وزیر کشاورزی بیان کرد: ما ۵ میلیون تن بهره بردار در کشور داریم، یعنی ۲۰ میلیون خانواده کشاورز، میانگین سن کشاورزان به حدود ۵۵ سال رسیده است، این موضوع هشدار خطرناکی است که باید به آن توجه کرد، ما نیازمند دانش و استفاده از شرکت‌های دانش بنیان برای افزایش تولید و بازدهی محصولات کشاورزی هستیم، اگر ما در حوزه تربیت نیروی انسانی غفلت کنیم، شیب تولید محصولات نزولی خواهد شد.

وی گفت: رشته کشاورزی در هنرستان و فضای روستا امکان تربیت کشاورز را فراهم می‌کند. آموزش نیروی متخصص نیاز اصلی این روزهای بخش کشاورزی است.

انتهای پیام




  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha