نوبخت اژدری اظهار کرد: در سال زراعی جاری با وجود سرمازدگی شدید مزارع و حمله آفات و امراض از جمله شته روسی سال پربرکتی را از لحاظ تولید محصول استراتژیک گندم پیش رو خواهیم داشت و پیش بینی می شود تولید گندم استان به ۵۷۰ الی ۶۰۰ هزار تن برسد.
این مقام مسئول افزود: در تولید و خودکفایی گندم یکی از مهمترین مؤلفه ها نقش کلیدی و مهم محققین زحمتکشی است که با معرفی ارقام پرمحصول و مقام به آفات و امراض و سازگار با شرایط آب و هوایی بستر لازم برای تولید بیشتر و خودکفایی در این بخش را فراهم می سازند.
وی بیان کرد: میانگین برداشت گندم آبی در استان بیش از ۴/۴ تن می باشد که این امر بیانگر نقش کلیدی و ارزشمند محققین و بخصوص توصیه های فنی همکاران اجرایی در مدیریت زراعت و مدیریتهای شهرستانها در افزایش عملکرد این محصول در واحد سطح است.
به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، اژدری ادامه داد: توجه به مسائل اساسی در کشت گندم نظیر کشت در زمان مناسب و استفاده از فناوریها در کشاورزی از موارد ضروری است که خودکفایی کشور در تولید گندم را پایدار میکند و ما برای حفظ خودکفایی گندم و سپس صادرات این محصول، هیچ راهی جز حرکت به سمت این راهبردها نداریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: استفاده از ارقام اصلاح شده و پرمحصول قطعا یکی دیگر از مؤلفه های افزایش محصول در واحد سطح است مهمترین مرحله در یک کشت موفق، انتخاب بذر مرغوب و مناسب است و بذر به عنوان اندام اصلی تکثیر و تولید گیاهان زراعی از ارکان مهم تولید در توسعه کشاورزی میباشد، زیرا باعث افزایش بهرهوری از منابع تولید، دستیابی به عملکرد بیشتر و امنیت غذایی میشود.
اژدری در ادامه سخنان خود با تأکید در کشاورزی حفاظتی و جلوگیری از فرسایش خاک افزود: علاوه بر محدودیت منابع آب، خاکهای کشاورزی ما نیز به علت استفاده از روشهای خاکورزی نامناسب، آتش زدن بقایای گیاهی بعد از برداشت، آبیاریهای بیرویه و غیرعلمی و همچنین مصرف بیرویه کودهای شیمیایی در معرض تخریب و نابودی قرار گرفته است. متأسفانه کشت و زرع مداوم خاکهای ضعیف و عدم بازسازی غذایی کافی، منجر به کاهش روزافزون بازدهی محصول و حاصلخیزی خاک میشود.
رئیس قرارگاه امنیت غذایی استان افزایش ماده آلی خاک، افزایش فعالیتهای بیولوژیک خاک، افزایش نفوذپذیری خاک، کاهش تبخیر از سطح خاک، جلوگیری از روانآب، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش انرژی مصرفی در عملیات کشاورزی، کاهش نیروی کارگری مورد نیاز، کاهش هزینههای تولید، کنترل بیولوژیک آفات، کاهش فشردگی خاک، کاهش مصرف سوخت، افزایش ظرفیت مزرعهای عملیات کشاورزی و صرفهجویی در زمان انجام عملیات کشاورزی را به عنوان مهمترین مزایای کشت حفاظتی برشمرد.
اژدری با بیان اینکه میانگین برداشت گندم در اراضی دیم استان فقط ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار بود، افزود: با مکانیزه کردن این اراضی و اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها خوشبختانه هم اکنون متوسط برداشت این محصول در واحد سطح از مرز دو هزار کیلوگرم گذشته است.
انتهای پیام
نظرات