مجید درگی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ورود فاضلاب خام شهرک صنعتی اشتهارد به رودخانه شور یکی از معضلات جدی زیست محیطی البرز است، اظهار کرد: متاسفانه طی سه دهه گذشته آن طور که باید و شاید بر نحوه فعالیت این شهرک توجه نشده و همین مشکلات امروز را به بار آورده است.
وی ادامه داد: قطعا فعالیت این شهرک نقش به سزایی در توسعه اقتصادی استان و اشتغالزایی دارد ولی نکته مهم این است که توسعه نباید سلامت مردم و محیط زیست را به خطر بیندازد.
وی توضیح داد: مساله شهرک صنعتی اشتهارد باید مثل تالاب صالحیه شکلی ملی به خود بگیرد تا یک بار برای همیشه دغدغه مردم و دوستداران محیط زیست در خصوص حجم زیادی از آلودگی که از طریق این مجموعه وارد رودخانه شور میشود، حل شود.
این مسئول اضافه کرد: خوشبختانه دادستانی کل کشور به این موضوع ورود کرده و رییس سازمان محیط زیست هم به طور جدی پیگیر تعیین تکلیف این شهرک است.
درگی ابراز کرد: طی دو سال گذشته در مجموع برای ۲۰۱ واحد تولیدی و صنعتی این شهرک اخطار صادر شده و ۲۸ مورد از آنها هم که طی این مدت به هیچ اخطاری توجه نکرده اند، پلمب شدهاند.
این مسئول اضافه کرد: بدون شک رفع مشکل ۳۰ ساله این شهرک در کوتاه مدت امکان پذیر نیست ولی روند اصلاحی آغاز شده و امیدواریم تا تابستان پیش رو ماحصل این فعالیتها مشهود شود.
مدیرکل محیط زیست البرز تاکید کرد: ما در مورد رودخانه شور کوتاه نمی آییم و حتی در جریان پیگیریهای در حال انجام، شکایت جدیدی از شرکت خدماتی این شهرک به دستگاه قضا ارائه داده ایم و تا حصول نتیجه دست بردار نیستیم.
درگی گفت: بحث ما در خصوص این شهرک مسدود کردن مسیر ورود فاضلاب نیست بلکه به دنبال تصفیه پساب خام هستیم تا ورود آن به رودخانه آسیبی به همراه نداشته باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به ضرورت مشارکت مردم در حفظ محیط زیست تاکید کرد و گفت: متاسفانه تعداد سمن های زیست محیطی البرز در مقایسه با سایر استانها تعداد سمنهای البرز کم است.
این مسئول تصریح کرد: در برخی استانها بیش از ۴۰ سمن به ثبت رسیده در حالی که در البرز ۱۶ سمن فعالیت دارند که تنها ۵ مورد از آنها ثبت رسمی شدهاند.
وی افزود: ما راه را برای فعالیت این گروهها هموار کردهایم و امیدواریم شرایط به گونهای پیش برود که شاهد افزایش دغدغه مندان محیط زیست و کسانی که داوطلبانه در مسیر رفع مشکلات این حوزه فعالیت دارند، باشیم.
انتهای پیام
نظرات